Ada-jeje Posted July 22, 2013 Posted July 22, 2013 [quote name='epe']To jak nie wiesz o takich przypadkach, to ja Ci pokażę!! Ty obrońco wywózek psów do Niemiec!! Powiedz temu psu, że ty nie znasz takich przypadków!!! [FONT=lucida grande]sodomie, seid 1969 in DE erlaubt [/FONT] https://www.facebook.com/photo.php?fbid=125171857605420&set=a.125171027605503.20197.125151264274146&type=1&theater# od 1996 jest zoofilia znow dozwolona w Niemczech. Quote
stzw Posted July 22, 2013 Posted July 22, 2013 epe, zaraz się dowiesz, że to TY nic z tym nie robisz. Nikt nic nie robi ogólnie. Nikt z nas nigdy nie był na interwencji. Szefowa Emira ma wyroki za dłubanie w nosie a nie za pomoc zwierzętom wbrew opinii chorych sądów. Nie mamy pojęcia, że psy na wsi żyją w tragicznych warunkach. Ludzie, których ogląda się czasami przy okazji " dużych" spraw o znęcanie nie ma - to fatamorgana, bo w Polsce nikt nie pomaga zwierzętom. O małych sprawach, codziennych, o pojedynczych uratowanych zwierzętach nikt nawet nie wspomina. Po kolejnym razie zaczyna to być oczywistość. Że zatrzymujesz się, zabierasz, leczysz i znajdujesz dom. I nie "uwalasz" wątku na dogo, żeby co niektórzy nie zaczęli Ci dawać swoich zbawiennych rad. Tak więc bando nierobów - łopaty w dłoń i na pobocza zwłoki zbierać, żeby młode pokolenie nie musiało na nie patrzeć bo sobie "wrażliwość stępi". Quote
lika1771 Posted July 23, 2013 Posted July 23, 2013 Podobno za Odra nie usypiaja zwierzat,a jednak...... SCHRONISKO W MONACHIUM. Pod koniec roku nad schroniskiem z powodu dużej ilości zwierząt i generowania coraz większych kosztów wisiało widmo zamknięcia. Tylko z powodu przepełnienia poddano eutanazji ok 300 psów. Kolejny artykuł dotyczący problemów schroniska w Monachium. Schronisko w Monachium ma problemy finansowe. "Największym problemem jest to, że coraz więcej do schroniska trafia zwierząt z Europy Wschodniej. Te psy są chore. Często nigdy nie widziały weterynarza. Zdarza się, że nieodpowiedzialni właściciele oddają takie psy i jednocześnie chcą zaadoptować szczeniaka. Ilość zwierząt w schronisku w ciągu ostatnich 10 lat uległa podwojeniu. 759 zwierzęta są średnio w schronisku. W 2012r było łącznie 7873 zwierząt. Do opieki nad zwierzętami zatrudniony jest lekarz weterynarii.Zwierzęta są osłabione i ranne. Z tego powodu jest stosunkowo wysoka śmiertelność. " = http://www.abendzeitung-muenchen.de/inhalt.verluste-tierheim-muenchen-schlechte-aussichten.59b5fe58-5ea8-4949-b527-a6feff61eacd.html Quote
krist Posted July 28, 2013 Posted July 28, 2013 Albo nie znasz niemieckiego i czytasz z translatora, albo celowo przeinaczasz. Twoje "streszczenie" tego artykułu to same bzdury. Potem czytają to ludzie o małych rozumkach i powtarzają te bzdury. Quote
lika1771 Posted July 28, 2013 Posted July 28, 2013 [quote name='krist']Albo nie znasz niemieckiego i czytasz z translatora, albo celowo przeinaczasz. Twoje "streszczenie" tego artykułu to same bzdury. Potem czytają to ludzie o małych rozumkach i powtarzają te bzdury.[/QUOTE] Nie znam niemieckiego,ale bardzo Cie prosze co jest bzdura?Ze usypiaja,czy schronisko przepelnione? Quote
