_bubu_ Posted October 23, 2007 Author Posted October 23, 2007 Fionka została u swojej właścicielki, ponieważ zobowiązała się zabrać ją w poniedziałek do weterynarza. Na psie jej zależy więc dostała szansę. Wieści nowych nie mam ponieważ kontakt do tej Pani ma tylko Hund. Quote
GrubbaRybba Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 _bubu_ napisał(a):Fionka została u swojej właścicielki, ponieważ zobowiązała się zabrać ją w poniedziałek do weterynarza. Na psie jej zależy więc dostała szansę. Wieści nowych nie mam ponieważ kontakt do tej Pani ma tylko Hund. Nie wiem, czy się cieszyć z takiego rezultatu, czy nie. Mam mieszane uczucia, czy ta kobieta jest odpowiednią właścicielką dla Fionki? Mam nadzieję, że będziecie ją mieć na oku i w razie czego, zabierzecie Fionkę. Napiszcie coś więcej o warunkach u tej kobiety, no i w ogóle o całej sytuacji... Quote
_bubu_ Posted October 24, 2007 Author Posted October 24, 2007 Co do warunków - Fionka mieszka w domu z rodziną , z dzieckiem. Wyglądała na zadowoloną, jest wesoła, aportowała swojego misia i chciała się bawić. Pani na niej zależy . W poniedziałek była u weta, Fionka dostała 2 zastrzyki, narazie jest poprawa - już tak nie sika. pradopodobnie się przeziębiła. Pani kombinuje jakieś ubranko dla niej bo teraz coraz zimniej na spacerach a w domu wydaje mi się że też zbyt ciepło nie jest. Idealnie może nie jest , mamy troche zastrzerzeń, niestety podejście do psów u ludzi na wsi różni się od naszego. Ale Fionka została, zobaczymy jak bedzie dalej.. mam nadzieję że jakoś się to ułoży. Jesteśmy w kontakcie. Quote
GrubbaRybba Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 _bubu_ napisał(a):Co do warunków - Fionka mieszka w domu z rodziną , z dzieckiem. Wyglądała na zadowoloną, jest wesoła, aportowała swojego misia i chciała się bawić. Pani na niej zależy . W poniedziałek była u weta, Fionka dostała 2 zastrzyki, narazie jest poprawa - już tak nie sika. pradopodobnie się przeziębiła. Pani kombinuje jakieś ubranko dla niej bo teraz coraz zimniej na spacerach a w domu wydaje mi się że też zbyt ciepło nie jest. Idealnie może nie jest , mamy troche zastrzerzeń, niestety podejście do psów u ludzi na wsi różni się od naszego. Ale Fionka została, zobaczymy jak bedzie dalej.. mam nadzieję że jakoś się to ułoży. Jesteśmy w kontakcie. Oby było dobrze, a nawet lepiej. Tak bym chciała, aby sie wszystko ułożyło. Miejcie oko na ten domek i na malutką Fionkę. Jakby coś było nie tak, dajcie znać. Będziemy myśleć, co dalej. Aha, a co ta kobieta powiedziała na sterylkę? Sama długo mieszkałam na wsi (mieszkają tam moi rodzice) i wiem, że sterylka na wsi to największe zło. U mnie nawet nie chcieli o tym słuchać, jak ich pouczałam i tłumaczyłam, że to dla dobra suni. Nic do nich nie docierało. :angryy: Quote
Hund Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 Jest kilka chętnych domkow na Fionke jeśli ten w którym jest teraz okaże się nieudany Fiona pojedzie do innego miasta. ZAMAWIAJCIE DARMOWE PRÓBKI, W SCHRONIKSKU PRZYDA SIĘ KAŻDA ILOŚĆ http://www.eukanuba-eu.com/DNA/pl/pl/ Quote
_bubu_ Posted October 26, 2007 Author Posted October 26, 2007 w schronisku jest nowy szczeniak :( 3-miesięczny onkowaty , wyrośnie na dużego. Taki maluszek wciśnięty w zimny kojec, przy takiej temperaturze :placz: ratunku! Quote
_bubu_ Posted October 28, 2007 Author Posted October 28, 2007 onkowaty szczeniaczek wczoraj poszedł do adopcji :multi: A na jego miejsce przyszedł malutki czarnulek :-( , który wyrośnie na małego pieska. Quote
