Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 324
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

lika1771 napisał(a):
xxxx52 czy Ty mozesz podac jakas strone,link cokolwiek co zrobilas dla zwierzat?

jak przeczytasz kilka stron wczesniej to sie dowiesz co ta handlara robi dla zwierzat, jest platnym DT w Niemczech, wspolpracuje z org. zarowno polskimi jak i niemieckimi. Musi sie starac zeby jej towaru nie zabraklo, bo wtedy nic do kieszeni nie wpadnie, a niemniaszek nie da nawet 5 euro na telefony do Polski. W Polsce juz wszystkie mosty za soba spalila. Znam tu wiecej takich co im sie pracowac nie chce, a zyja dzieki psom przywozonym z Polski lub z innych krajow Europy wschodniej i nie tylko.

Posted

Znam p. Krystyne bardzo malo,ale mi osobiscie i mojej suni bardzo pomogla i jestem Jej bardzo wdzieczna.Raz bylam na wsi na interwencji i o maly wlos dziad nie mial widel w d...e,a jak go wyzywalam.....Sama bylam w szoku nie potrafie,ze stoickim spokojem rozmawiac,tlumaczyc dziadowi,ktory zneca sie nad psem....

Posted

lika1771 napisał(a):
Znam p. Krystyne bardzo malo,ale mi osobiscie i mojej suni bardzo pomogla i jestem Jej bardzo wdzieczna.Raz bylam na wsi na interwencji i o maly wlos dziad nie mial widel w d...e,a jak go wyzywalam.....Sama bylam w szoku nie potrafie,ze stoickim spokojem rozmawiac,tlumaczyc dziadowi,ktory zneca sie nad psem....

kto bierze/bral udzial w interwencjach moze cos na temat powiedziec i zna realia, niestety najwiecej do powiedzenia maja klepiacy w klawiature, lub zyjacy na koszt bezdomniakow.

Posted (edited)

Czytam, czytam i nie bardzo rozumiem po co Sfora wyprodukowała ten wątek?
O Fundacji Sfora dowiedziałam się w 2006 albo 2007r. od Eli M., która miała małe przytulisko pod Skierniewicami. Opowiedziała mi takie rzeczy o Sforze a szczególnie o zarządzie, że uznałam je jako nieszkodliwe opowieści starszej pani bo przez myśl mi nie przeszło, że może to być prawda. Mimo wszystko na podstawie uzyskanych od p. Eli informacji wysłałam kilka pism do urzędów i ... zostałam spuszczona na drzewo. Z tego, co pamiętam, to były tam jakieś szemrane układy z Urzędem Bemowo. W każdym razie pani Ela była przerażona działaniami Sfory i prosiła mnie, żeby trzymać się od nich z daleka.
Główną osobą była Ewa G. Odpowiedzialna za tragedię psów w Wólce Kozłowskiej. To tam trafiły psy p. Eli po zamknięciu przytuliska pod Skierniewicami. Słyszałam od p. G. wiele "opowieści dziwnej treści" - niestety rzeczywistość okazała się inna.
Gdybym wtedy była mądrzejsza o dzisiejszą wiedzę to sprawy potoczyłyby się zupełnie inaczej.

Edited by Szamanka
Posted (edited)

stzw napisał(a):
Czytam, czytam i nie bardzo rozumiem po co Sfora wyprodukowała ten wątek?
O Fundacji Sfora dowiedziałam się w 2006 albo 2007r. od Eli M., która miała małe przytulisko pod Skierniewicami. Opowiedziała mi takie rzeczy o Sforze a szczególnie o zarządzie, że uznałam je jako nieszkodliwe opowieści starszej pani bo przez myśl mi nie przeszło, że może to być prawda. Mimo wszystko na podstawie uzyskanych od p. Eli informacji wysłałam kilka pism do urzędów i ... zostałam spuszczona na drzewo. Z tego, co pamiętam, to były tam jakieś szemrane układy z Urzędem Bemowo. W każdym razie pani Ela była przerażona działaniami Sfory i prosiła mnie, żeby trzymać się od nich z daleka.
Główną osobą była Ewa G. Odpowiedzialna za tragedię psów w Wólce Kozłowskiej. To tam trafiły psy p. Eli po zamknięciu przytuliska pod Skierniewicami. Słyszałam od p. G. wiele "opowieści dziwnej treści" - niestety rzeczywistość okazała się inna.
Gdybym wtedy była mądrzejsza o dzisiejszą wiedzę to sprawy potoczyłyby się zupełnie inaczej.