krist Posted July 28, 2013 Posted July 28, 2013 (edited) Będę pisał tylko o tym artykule, nie ogólnie co się w DE dzieje. Po 1 nie ma tam słowa o usypianiu zwierząt. Po 2 nie ma słowa o przepełnieniu psów. Mówią że kociarnie trzeba rozbudować i zbierają na to kasę. A swoją drogą 165 kotów na 410 m2 powierzchni, każde polskie schronisko chciałoby mieć takie przepełnienie. Po 3 podają kilka negatywnych przykładów zachowań Niemców. Piszą że ludzie kupują tanie psy rasowe z E. Wschodniej, które są chore lub nieoswojone, i te psy potem lądują w schronisku. Mam nadzieję że widzisz różnicę między kupnem od pseudo, co i u nas kwitnie, a adopcją ze schroniska z E. Wschodniej. Inny przykład zachowania: przychodzą z 5 letnim zaniedbanym psem który nie widział lekarza, chcą go zostawić i wziąć w zamian szczeniaka. Co do opieki weterynaryjnej: tam pracuje wielu lekarzy, nie "lekarz" założyli spółkę z o.o. żeby taniej obsługiwać schronisko. Zdanie o słabych , rannych i dużej śmiertelności dotyczy zwierząt dzikich zbieranych z dróg i pól. I na koniec o pieniądzach: Schronisko ma roczny budżet ponad 5 milionów euro, przy niecałych 800 zwierzętach to dla mnie szok lekki. Chcą wybudować za 2,5 miliona euro kociarnię, i płaczą że na razie zebrali na to "tylko" 500 tys euro. Jeśli oni tam nie mają wiekszych problemów to ja nie mam pytań Edited July 28, 2013 by krist Quote
Zyga Posted July 30, 2013 Posted July 30, 2013 [quote name='krist']Będę pisał tylko o tym artykule, nie ogólnie co się w DE dzieje. Po 1 nie ma tam słowa o usypianiu zwierząt. Po 2 nie ma słowa o przepełnieniu psów. Mówią że kociarnie trzeba rozbudować i zbierają na to kasę. A swoją drogą 165 kotów na 410 m2 powierzchni, każde polskie schronisko chciałoby mieć takie przepełnienie. Po 3 podają kilka negatywnych przykładów zachowań Niemców. Piszą że ludzie kupują tanie psy rasowe z E. Wschodniej, które są chore lub nieoswojone, i te psy potem lądują w schronisku. Mam nadzieję że widzisz różnicę między kupnem od pseudo, co i u nas kwitnie, a adopcją ze schroniska z E. Wschodniej. Inny przykład zachowania: przychodzą z 5 letnim zaniedbanym psem który nie widział lekarza, chcą go zostawić i wziąć w zamian szczeniaka. Co do opieki weterynaryjnej: tam pracuje wielu lekarzy, nie "lekarz" założyli spółkę z o.o. żeby taniej obsługiwać schronisko. Zdanie o słabych , rannych i dużej śmiertelności dotyczy zwierząt dzikich zbieranych z dróg i pól. I na koniec o pieniądzach: Schronisko ma roczny budżet ponad 5 milionów euro, przy niecałych 800 zwierzętach to dla mnie szok lekki. Chcą wybudować za 2,5 miliona euro kociarnię, i płaczą że na razie zebrali na to "tylko" 500 tys euro. Jeśli oni tam nie mają wiekszych problemów to ja nie mam pytań[/QUOTE] Zobaczysz tu jeszcze wiele.Tu wszystkie 'chwyty 'dozwolone".Jak nie ma dowodów ,to sie je robi.Jak kogos chcą oszkalować,to oszkalują chocby nie zrobił nic nikomu.Poczytaj wątki i zobaczysz co sie tu dzieje .Nie ma znaczenia,że ktoś ratuje psy,musi mowic tak jak one chcą,bo jak nie to zaraz uslyszysz jak Cię obrobią.Szkoda tylko ,ze nie niszcza tak tych co meczą zwierzaki,a tych co pomagają.A kazde schronisko w Niemczech musi być złe,bo tak chcą.Nie mozna miec innego zdania.Zaraz wyskoczy ileś 'koleżanek" ichnich, które poswiadcza ,ze "kłamiesz".Nie moze być dobre schronisko gdzie indziej.I nie zapomnij,ze pasza otrzymana w ramach pomocy nam koniecznie musi byc stara,.Nie zapomnij! Quote
