Karilka Posted April 21, 2007 Author Posted April 21, 2007 Ej a jakie imie jej walniemy? Takie jakieś delikatne...po domowemu mówie na nią Niunia ale to takie raczej nie imieniowate....Lady? Albo jak? Quote
Paulina87 Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 4619464 - ja teraz cały czas jestem przy kompie więc jak cos to pisz. Imię obojętne, jak znajdzie dom to może ktoś ją nazwie po swojemu. Quote
Nanka Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 możecie kogoś o tekst poprosić :) ja na razie z plakatami nie dam rady - za tydzień wyjeżdżam do Włoch, i mam mnóstwo roboty :roll: Quote
Karilka Posted April 21, 2007 Author Posted April 21, 2007 Ta śliczna Alaskanka husky została wyrzucona z samochodu w ok. Łodzi... Została wyrzucona jak niepotrzebny nikomu: wręcz przeszkadzający i bezużyteczny przedmiot... Pomimo tego zła, z jakim miała do czynienia w swoim bardzo krótkim życiu, Lady kocha ludzi. Kocha, lecz nigdy nie czuła sie kochana bo ten, kto przyjacielem przestaje być - nigdy nim nie był. Sunia znajduje się w prowizorycznym 'domu' tymczasowym - prowizorycznym, ponieważ z powodu swojej agresji do zwierząt - mieszka sama, w pomieszczeniu gospodarczym... Lady prawdopodobnie mogła biegać w zaprzęgu, jest czystą, zadbaną posłuszna i bardzo pragnącą kontaktu z człowiekiem sunią...jej wadą jest nienawisc do psów i kotów... czy mimo to ma szanse stać się Twoim kompanem? Opiekunem i obrońcą Twoich dzieci? Czy pokażesz Lady co to znaczy miłość odwzajemniona...? Quote
Karilka Posted April 21, 2007 Author Posted April 21, 2007 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=188216317 Dziękuję Paulinka18! Sunia ma allegro:multi::multi::multi: Quote
olenka_f Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 bardzo ładna dziewczynka ale przed adopcją przydałaby się sterylka, myślę że szybko znajdzie domek jest śliczna, tylko mi sie wydaje że to jednak nie alaskan ale co to ma za znaczenie a tych g..... co to biedactwo wyrzucili :mad: :angryy: :mad: Quote
gemsi Posted April 22, 2007 Posted April 22, 2007 No alskanka nie, ale mix Syberian Huskyego jak najardziej, Byłem wczoraj u Karilki, okazało się że suka najprawdopodobniej miała młode (ma lekko wyciagnięte sutki). Maskę ma jak najbardziej Hyskyego, temprament tez, dziwne jest tylko to rzucanie sie na inne psiaki, mała jest młoda, ma okołu roku. Więcej spostrzeżen wieczorem, bo teraz musze wyjść Quote
ice_t Posted April 22, 2007 Posted April 22, 2007 http://www.dwukropek.pl/2,74376,3100469,22614513,Lodz_Zwierzaki___Adopcja,146-192.html http://www.dwukropek.pl/0,70610,3051109,22614517,Warszawa_Zwierzaki___Adopcja,4-192.html http://www.eoferty.com.pl/id34363.html http://www.petworld.pl/psy,13466.html - tylko tu chyba nie wszedł cały tekst to jak by się ktoś odezwał na mojego maila (trzeba było podac w ogłoszeniu) to dam mu namiary na Ciebie http://www.kupsprzedaj.pl/secure/showAdvert.do?rid=1&aid=553474&cid=161 http://www.gumtree.pl/warszawa/77/9369977.html Quote
Karilka Posted April 22, 2007 Author Posted April 22, 2007 Ice_t:calus: . Dziękuję! Wiecie kurcze jaka ona jest super posłuszna?!? Byłam z nią dzisiaj na wycieczce rowerowej, potem byłyśmy u mojego taty w mieście. Wymsknęła mi sie ze smyczy - zaraz wróciła z mina " to nie ja". Potem wyszła sobie z półszorka... Po pewnym czasie, doszliśmy do wniosku że ryzyk - fizyk i ja spuścilismy w kagańcu... Zamurowało mnie. Była tak grzeczna, że 5x przebija moje psy... Co zadziwiające, bawiła się z innymi psami:crazyeye:!!! Na 10 - z 7 sie bawiła a z 3 wszczynała bójki (bulle i owczarki niemieckie:cool1:). Jednak spokojnie mogłam w tych 2 na 3 przypadkach ją odwołać. TO CUDO NIE PIES!!! A... doszłam do wniosku że suka miała do czynienia z zaprzęgiem. Komenda 'go' - reakcja niesamowita - tak wyrusza że o mało co sobie kręgosłupa nie łamie:diabloti:... Od Paulinka18 dowiedzialam się że psy zaprzęgowe uczy sie zazwyczaj skręcać na le i pra - reaguje.:crazyeye: Jestem nią bardzo zafascynowana... myślę że z moim mniejszym psem dogadałaby sie bez problemu ale doberman....odpada. Mój brat bardzo sie denerwuje, codziennie mi przypomina że jestem głupim maniakiem:evil_lol:... fakt. Quote