Jak to po co Sfora zalozyla ten watek, zeby odwrocic od siebie uwage, zeby odwrocic uwage znecania sie nad zwierzetami przez ta Fundacje. Taktyka znana od lat, poczytajcie o kompromitujacych faktach prezesa Fundcji Emir, ale spostrzegawczy i myslacy nigdzie w wyrokach nie doczytali sie wyroku wydanego przez sad o znecanie sie nad zwierzetami przez prezesa tej Fundacji, a nas interesuja wyroki o znecanie sie nad zwierzetami badz sprzeniewierzenie pieniedzy publicznych na cele inne niz ratowanie zwierzata

Edited by Szamanka
dane osobowe
Posted (edited)

Gdybym miała wyrok o naruszenie miru domowego i zabór mienia,bo wlazłam komuś do domu i zabrałam mu chorego i nieleczonego psa albo nie zwróciłaby mienia ( czyt. psa ) mimo wyroku sądu ( który był głupi, ślepy, bez serca ale niezawisły) to miałabym powód do chwały a nie do wstydu.
Wszystkie wyroki p. S. są bezpośrednio lub pośrednio związane z jej działaniami na rzecz poprawy stanu zwierząt i w obronie zwierząt.

Edited by Szamanka
Posted (edited)

stzw napisał(a):
Gdybym miała wyrok o naruszenie miru domowego i zabór mienia,bo wlazłam komuś do domu i zabrałam mu chorego i nieleczonego psa albo nie zwróciłaby mienia ( czyt. psa ) mimo wyroku sądu ( który był głupi, ślepy, bez serca ale niezawisły) to miałabym powód do chwały a nie do wstydu.
Wszystkie wyroki p. S. są bezpośrednio lub pośrednio związane z jej działaniami na rzecz poprawy stanu zwierząt i w obronie zwierząt.

Jestem tego samego zdania, Krystyna S. m z czego byc dumna i chyba tak jest, napewno nie przejmuje sie wpisami klepiacych w klawiature, ale to boli, wiem z wlasnego doswiadczenia. Niektorzy z nas nie maja czasu na zadbanie o wlasne zdrowie bo bezdomniaki czekaja, istoty zyjace, czujace bol i cierpienie. Bzdury i osady pisza tylko ci ktorzy ciacha zreja i dopy na sloncu wygrzewaja, korzystaja z pelni zycia, nikt kto jest naprawde zaangazowany w ratowanie zwierzat nie ma czasu, na zycie prywatne, na odpoczynek, prezeska Fundacji SOS w Chorzowie tez juz jest po zawale i to nie przez siedzenie przed telewizorem.

Edited by Szamanka
Posted (edited)

stzw napisał(a):
Czytam, czytam i nie bardzo rozumiem po co Sfora wyprodukowała ten wątek?.

Między innymi z tego powodu, "bo najciemniej pod latarnią"