lika1771 Posted July 30, 2013 Posted July 30, 2013 [quote name='Zyga']Zobaczysz tu jeszcze wiele.Tu wszystkie 'chwyty 'dozwolone".Jak nie ma dowodów ,to sie je robi.Jak kogos chcą oszkalować,to oszkalują chocby nie zrobił nic nikomu.Poczytaj wątki i zobaczysz co sie tu dzieje .Nie ma znaczenia,że ktoś ratuje psy,musi mowic tak jak one chcą,bo jak nie to zaraz uslyszysz jak Cię obrobią.Szkoda tylko ,ze nie niszcza tak tych co meczą zwierzaki,a tych co pomagają.A kazde schronisko w Niemczech musi być złe,bo tak chcą.Nie mozna miec innego zdania.Zaraz wyskoczy ileś 'koleżanek" ichnich, które poswiadcza ,ze "kłamiesz".Nie moze być dobre schronisko gdzie indziej.I nie zapomnij,ze pasza otrzymana w ramach pomocy nam koniecznie musi byc stara,.Nie zapomnij! Co takiego sie dzieje....Nikt nie jest przeciwny pojedynczym,sprawdzonym adopcja.Wiele przypadkow wywozu do Niemiec jest podejrzana to jedna z nich,mozna tak wklejac,bo w necie znajdziesz mnostwo na ten temat....Wiem na pewno,ze psy i koty sa testowane,oczywiscie nie tylko za Odra i wiem,ze tam zoofilia jest legalna i wiem,ze tam adopcje nie sa takie proste i tanie jak w Polsce. http://hotelzwierzat.com/aktualnosc.php?id=813 Quote
iwona1979 Posted July 30, 2013 Posted July 30, 2013 [quote name='lika1771']Co takiego sie dzieje....Nikt nie jest przeciwny pojedynczym,sprawdzonym adopcja.Wiele przypadkow wywozu do Niemiec jest podejrzana to jedna z nich,mozna tak wklejac,bo w necie znajdziesz mnostwo na ten temat....Wiem na pewno,ze psy i koty sa testowane,oczywiscie nie tylko za Odra i wiem,ze tam zoofilia jest legalna i wiem,ze tam adopcje nie sa takie proste i tanie jak w Polsce. http://hotelzwierzat.com/aktualnosc.php?id=813 Wprost przeciwnie adopcja psa ze schroniska jest duzo tansza niz adopcja psa z europy wschodniej. Za zabranie mojego psiaka oplata schroniskowa to 180 euro, pies ma chip, byl wykastrowany i dostalam jedzenie na pierwszy tydzien. Ogloszenia psow do adopcji z Polski lub Rumuni zaczynaja sie od 280 do 400 euro. Quote
lika1771 Posted July 30, 2013 Posted July 30, 2013 [quote name='iwona1979']Wprost przeciwnie adopcja psa ze schroniska jest duzo tansza niz adopcja psa z europy wschodniej. Za zabranie mojego psiaka oplata schroniskowa to 180 euro, pies ma chip, byl wykastrowany i dostalam jedzenie na pierwszy tydzien. Ogloszenia psow do adopcji z Polski lub Rumuni zaczynaja sie od 280 do 400 euro.[/QUOTE] Znowu moja znajoma przyjechala specjalnie do Polski adoptowac owczarka,bo taniej i nie trzeba przechodzic zadnych kursow czy treningow juz dokladnie nie pamietam... Quote
