Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Poza prośbami o zdjęcia lub jakieś informacje o Melmanie niewiele mogę, prosiłam już trzykrotnie. Niestety nie znam miejscowości, w której przebywa pies, a zgubiłam numer do pana, który go adoptował. Jak kończę pracę, wszystko jest pozamykane, przed pracą również.

• Replies 147
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja tez na nie czekam, dzwoniłam dziś do niego znowu, ma wysłać dziś wieczorem bo długo był w pracy.
Jak dostanę zdjęcia to postaram się je dać na forum, ale to nie będzie w trybie ekspresowym, tylko również późnym wieczorem, jak będę w domu.

Schronisko dzwoniło trzykrotnie do faceta w obrębie tygodnia, ja dzwoniłam wczoraj i dzisiaj, jak znacie inną możliwość zmuszenia go żeby wysalał zdjęcia to piszcie.

Ja, jeżeli nie wyśle zdjęć w tym tygodniu mogę zgłosić na policję i do inspektora weterynaryjnego. Zapominacie, że jestem też wolontariuszem i do 17:00 pracuję, a pies poszedł na umowę schroniskową a nie fundacyjną, w której jest punkt o obowiązku informowania gdzie jest pies i co się z nim dzieje.

Nie na forum powinnyście naciskać...

Posted (edited)

Nie ma już siły rozmawiać z facetem. Teraz twierdzi, że oddał psa do schroniska w Tychach, parę dni po tym jak odda go do matki, matka nie umiała sobie poradzić i oddał w Tychach. dzwoniłam tam, ale nie potrafili go odnaleźć, bardzo proszę o pomoc, może znajdziecie go gdzieś na zdjęciach w Tychach, jak nie to zgłaszam na policję. Pies oddany był podobno w czerwcu

może ktoś ma czas tam podjechać

Edited by soboz4
Posted

Dochodzenie zakończone, Melman 9 czerwca został przyjęty do schroniska w Tychach, 29 czerwca został adoptowany przez młode małżeństwo mieszkające w bloku, po 6 sierpnia jak wróci kierowniczka schroniska z Tychów z urlopu, nasza kierowniczka może otrzymać dane opiekunów. To na razie na tyle, poszukiwania Melmana mi zajęły dzisiaj bardzo dużo czasu....

Facet nadal twierdzi, że Melman był u jego matki, niestety nie wiem kiedy zniknął z posesji i czy rzeczywiście był parę dniu u jego matki

Posted

Ja wiedzialam ze on coś kręci, ale dobrze ze zabrali go inni ludzie :) Dziękuję, że zajęła się pani tą sprawą i poświęciła swój czas :) Jak będzie coś wiadomo już gdzie przebywa to proszę o jakieś informacje :) Myślę że na wizytę poadopcyjną będę mogła ja do niego jechać? Oczywiście z dorosłym wolontariuszem

Posted

No mógł oddać go chociaż nam, bo sami nawet mu to proponowaliśmy, ale i tak uważam że nie powinien dostać już żadnego psa od nas ani innych schronisk bo nie ma tam warunków nawet na małego psiaka

Posted

[quote name='olka9628']No mógł oddać go chociaż nam, bo sami nawet mu to proponowaliśmy, ale i tak uważam że nie powinien dostać już żadnego psa od nas ani innych schronisk bo nie ma tam warunków nawet na małego psiaka[/QUOTE]

Ja powiadomiłam schronisko w Gliwicach, bo to mam przydzielone do "czarnych Kwiatków", ono zresztą bardzo ostroznie wydaje psy i zawsze sprawdza, czy dana osoba nie jest na czarnej liście, niestety większość okolicznych schronisk tego nie robi, więc czasami zgłaszanie im to starta czasu...

Posted

Pani Bożeno ma może Pani ten adres Melmana? Bo ja z tego wszystkiego zapomniałam dzisiaj zapytać a gdyby był adres to może nawet w tym tygodniu bym mogła tam z kimś podskoczyć i dowiedzieć się czy Ci ludzie go czasami znów gdzieś dalej nie posłali.

Posted

Zupełnie zapomniałam przypomnieć w schronisku i pewnie zapomniały, ale oczywiście zadzwonię w poniedziałek i przypomnę, że mają dzwonić do schroniska w Tychach!

szkoda, że nie przypomniałaś mi jak byłyśmy w schronisku, a była dziś kierowniczka przez chwilę...

Posted

Niestety kierowniczka Schroniska w Tychach odmówiła przekazania telefonu czy adresu, ale zadzwoni do nich sama i poda telefon do mnie, pozostaje czekać czy będą chcieli. Niestety ochrona danych osobowych nie pozwala jej na udostępnienie informacji...

Mam jednak nadzieję, że zadzwonią!

Posted

Szkoda, że numeru telefonu nie podała. Mam nadzieję, że kierowniczka zadzwoni tam chociaż. Chciałabym żeby ta sprawa się już wyjaśniła, ciągle jak myślę, że już się kończy to pojawiają się nagle jakieś nowe okoliczności. Nic tylko pozostaje czekać

• 1 month later...