Organizacja ta nie tylko dopuszcza się łamania ustawy o ochronie zwierząt ( vide zagryzione i padłe z glodu psy pod "ich opieką" w Siestrzeni; zwierzęta nieleczone, konające wyrzucane w workach do lasu ,psy"znikajace" bez śladu) .Oni także zajmują się niejako programowo wyłudzaniem majątku od starych, schorowanych i nie do końca świadomych ludzi. Przykład - jeden z ostatnich ( z informacji od rodziny T.P. ) PaniTeresa P.- wiekowa, schorowana karmicielka kotów z Mokotowa; (jak zwykle wzbudzili w niej psychozę strachu i zagrożenia ze strony innych ludzi, którzy rzekomo czyhają na nią i jej majatek oraz życie); kobieta zerwała kontakty z rodziną.Na początku tego roku wyłudzili od niej darowiznę jej mieszkania.Zabierają jej też co miesiac emeryturę. Ją samą zabrali do swojego mieszkania przy Hołówki , gdzie razem z nimi mieszka kilaknaście psów, a brud i smród w mieszkaniu nieomaluniemożliwia przebywanie w nim.Kobieta mająca problemy z samodzielną egzystencją i poruszaniem się, potrzebujaca stałej opieki oraz pomocy lekarskiej i leków jest tego wszystkiego pozbawiona. Gdy ich nie ma ( W.G. b. często na całe tygodnie wyjeżdża do Francji)całymi dniami przebywa sama bezbronna, głodna i opuszczona. E.S. nie gotuje jedzenia- ze względu na wiek sama potrzebuje już opieki i nie jest zdolna do zapewniena właściwej opieki i pielęgnacji ( choćby zabiegi higieniczne)tak schorowanej kobiecie, która w dodatku miewa problemy z kontrolowaniem rzeczywistości. P.Teresa dostaje produkty, które SFORA odbiera ze sklepów, jako odpady - karmę dla psów.Jest wygłodzona, brudna i zaniedbana, ponieważ oboje ci starzy ludzie nie są w stanie zapewnić jej godziwego życia.
Sprawę zna miejscowa policja oraz MOPS; rodzina również po wielu staraniach odnalazła panią Teresę i jest przerażona jej obecnym stanem - zamierza podjąć stosowne kroki prawne.
Mamy infromację,że nie jest to jedyny przypadek nieetycznych działań zarzadu funadcji SFORA wobec starych ludzi w celu wyłudzania korzyści majątkowych.
ps. los kotów p.Teresy, którymi "zajęła się" SFORA - jest nieznany.

Edited by Szamanka
Posted

stzw napisał(a):

watek z grudnia ub. roku z jednym postem, info moza otrzymac pod nr/ tel....
ciekawe dzialania, z takimi sie jeszcze na dogo nie spotkalam, osoba o tym nicku to tez swiezy nabytek na dogo, no chyba ze to juz ktorys nick, co tez nie nalezy do rzadkosci na dogo

Posted

Ada-jeje napisał(a):
jak przeczytasz kilka stron wczesniej to sie dowiesz co ta handlara robi dla zwierzat, jest platnym DT w Niemczech, wspolpracuje z org. zarowno polskimi jak i niemieckimi. Musi sie starac zeby jej towaru nie zabraklo, bo wtedy nic do kieszeni nie wpadnie, a niemniaszek nie da nawet 5 euro na telefony do Polski. W Polsce juz wszystkie mosty za soba spalila. Znam tu wiecej takich co im sie pracowac nie chce, a zyja dzieki psom przywozonym z Polski lub z innych krajow Europy wschodniej i nie tylko.