iwona1979 Posted July 30, 2013 Posted July 30, 2013 [quote name='lika1771']Znowu moja znajoma przyjechala specjalnie do Polski adoptowac owczarka,bo taniej i nie trzeba przechodzic zadnych kursow czy treningow juz dokladnie nie pamietam...[/QUOTE] No to brala psa z Polski a nie psa sprowadzonego do Niemiec. Psy sprowadzone do Niemiec sa drozsze od tych w schronisku. Kursy bedzie musiala przejsc i tak, bynajmniej w mojej gminie tak jest, wlasciciel psa przekraczajacego wage 20 kg musi przejsc szkolenie w szkolce dla psow. Quote
Zyga Posted July 30, 2013 Posted July 30, 2013 [quote name='krist']Albo nie znasz niemieckiego i czytasz z translatora, albo celowo przeinaczasz. Twoje "streszczenie" tego artykułu to same bzdury. Potem czytają to ludzie o małych rozumkach i powtarzają te bzdury.[/QUOTE] Bardzo celne stwierdzenie. I te streszczenia i inne są przeinaczane.Mało tego,na polskich forach są bezprawnie szkalowane osoby i organizacje które bardzo pomagaja lub pomagały zwierzętom.Niedługo ,a moze już jak slyszę,nikt nie będzie chciał nawet przechować psa z obawy,ze najwięcej krzyczące osoby wspomniane w samym tytule zrobia z niego morderce.Dla odmiany prawdziwi mordercy sa niekarani,smalec jest wciąz wyrabiany z psow,kto wie czy psy w Klembowie nie siedzą dzięki nim nadal w skrzynkach .o ile w tych upałach jeszcze zyją.A niestety ,osoby o malych rozumkach to czytają i roznosza jako prawde,a Polska staje sie posmiewiskiem Europy Quote
stzw Posted July 30, 2013 Posted July 30, 2013 [quote name='iwona1979']Wprost przeciwnie adopcja psa ze schroniska jest duzo tansza niz adopcja psa z europy wschodniej. Za zabranie mojego psiaka oplata schroniskowa to 180 euro, pies ma chip, byl wykastrowany i dostalam jedzenie na pierwszy tydzien. Ogloszenia psow do adopcji z Polski lub Rumuni zaczynaja sie od 280 do 400 euro.[/QUOTE] Jazda na ludzkich uczuciach? Bo pies zabrany z Polski kosztuje tyle, co jego transport. Paszport, czip - to już załatwiają Polacy za swoje pieniądze. Pies bynajmniej nie jest wysterylizowany, bo w schronie nie ma warunków. Jedzie na pace od razu do nowego domu, który ponosi koszty zabiegów i leczenia. To gdzie się podziewa 280 doi 400 euro? Jedzie jednorazowo 20 psów - to średnio 6800 euro. Koszty transportu - niech będzie, że z zapasem 1000 euro. Na pace dary ze zbiórek - dlatego często jest to mix karm, smakołyków itp. Gdzie znika 5800 euro? Quote
xxxx52 Posted July 30, 2013 Posted July 30, 2013 [quote name='stzw']Jazda na ludzkich uczuciach? Bo pies zabrany z Polski kosztuje tyle, co jego transport. Paszport, czip - to już załatwiają Polacy za swoje pieniądze. Pies bynajmniej nie jest wysterylizowany, bo w schronie nie ma warunków. Jedzie na pace od razu do nowego domu, który ponosi koszty zabiegów i leczenia. To gdzie się podziewa 280 doi 400 euro? Jedzie jednorazowo 20 psów - to średnio 6800 euro. Koszty transportu - niech będzie, że z zapasem 1000 euro. Na pace dary ze zbiórek - dlatego często jest to mix karm, smakołyków itp. Gdzie znika 5800 euro?