Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chciałabym się dowiedzieć czy byliby chętni do stworzenia Koła Wolontariatu Fundacji Emir w Bydgoszczy? Potrzebne są minimalnie 3 osoby pełnoletnie, aby takie koło mogło funkcjonować

Zagląda tu ktoś z Bdg?

• Replies 324
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zagląda, zagląda i to osoba pełnoletnia ;)
Napisz po krótce tutaj albo na pw czym sie różni koło wolontariatu a oddział terenowy. Jak to miałoby wyglądać, funkcjonować.
Też jesteś z Bydgoszczy?

Posted

Tak jak już Ci pisałam na pw :) Koło musi istnieć minimum rok, żeby mogło się przeobrazić w Oddział. Drugim warunkiem jest znalezienie chętnych osób, które tworzyłyby zgrany, dobrze rozumiejący się zespół... nastawiony na dłuższą współpracę...

A co byśmy robili - zależy od nas. Możemy zajmować się ogłaszaniem zwierząt szukających domów, interwencjami, szukaniem domów tymczasowych , może robieniem jakiś plakatów, ulotek, współpraca ze schroniskiem, wszystko zależy od naszej pomysłowości (podpatrzylibyśmy też Koła działające w innych miastach) :)

Posted

& Gloria & napisał(a):
Oczywiście :) Bardzo dobry pomysł :) JESTEM jak najbardziej ZA:multi:

:multi::multi::multi: to już są 3 osoby!!

a może wybierasz się na stary rynek w sobote? :cool3:

Posted

& Gloria & napisał(a):
W niedziele? Na ,,ZERWIJMY ŁAŃCUCHY" ? Ależ oczywiście :)

:oops: Oczywiście że w niedziele!! (nie wiem czemu myślałam o sobocie, może dlatego że to 04.10 - światowy dzień zwierząt, albo znowu jakieś daty mi się pomieszały)
ja będę z moim psem, to pewnie się spotkamy, fajnie jakby Magdalena też była bo byśmy już coś wstępnie ustaliły i pogadały.

Posted

joanika napisał(a):
:oops: Oczywiście że w niedziele!! (nie wiem czemu myślałam o sobocie, może dlatego że to 04.10 - światowy dzień zwierząt, albo znowu jakieś daty mi się pomieszały)
ja będę z moim psem, to pewnie się spotkamy, fajnie jakby Magdalena też była bo byśmy już coś wstępnie ustaliły i pogadały.

Zgadza się 04.10 Światowy Dzień Zwierząt :p No to teraz czekamy na deklaracje Magdaleny ;)

Posted

Postaram się wpaść jeśli dam radę :)
Ale trzy osoby to wciąż za mało (zgadza się, jest to minimum, które musimy spełnić, ale wystarczy że z tej trójki wykruszy się jedna osoba i staniemy znowu w punkcie wyjścia).

Myślę, że lepszy późniejszy ale mocniejszy start, z bardziej liczną załogą, niż wystartowanie od razu z minimum i liczenie na to, że się uda.

• 3 weeks later...
Posted

Magdalena napisał(a):

Ale trzy osoby to wciąż za mało (zgadza się, jest to minimum, które musimy spełnić, ale wystarczy że z tej trójki wykruszy się jedna osoba i staniemy znowu w punkcie wyjścia).

Myślę, że lepszy późniejszy ale mocniejszy start, z bardziej liczną załogą, niż wystartowanie od razu z minimum i liczenie na to, że się uda.

Ooooo, jak sie ciesze, moze witam przyszle "emirowianki" :-)

Ja mysle ze jesli jestescie wszystkie trzy "sprawdzone i zawziete" to ryzyko ze jedna z Was odpadnie jest niewielka, wrecz przeciwnie - macie szanse zwerbowac wiecej osob.

I napewno bedziecie miec poparcie w Pani Izie :-), bedziecie dzialac rownolegle, a "w jednosci sila" :-), im wiecej organizacji prozwierzecych tym wieksza szansa ze cos zalatwicie.

Popatrzcie co robia inne wolontariaty na stronie EMIR, ja mysle ze jest to fantastyczny pomysl!!!!!!

Jest zapal, jest chec - na co czekac? ;-)

• 2 weeks later...
Posted

Wątek jakby umarł śmiercią naturalną.
Podniose, może ktoś jeszcze się znajdzie.
No chyba że w Bydgoszczy nie ma potrzeby zakładania jednostki fundacji a sytuacja psów jest idealna :p

Posted

Przez przypadek weszłam dzisiaj na ten wątek. Nie jestem z Bydgoszczy ,ale studiowałam w waszym pieknym mieście i mam sunie z pod schroniska w Bydgoszczy. Dostałam ja od pana ,który przywiózł bidulkę zabraną z drogi koło Ślesina.Miał zamiar oddać ja do schronu.
Z tego co wiem w Bydgoszczy działała fundacja animalsów. Czy to już nieaktualne?

Posted

nie wiem co dokładnie chcecie robić,ale ile czas powoli moge pomóć, niestety do schroniska nie mam jak dojezdzać :( ale jakieś zdjęcia, plakaty, grafika, lub inna pomoc, może w układaniu psów, zajmuje się co prawda amatorsko,ale zawsze to lepszy start dla psa, więc jeśli nadal aktualne, to jestem za :)

Posted

Smerfetko ! A może porobiłabyś ogłoszonka na profilach adopcyjnych ?
Tyle psiakow czeka na adopcje a poza dogo to chyba niewiele osób ma czas i wiedzę jak robić ogloszonka. Są osoby, które fajnie robią banerki i plakaciki to też często potrzebne a tylko nieliczni potrafia coś wymodzić.

Posted

Saphiro ja mogę spróbować zrobić jakiś plakat jeśli dostanę zdjęcia i tekst :)
Nie żebym miała wielkie doświadczenie, ale mogę spróbować.
Jakby co, prześlij jakiegoś potrzebującego zwierza na maila :)