moja sfrustrowana seniorko,proponuje isc na spacer z pieskiem bo widze szare komorki musisz dotlenic i zapominasz albo pomylilas ze ja to nie emirowka (nawet bym sie do nich nie przyznala),bo to co piszesz dotyczy wlasnie emira ,i ich wywozow psow ,ale znowu pomylilas nie o Niemcy chodzi.ojej jaka z ciebie juz stara seniorka.tam tez jest zoofilia laboratoria itd tak jak w Polsce
Moj niemiaszek ma dobrze ze mna a ja z nim,a co ty powiesz o swoim polaczku ,bardzo smutne ze takowego juz nie masz bo.............ojej ojej
znowu sie tobie kreci, u nas sa tylko BEZPLATNE DT (glodnemu chleb na mysli ,a co jestes platnymDT?) ,to co jest platne to pensjonaty i hotele.Jak mam pieska w pensjonacie to oczyiscie ze na loda na patyku mnie starczy Hi
Mosty spalone ,jakie? ,ten tylko jeden nad Odra juz zburzyli?nic nie wiem
no no zebys wiedziala psy sie cisna z Polski drzwiami i oknami ,nie mam juz tchu wiec ide na sloneczko sie opalac ,bo lubie jak moj niemiaszek robi komplementy.przykro ze taka sfrustrowana jestes ,nic tobie nie pomoge poszukaj sobie innego polaczka,a teraz za chwile ide na sloneczko
Poza tym przypominam ze ja to nie emirowka
i im sie mosty wlasnie spalily majac taka szefowa po wyrokach ojeje ojej (Watek o tym swiadczy dobitnie)apropo co zrobili w Klembowie jedna emirowka napisala ze schronisko zamkniete ?przeciez tylko sie u was kasa liczy i przeliczanie np.ile gmina da,ile hycel dostanie,ile jest z tego procenta,ile sie skapnnie na Hp,ile sie dostanie z interwencji,ile sie dostnie na chorego pieska w potrzebie.ojej ojej i tak wkolko jest z wami.Proponuje isc do roboty to beda pieniadze na psy,albo na dzieci?Staraja sie staraja ,pracowite mroweczki.
co do wspolpracy to co sie zagdza ,bo juz od 20 lat wspolpracujemy w zgodzie,czego mozecie nam ZAZDROSCIC ,bo u was jedno pieklo na ziemi,skandal goni nastepny ,afera goni nastepna,jak nie jedni skazani to musi byc obowiazkowo ,bo tak przystaje odwet ,nastepni skazani, i tak w kolko ta karazulela sie kreci. zasada stosowana" oko za oko,leb za leb" tylko klotnie wyzwiska grozby ,partyzantka ,wywyzszanie ojej instynkty jak z najnizszej poleczki.Szkoda ze nikt w tych klotniach miedzy-organizacycjynch nie pomyslal o psach!Wspolpraca to slowo ktore mozna tylko w leksykonie wyrazow obcych szukac.Ojejejejje
ps jak masz" romans " to na WP bo tutaj jest o dla przypomnienia FUNDACJA _EMIR_KOMPROMITUJACE _FAKTY

Posted

xxxx52 tak za Odra wszystko za darmo,nawet zoofile maja pole do popisu.....Pamiętasz reklamę niemieckiego biura podróży z hasłem „Jedź do Polski, twój samochód już tam jest”. Chwyt poniżej pasa – na pewno. Ale czas na mały rewanż. „Jedź do Niemiec, twój pies już tam czeka”
Moze tam podzialasz,ze swoimi wspanialymi organizacjami?

Posted

lika1771 napisał(a):
xxxx52 tak za Odra wszystko za darmo,nawet zoofile maja pole do popisu.....Pamiętasz reklamę niemieckiego biura podróży z hasłem „Jedź do Polski, twój samochód już tam jest”. Chwyt poniżej pasa – na pewno. Ale czas na mały rewanż. „Jedź do Niemiec, twój pies już tam czeka”
Moze tam podzialasz,ze swoimi wspanialymi organizacjami?

ja nie emirowka popytaj sie ich "skompromitowanych"
a ty z kim wspopracujesz czy sie.....?

Posted

xxxx52 napisał(a):
ja nie emirowka popytaj sie ich "skompromitowanych"
a ty z kim wspopracujesz czy sie.....?

Z nikim nie wspolpracuje jestem bdt dla staruszkow.Chcialam ci tylko pokazac,ze nigdzie nie jest dobrze,kazdy kraj ma swoje "piekielko"

Posted

ja też nie chcę się wtrącać w te jazdy, chciałabym tylko wiedzieć, jak to jest z likwidacja klembowa, czy się płaci i czy faktycznie schron jest zmaknięty lub zamykany. do kroćset, trudno o fakty na tym wątku, bo jak jedna cos napisze, to druga wchodzi i mówi, że tamta to się nie zna, albo kłamie. cholery można dostać!

Posted (edited)

Srodowisko pro zwierzece w Polsce, pokazalo 3 x przed sejmem i ministerstwem rolnictwa z jaka determinacja potrafi walczyc o cierpienie zwierzat. Zwyciezyli! UBOJ RYTUALNY W POLSCE ZAKAZANY.
xxxx52 czas na was, pokazcie jak potrficie walczyc o zakaz zoofilii w Niemczech, nie wyobrazalnego cierpienia zwierzat podczas takich orgii. Gdzie twoja wrazliwosc i tych z ktorymi wspolpracujesz na cierpienia zwierzat?