[/QUOTE] widac dobitnie ze nie o dobro zwierzat wam chodzi EMIROWKI ( co juz z wysylaniem psow do szwecji wam nie wychodzi),ani o ich ratowanie (co z tymi klembowskimi psami ponoc miliscie schronisko zamknac a te 30 psy wywiesc i co duze g..........NIC)nie oplaca sie gmina nie da pieniazkow?))walczycie t TYLKO o pieniadze to was tylko boli,ze wy nie mozecie tych pieniedzy do lapeczek dostac tylko organizacje prozwierzece.zazdrosc zazdrosc jest motywtem waszego dzialania ,a biedne zwierzeta to tylko parawanik zeby zaslonic ta zawisc i zazdrosc .To jest wlasnie polskie piekielko. Ktos na watku napisal ,ze w Polsce tylko organizacje Zk ale wg mnie nie tylko intryguja ,zazdroszcza wzajemnie sobie pazurami do oczu skacza , a nic nie czynia dla zwierzat .to jest swieta prawda. W jednym miesiacu byl atak -pisanina na Klermbow,hotelik Liliany,Fundacje Sfora ,TOZ .Uwzajcie bo ten pod kim dolki kopie sam w nie wpada nawet we wlasnym gniezdzie wezcie sie wreszczei do roboty a nie tylko o pieniadzach gadacie idzie na rynek pietruszke sprzedawac bo do ratowania zwierzat sie nie nadajecie poznalam na wlasnej skorze jak dawalam pieniadze organizacji prozwierzecej ,oni chcieli gotowke do lapeczki ,a nie pomoc dla zwierzat.Czy wszyscy tacy ?:tO STRASZNE pamietam historie schroniska na ktore kilka lat dali pieniadze Anglicy .przyjechali bez zaproszenia zobaczyc jak sie za ich pieniadze schronisko rozbudowalo jak sie psom polepszylo a tu zobaczyli to co widzieli wyjezdzajac tzn nic jak psy zyly w brudzie smrodzie nieleczone tak pozostalo bz.takich przykladow podobnej masci jest duzo na dzien bierzacy afera w krakowskim, Dlaczego emirowki nie walcza o psy klembowskie ,psy z Wojtyszek,krzyczki,psy z Palucha itd? Quote
krist Posted July 30, 2013 Posted July 30, 2013 z tego co wiem to te 280-400 euro to tak, ale za psy "rasowe". za kundla, i to jeszcze niemłodego nikt tyle nie zapłaci. Sorry ale tacy są ludzie. Ostatnio z ciekawości dowiedziałem się ile płacą za psa laboratoria, bo na fb babsztyle wrzeszczały jaki to świetny biznes. 50 euro od psa, i to są wybredni co do ras i wielkości. Więc żeby to miało sens ekonomiczny to ktoś musiałby naprawdę hurtem te psy przewozić. Z tego co znajomi w Niemczech mówią, i co widziałem, bo mieszkam przy granicy z UA, i pare razy wdziałem transporty stamtąd, to te hurtowe transporty są też nie na zarobek. Ludzie mają swoje prywatne schroniska, starają się choć nie zawsze udolnie, upychać te psy po domach tymczasowych, taka jedna ekipa, nie chce wymieniać nazwy fundacji, mam wrażenie że się w tym pogubili, chcą dobrze ale biorą na siebie więcej niż są w stanie zrobić. Nie wątpię że są i tacy którzy wywożą psy na kilogramy, i dla nich to towar, ale to chyba raczej w zachodniej Polsce, tam gdzie bliżej do granicy. Co do wysyłania kotów spedycją, na miau kilka osób o tym pisało, Polacy mieli takie same pomysły, tak będzie szybciej, wygodniej, a przecież kot to towar. Nie wątpię że niejeden pseudo-hodowca tak koty wysyła. Jakaś nagonka się zrobiła na adopcje do Niemiec, adopcje, nie wywózkę hurtem bez adresu docelowego, te babsztyle o często niemiecko brzmiących nazwiskach, etatowe obrończynie z internetu, wygadują