Jola_K Posted October 28, 2007 Posted October 28, 2007 a ten maluszek czarny w kuchni jest? ile teraz jest tam szczeniakow? Quote
_bubu_ Posted October 28, 2007 Author Posted October 28, 2007 Jola_K napisał(a):a ten maluszek czarny w kuchni jest? ile teraz jest tam szczeniakow? tak jest czarny maluszek. myślałam że doszedł teraz bo w piątek go nie widziałam. W kuchni jest teraz czwórka od Łatki no i właśnie on. Quote
Hund Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 Zdjęcie musimy zrobić bo nie wierzą żę jest śliczny.... Quote
_bubu_ Posted November 3, 2007 Author Posted November 3, 2007 kuleczka potrzebuje allegro! czy ktoś mogłby ją wystawiać? nasze fundusze się skończyły. wystarczy przekopiować stare alegro: http://www.allegro.pl/item257897773_5_miesieczna_kuleczka_prosi_o_domek_.html Kuleczka prosi.. Quote
_bubu_ Posted November 4, 2007 Author Posted November 4, 2007 w schronisku jest nowy szczeniaczek - zdjęcia w pierwszym poście. A w przyszłym tygodniu kobieta przyniesie cały miot 8-tygodniowych szczeniąt. 7 psiaczków ! :placz: Podobno ta kobieta co roku regularnie przynosi do schronu całe mioty od swojej suczki :angryy: Quote
madzia828 Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 bosze co za baba niestety ludzie nie wiedza co to sterylka po co kase wydawać na nią:angryy: Quote
Agnieszka Co. Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Kuleczka ma allegro.... i 1 osobę obserwującą. Czy ktoś do Was dzwonił w jej sprawie. W jakim ona teraz jest wieku, bo 5 miesięcy to już chyba nieaktualne dane? W allegro napisałam 7 miesięcy. Dajcie znać to poprawię. Quote
Hund Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Misia bardzo boi się ludzi :( chyba była bita ....:( Nie podchodzi do ludzi ale sama kilka razy wzięłam ją na ręce i osfajałam a Rambo dzikus lubi biegać i ma duzo energi :) ale jest grzeczny w stosunku do innych psów i suczek :) Quote
basia bonnie Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 a jak się nazywa taki malutki, wystraszony piesek, który jest boksie z Iskierką? tak strasznie było mi go żal, tak się bał..:( Quote
Hund Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Dyzia (czarna podpalana kudłata) i jasna psikna bezimienna :( nie poszła na spacer:( Quote
basia bonnie Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Hund napisał(a):Dyzia (czarna podpalana kudłata) i jasna psikna bezimienna :( nie poszła na spacer:( aa Dyzia, tak strasznie mi jest je żal, ona taka wystraszona:placz::placz: Quote
_bubu_ Posted November 5, 2007 Author Posted November 5, 2007 Dyzia wyszła na spacer z Agnieszką Co a jasna suczka to staruszka Lola - ma 12 lat. Quote
_bubu_ Posted November 5, 2007 Author Posted November 5, 2007 [quote name='basia bonnie']aa Dyzia, tak strasznie mi jest je żal, ona taka wystraszona:placz::placz: watek Dyzi jest tutaj: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=94471 Quote
Agnieszka Co. Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Ale Dyzia się nie boi. Tylko ma smutną minkę. Ale ta trzecia brązowawa bała się wyjść z budy. Quote
basia bonnie Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Agnieszka Co. napisał(a):Ale Dyzia się nie boi. Tylko ma smutną minkę. Ale ta trzecia brązowawa bała się wyjść z budy. hmm.. nie wiem, jak ja ją widziałam, to cała się trzesła i nie chciała podejść. Może było jej zimno? Quote
Recommended Posts