Edited by Ada-jeje
blad
Guest Elżbieta481
Posted

Owszem głosowanie było po naszej myśli,ale to nie jest koniec..Jest jeszcze Senat,jest Prezydent..I pojawiło się oświadczenie
Naczelnego Rabina i jego grożby,że jak nie zostanie ubój zalegalizowany to on odejdzie...Nie jestem też pewny czy nasi posłowie,którzy głosowali w sposób po naszej myśli są wystarczająco silni,aby przyjąć ,,na klatę,, zarzut o antysemityżmie.Przełknąć porównywanie do Niemiec Hitlerowskich czy tez zapowiedż oddania sprawy do Trybunału Konstytucyjnego....
I jak serdecznie wnerwiła mnie dyskusja o mordzie na Wołyniu-tak byłem zadowolony z wyników głosowania w spr.uboju,a teraz jestem b.niespokojny..Nastroju też nie poprawia widok polityków z PSL-u..:angryy:
waldi481

Posted

waldi481 napisał(a):
Owszem głosowanie było po naszej myśli,ale to nie jest koniec..Jest jeszcze Senat,jest Prezydent..I pojawiło się oświadczenie
Naczelnego Rabina i jego grożby,że jak nie zostanie ubój zalegalizowany to on odejdzie...Nie jestem też pewny czy nasi posłowie,którzy głosowali w sposób po naszej myśli są wystarczająco silni,aby przyjąć ,,na klatę,, zarzut o antysemityżmie.Przełknąć porównywanie do Niemiec Hitlerowskich czy tez zapowiedż oddania sprawy do Trybunału Konstytucyjnego....
I jak serdecznie wnerwiła mnie dyskusja o mordzie na Wołyniu-tak byłem zadowolony z wyników głosowania w spr.uboju,a teraz jestem b.niespokojny..Nastroju też nie poprawia widok polityków z PSL-u..:angryy:
waldi481

Zostawmy to Tym madrzejszym , ktorzy sie do tej pory tym tematem zajmowali, ktorzy poswiecili wiele godzin, dni a moze nawet miesiecy pracy, badzmy nadal jednomyslni, w ograniczeniu cierpienia zwierzat i nadal ich wspierajmy jesli zajdzie taka potrzeba.

Posted

waldi481 napisał(a):
Naczelnego Rabina i jego grożby,że jak nie zostanie ubój zalegalizowany to on odejdzie...
waldi481

Mam się martwić teraz czy za chwilę?

Posted

sleepingbyday napisał(a):
ja też nie chcę się wtrącać w te jazdy, chciałabym tylko wiedzieć, jak to jest z likwidacja klembowa, czy się płaci i czy faktycznie schron jest zmaknięty lub zamykany. do kroćset, trudno o fakty na tym wątku, bo jak jedna cos napisze, to druga wchodzi i mówi, że tamta to się nie zna, albo kłamie. cholery można dostać!

My osobiscie nie rozpracowywalysmy Klembowa, wiec na ten temat nie chcemy sie wypowiadac nie posiadajac faktow na biurku.

Posted (edited)

Ada-jeje napisał(a):
Dla przypomnienia niedouczona seniorko, tutaj sa FAKTY O FUNDACJI SFORA.

co to ma wspolnego z niedouctwem?Hm najwazniejsze ,ze ty jestes taaaaaaaaaaaaaaaaka madra
mam natomiast dla lepszej sprawnosci umyslu kilka pyatn z matematyki to bedziemy wiedzieli kto jest niedouczony i fantazjuje tj.z tymi 5 euro na telefony do Polski .Juz widze ze bawsz sie nawet w podziemna partyzantke i wiesz za ile telefonuje?ojej Starosc widze nie radosc.Poza tym jest takie powiedzenie "mozna cale zycie sie uczyc i tak glupim sie umiera"
Bujaj dalej w oblokach Hi:roflt:

Edited by xxxx52