Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam,

Proszę o radę.

Moja 5-letnia Cocker Spanielka jest dość delikatnym stworzeniem, w sensie, że raz na jakiś czas zadrza jej się zwymiotować (raz na 2-3 miesiące).
Jest wrażliwa, po szczepieniach, tabletkach na robaki - zwykle reaguje wymiotami właśnie.
Ale! Wczoraj zwymiotowała 2x, dzisiaj chyba już 7x.. Przy okazji zauważyłam nieładną kupę, podobną do biegunki.
Nie miała zmienianego jedzenia, je dobraj jakości suchą karmę, 1-2x gotowany kurczak, marchew, ryż, jajko, ogólnie - nie je dużo.

Co się dzieje?
Chyba zadzwonię do weta..
Nie wiem czy to ma znaczenie, ale w domu 3 osoby były przeziębine przez ostatni tydzień. może złapała jakiegoś wirusa?
Też zauważyłam, że łapczywie liże śnieg na dworze.. gorączka?

Proszę o radę!

Posted

od człowieka niczego nie złapie poza wścieklizna;),gdy pies zjada na dworze śnieg może to byc spowodowane problemem z żołądkiem.może zjadła coś na dworze albo nalizała sie włosów np z wykładziny jedząc np.kosc lub bawiąc się zabawka.jeśli wymioty były az tak częste ,tak jak zasugerowałaś -lepiej iśc do weta

Posted

Witam! Mam podobny jak Ty Ange problem.Moja sunia znów dzis wymiotowała, za kolejnym razem chyba 5-tym już ze sporą ilością krwi. Wczoraj była taka pogodna,chciała się bawić, a ja z kolei chora,wyczerpana suchym kaszlem nie bardzo miałam na to siłe.:-(
No i dziś problem jeszcze z Misią. Wydaje mi się że to z zimna, ale trzeba jej jakoś pomóc, a to nie takie proste bo moja grymaselka niczego dobrowolnie nie połknie,żadnego węgla czy Lakcidu nawet.
Miesiąc temu też były podobne sensacje,skończyły się odwodnieniem i kroplówka u weterynarza.Koszt niemały.
Próbuję na razie sama zaradzić, jesli znacie jakieś sposoby,proszę o radę.
Pozdrawiam i zyczę wszystkim milusińskim i opiekunom zdrówka.
Byle do wiosny..........

Posted

bera nie wiem jak teraz,ale jeśli pies wymiotuje to nic doustnie nie powinnas podawać.cokolwiek podajesz drazni śluzówkę żółądka powodując wymioty.do weta i na kroplówki