androny, przekręcają, całymi dniami klepią głupoty, nie wiem czy naprawdę mamy taki odsetek psychicznych czy tak internet ludzi ogłupia. Próbowałem z tym psychiatrykiem rozmawiać, tłumaczyć, ale żadne racjonalne argumenty nie docierają. Jedna posłanek zapytała: czy naprawdę stary pies musi jechać do Niemiec? Nie Pani poseł, może sobie paść w schronisku, i użyźni rodzinną glebę. Fundacja którą znam stare psy, i takie które będą wymagać zabiegów czy leczenia oddaje za darmo w Niemczech, co najwyżej za datek na benzyne. To wyliczenie które podajesz jest mocno naciągnięte, nawet dla "hurtowników" którzy wywożą psy masowo. I w tym amoku szukania diabłą rogatego wielu "obrońców" wolałoby żeby pies wegetował w schronie bo przynajmniej jest w Polsce. Bynajmniej nie mają go zamiaru odwiedzić, na spacer wziąć, już sama satysfakcja że dopięli swego będzie ich grzała długie wieczory przed facebuniem Quote
xxxx52 Posted July 30, 2013 Posted July 30, 2013 (edited) A tak dla zaitersowanych to czytalam oswiadczenie S.,ciekawa lektura .widac dobitnie ze osobom prawej reki otworzyly sie oczy .dobrze ze pozno niz wcale.Wreszcie te osoby zaczely mowic i psac co nie jest na reke przywodczyni ,trzesie portkami ze org.nie bedzie istniala,jak zwykle zaslania sie pomoca dla zwierzat .No no dobre dobre Edited August 27, 2013 by Szamanka Quote
iwona1979 Posted July 30, 2013 Posted July 30, 2013 [quote name='krist']z tego co wiem to te 280-400 euro to tak, ale za psy "rasowe". za kundla, i to jeszcze niemłodego nikt tyle nie zapłaci. Sorry ale tacy są ludzie. Ostatnio z ciekawości dowiedziałem się ile płacą za psa laboratoria, bo na fb babsztyle wrzeszczały jaki to świetny biznes. 50 euro od psa, i to są wybredni co do ras i wielkości. Więc żeby to miało sens ekonomiczny to ktoś musiałby naprawdę hurtem te psy przewozić. Z tego co znajomi w Niemczech mówią, i co widziałem, bo mieszkam przy granicy z UA, i pare razy wdziałem transporty stamtąd, to te hurtowe transporty są też nie na zarobek. Ludzie mają swoje prywatne schroniska, starają się choć nie zawsze udolnie, upychać te psy po domach tymczasowych, taka jedna ekipa, nie chce wymieniać nazwy fundacji, mam wrażenie że się w tym pogubili, chcą dobrze ale biorą na siebie więcej niż są w stanie zrobić. Nie wątpię że są i tacy którzy wywożą psy na kilogramy, i dla nich to towar, ale to chyba raczej w zachodniej Polsce, tam gdzie bliżej do granicy. Co do wysyłania kotów spedycją, na miau kilka osób o tym pisało, Polacy mieli takie same pomysły, tak będzie szybciej, wygodniej, a przecież kot to towar. Nie wątpię że niejeden pseudo-hodowca tak koty wysyła. Jakaś nagonka się zrobiła na adopcje do Niemiec, adopcje, nie wywózkę hurtem bez adresu docelowego, te babsztyle o często niemiecko brzmiących nazwiskach, etatowe obrończynie z internetu, wygadują androny, przekręcają, całymi dniami klepią głupoty, nie wiem czy naprawdę mamy taki odsetek psychicznych czy tak internet ludzi ogłupia. Próbowałem z tym psychiatrykiem rozmawiać, tłumaczyć, ale żadne racjonalne argumenty nie docierają. Jedna