Karilka Posted April 22, 2007 Author Posted April 22, 2007 Zapomniałam dopisać, że to nie typowy zabijaka kotów z iskierką maniaka w oczach - da sie ją tego oduczyć. Kota mojej babci troche chciała pogonić ale potem dała sobie spokój i go tylko wnikliwie obserwowała - spoko. Quote
ice_t Posted April 22, 2007 Posted April 22, 2007 Karilka napisał(a):Ice_t:calus: . Dziękuję! Wiecie kurcze jaka ona jest super posłuszna?!? Byłam z nią dzisiaj na wycieczce rowerowej, potem byłyśmy u mojego taty w mieście. Wymsknęła mi sie ze smyczy - zaraz wróciła z mina " to nie ja". Potem wyszła sobie z półszorka... Po pewnym czasie, doszliśmy do wniosku że ryzyk - fizyk i ja spuścilismy w kagańcu... Zamurowało mnie. Była tak grzeczna, że 5x przebija moje psy... Co zadziwiające, bawiła się z innymi psami:crazyeye:!!! Na 10 - z 7 sie bawiła a z 3 wszczynała bójki (bulle i owczarki niemieckie:cool1:). Jednak spokojnie mogłam w tych 2 na 3 przypadkach ją odwołać. TO CUDO NIE PIES!!! A... doszłam do wniosku że suka miała do czynienia z zaprzęgiem. Komenda 'go' - reakcja niesamowita - tak wyrusza że o mało co sobie kręgosłupa nie łamie:diabloti:... Od Paulinka18 dowiedzialam się że psy zaprzęgowe uczy sie zazwyczaj skręcać na le i pra - reaguje.:crazyeye: Jestem nią bardzo zafascynowana... myślę że z moim mniejszym psem dogadałaby sie bez problemu ale doberman....odpada. Mój brat bardzo sie denerwuje, codziennie mi przypomina że jestem głupim maniakiem:evil_lol:... fakt. ciesze się że się mogłam przydac , wrzuciłam na kilka portali w wolnej chwili - tekst zywcem skopiowałam z Twojego postu tak że praca polegała na przeklejaniu ogłoszednia z portalu do portalu, mam nadzieję że ślicznotka szybko znajdzie domeczek:lol: Quote
Kar0la Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 Nie było mnie dwa dni. Latałam po wsi za sunią, ale już działam. Wstawiłam ją tutaj. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=5064651#post5064651 Quote
Kori Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 hmm... ta sosboa pisze troche nieskłądnie jak na kogos dorosłego...ale moze to wina nieobycia z komputerem Quote
Kori Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 kurcze... na pewno nikt nie zechce jej do zprzegu - skro już wyszkolona w tym zakresie? gdzie tearaz jest psinka? koneicnzie wizyta przedadopcyjna, jęsli do tej pani z elbląga będzie miała pójść... nie jestem pewna.. i takie przeczucia nie tego... nic nie sugeruję, ale lepiej sie upewnić Quote
Karilka Posted April 23, 2007 Author Posted April 23, 2007 Kori: Sunia jest w okolicach Łodzi. Kar0la: Ty już dobrze wiesz co:Rose::Rose::Rose:.... W szkole popytałam i taka jedna z nauczycielek powiedziała że sie zastanowi czy nie weźmie do siebie na działkę (własciwie to jest jakaś firma, zawsze tam ktoś jest a sama pani bardzo często przyjeżdża i do tego w przyszłym roku na tej działce maja zamiar zamieszkać). Niunia mieszkałaby w budynku i miałaby 2000m kw. do dyspozycji (podobno ogrodzone;) ). Teraz mam 2 dni wolnego i mam dać te 2 dni tej osobie do namysłu - fajnie by było aby tam sucz trafiła... Trzymajcie kciuki - tymczasem szukam dalej, bo nigdy nic nie wiadomo! Quote
Karilka Posted April 23, 2007 Author Posted April 23, 2007 Podnoszę cudowną sunię... teraz byłyśmy na spacerku...Wryła mnie w ziemie jak sarne zobaczyła taka to panienka silna jest:cool3:. Quote
Karilka Posted April 23, 2007 Author Posted April 23, 2007 Podnoszę sunieczke! Bardzo towarzyska sunia w komórce...:shake: Quote
ice_t Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 Śliczna sunia prosi o dobry kochajacy domeczek Quote
olenka_f Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 kochana grzeczna same zalety domku przybywaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
gemsi Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 Karilka, sprawdz jeszcze komendy : Ha - powinna skrecic w lewo Dżi - prawo :) Quote
Vika_Bari Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 Podnosze psiunie. Domu , ciepłego, stałego , kochającego szuka jak i wszystkie pokrzywdzone samotne psiaki! Kto wezmie taką piękność? Quote
Recommended Posts