posłanek zapytała: czy naprawdę stary pies musi jechać do Niemiec? Nie Pani poseł, może sobie paść w schronisku, i użyźni rodzinną glebę. Fundacja którą znam stare psy, i takie które będą wymagać zabiegów czy leczenia oddaje za darmo w Niemczech, co najwyżej za datek na benzyne. To wyliczenie które podajesz jest mocno naciągnięte, nawet dla "hurtowników" którzy wywożą psy masowo. I w tym amoku szukania diabłą rogatego wielu "obrońców" wolałoby żeby pies wegetował w schronie bo przynajmniej jest w Polsce. Bynajmniej nie mają go zamiaru odwiedzić, na spacer wziąć, już sama satysfakcja że dopięli swego będzie ich grzała długie wieczory przed facebuniem Tak na szybko pierwsza z brzegu fundacja: http://www.tierherzen-brauchen-hilfe.de/Vermittlung.htm zaledwie 260 euro, http://www.hundeinnotpolen.de/Vermittlungsgebuehren.htm tylko 230 euro. Wiem ze czesc ludzi robi naprawde duzo dla psow i ja jestem jak najbardziej za tym zeby psy jezdzily po swiecie. tylko powinno to miec rece i nogi i byc jak najbardziej jawne. Tz tyle i tyle wydalismy, tyle dostalismy reszta laduje w tym konkretnym miejscu. W ktorejs z fundacji czytalam ze za wyciagniecie psa z schroniska w Polsce placa 100 euro, a reszta to koszty lekarzy i chipa. Niezbyt w to wierze i takie rzeczy chcialabym zeby byly ukrocone. Wolalabym zeby ta kwota wyladowala w konkretnym schronisku, zeby ktos patrzal na rece szefostwa tego schroniska i zeby mozna bylo poprawic byt tych psiakow. Quote
Ada-jeje Posted July 30, 2013 Posted July 30, 2013 xxxx52 ignoruje, bo kazdy jej wpis na watkach odbywa sie na zasadzie kopiuj wklej. za to tu mamy nowe kwiatki http://www.tierhilfsnetzwerk-europa.de/unser-netzwerk/polen/tierschutzhof-in-kolo-braucht-dringend-hilfe/ a tu nalezy wplacac pieniadze http://psianadzieja.jimdo.com/jak-mozna-pomoc-sprawozdania/ wspolpracuja z http://www.przyjacieleczterechlap.pl/index.php od wczoraj zniknela strona „Freunde von Vierpfötchen e.V.“ jesli nie mieli niczego do ukrycia a zbieranie pieniedzy w Niemczech na niemieckie konto bylo legalne i zgodne z prawem, to dlaczego tak szybko zniknela ta strona? Quote
xxxx52 Posted July 30, 2013 Posted July 30, 2013 ada-jeje tez ignoruje bo kazdy twoj wpis nie jest na temat watku,a ten w ktorym piszemy dla przypomnienia brzmi"Fundacja -emir -kompromitujace fakty"i zalozyla go Fundacja Sfora Poza tym co maja w/w wklejone linki do emirowcow ,czyby i z nimi tez "darli koty" tak jak czynia ze wszystkim niepokornymi nie podlizujacymi i nie robiacymi uklony do pasa?nawet zra sie na swoim poletku ,ze soba ,ojej co za klotliwa dyspotyczna organizacja ,kloca sie z kazdym co nie kracze jak oni? Quote
krist Posted July 30, 2013 Posted July 30, 2013 [quote name='Ada-jeje']xxxx52 ignoruje, bo kazdy jej wpis na watkach odbywa sie na zasadzie kopiuj wklej. za to tu mamy nowe kwiatki http://www.tierhilfsnetzwerk-europa.de/unser-netzwerk/polen/tierschutzhof-in-kolo-braucht-dringend-hilfe/ a tu nalezy wplacac pieniadze http://psianadzieja.jimdo.com/jak-mozna-pomoc-sprawozdania/ wspolpracuja z http://www.przyjacieleczterechlap.pl/index.php od wczoraj zniknela strona „Freunde von Vierpfötchen e.V.“ jesli nie mieli niczego do ukrycia a zbieranie pieniedzy w Niemczech na niemieckie konto bylo legalne i zgodne z prawem, to dlaczego tak szybko zniknela ta strona? Kwiatki? Ja tam widzę ludzi którzy starają się pomóc zwierzętom. Jeśli masz dowody że jest inaczej to napisz to wprost, inaczej to są zwykłe insynuacje, coś a'la Lepper, który też się "tylko pytał" Quote
elaja Posted July 30, 2013 Posted July 30, 2013 xxxx52 , proszę spróbuj wytłumaczyć dlaczego Emir jest be a Sfora cacy , albo na odwrót - bo nadal tego nie rozumiem . Ze sforą nigdy nie miałam do czynienia , nie oceniam bo po prostu nie znam tej organizacji. Emira tylko 3 razy prosiłam o pomoc i w każdym przypadku reakcja Pani Krystyny była natychmiastowa , każdy z tych psów otrzymał pomoc w błyskawicznym tempie . O tych tylko przypadkach mogę pisać , bo je znam , znam ich historię a nie tylko różne wersje wyczytane w necie . To , kto założył wątek i w jakim celu nie ma większego znaczenia , bo jak widać każdy kij ma dwa końce . Quote
xxxx52 Posted July 30, 2013 Posted July 30, 2013 (edited) czy ja napisalam Fundacja sfora jest cacy,gdzie napisalam ?.Fundacja Sfora zalozyla ten watek ktory brzmi "Fundacja emir-kompromitujace fakty".w ktorym patrz post pierwszy ukazala p..S. jako osobe oskarzona (linki w zalaczniku) nic wiecej To sa fakty .Faktem jest i to, ze na wlasnych smieciach tez walczy z wlasnymi czlonkami (czytaj oswiadczenie S.)Oby te nieustanne walki z ludzmi nie wplynaely na jej stan zdrowia?Ciagly stress i to nieuzasadniony jest bardzo szkodliwy.Mimo wszystko zycze jej zdrowia . Edited August 27, 2013 by Szamanka Quote
Ada-jeje Posted July 30, 2013 Posted July 30, 2013 (edited) [quote name='xxxx52']czy ja napisalam Fundacja sfora jest cacy,gdzie napisalam ?.Fundacja Sfora zalozyla ten watek ktory brzmi "Fundacja emir-kompromitujace fakty".w ktorym patrz post pierwszy ukazala p..S. jako osobe oskarzona (linki w zalaczniku) nic wiecej To sa fakty .Faktem jest i to, ze na wlasnych smieciach tez walczy z wlasnymi czlonkami (czytaj oswiadczenie S.)Oby te nieustanne walki z ludzmi nie wplynaely na jej stan zdrowia?Ciagly stress i to nieuzasadniony jest bardzo szkodliwy.Mimo wszystko zycze jej zdrowia .[/QUOTE] Tylko ze mnie nie interesuje co sie dzieje w Fundacji Emir, jesli bedzie mi to potrzebne to sobie zajrze na jej strone, nie potrzebne mi Twoje podjudzanie i falszywe skladania jej zyczen zdrowia, przez caly ten watek plujesz na nia jadem a na koniec zyczysz jej zdrowia, hipokryzja. Edited August 27, 2013 by Szamanka Quote
Ada-jeje Posted July 30, 2013 Posted July 30, 2013 (edited) [quote name='krist']Kwiatki? Ja tam widzę ludzi którzy starają się pomóc zwierzętom. Jeśli masz dowody że jest inaczej to napisz to wprost, inaczej to są zwykłe insynuacje, coś a'la Lepper, który też się "tylko pytał" A ja tam widze ludzi ktorzy znalezli sposob na zycie i wiem co pisze. http://www.boz.org.pl/wp/kolo/index.htm Edited July 30, 2013 by Ada-jeje Quote
Recommended Posts