jkrysiewicz Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 Długowłosy owczarek niemiecki szuka nowego domu, wabi się BARY i ma niespełna 3 lata - jego właściciele - starsze małżeństwo - nie może się już nim opiekować ze względu na przeprowadzkę z domu do małego mieszkania. Pies nie wychowywał się z innymi psami i nawet właściciele nie potrafią powiedzieć jak by reagował na inne psy. Do ludzi spokojny i grzeczny. Pies zadbany i przyzwyczajony również do mieszkania w domu. Mamy czas do piątku ew. soboty na znalezienie mu nowego domu - inaczej schronisko :placz: Ewentualny kontakt zainteresowanych ze mną. Ja pokieruję dalej. kontakt ze mną: 660 682 753 Quote
al-ka Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 Wrzuciłam psiura na Forum Owczarka http://www.owczarek.pl/forum/forum_posts.asp?TID=10653&PN=1 Quote
al-ka Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 Bary traci dom! /Jkrysiewicz-opiekuj się watkiem,bo spada i tonie w oceanie nieszczęść psich-a domki znajduje się najlepiej na 1ej stronie/ Quote
madzia828 Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 trochę mało czasu na znalezienie mu domu:-( taki piekny psiak Quote
al-ka Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 madzia828 napisał(a):trochę mało czasu na znalezienie mu domu:-( taki piekny psiak No właśnie,przecież decyzja o przeprowadzce nie zapada w ciągu trzech miniut.Ale niestety starsi ludzie czasami patrzą na swiat innymi oczami.Może coś nagle się skomplikowało?Różnie w życiu bywa. Czemu nie mogą trzymać psa choćby w małym mieszkaniu?To lepsze niż schron.Zwłaszcza,ze przyzwyczajony do mieszkania w domu.Duży i dorosły pies nie wymaga wcale dużego mieszkania.A boks w schronie będzie lepszy,większy?Może trzeba z tymi ludżmi jakos porozmawiać?Może potrzebują pomocy?Może nie zdają sobie sprawy co to jest schron?Czy oni też chcieliby na koniec swoich dni znależć się w przytułku?Jeśli kochają swojego psa to może można im jakąś pomoc zorganizować? Quote
jkrysiewicz Posted April 18, 2007 Author Posted April 18, 2007 Pies przebywa w mieście Wysokie Mazowieckie w woj. podlaskim Dziś rozmawiałam z synową tych ludzi i pytałam dlaczego go chcą oddać, mówiła że nie chcą mieć tak dużego psa w małym mieszkanku w bloku. Ja wiem że to lepsze wyjście niz schron tym bardziej że pies wychował się w domu. No ale ja tych ludzi prawie nie znam i niestety i tak nie miałabym na ich decyzję żadnego wpływu. Proszę o pomoc zainteresowanych. Pozdrawiam Joanna Quote
jkrysiewicz Posted April 18, 2007 Author Posted April 18, 2007 Podnoszę do góry... Piesek naprawdę jest w pilnej potrzebie, po trzech latach pobytu i wychowania się w domu czeka go schronisko:placz: POMOCY !!! Quote
jkrysiewicz Posted April 18, 2007 Author Posted April 18, 2007 Hala napisał(a):masz więcej fotek psiaka? Niestety nie. Poproszę właścicieli żeby (jeśli to możliwe) przesłali mi jakieś mailem. Fotka powyżej nie jest za ciekawa, ale piesek jest naprawdę piękny i wiem że właściciel codziennie go czesał i bardzo dobrze się nim opiekował. Nie rozumiem tylko dlaczego nie może teraz z nimi zamieszkać w mieszkanku... Quote
Hakita Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 Jaki piękny Psiak... Nie można go oddać do schronu, coś trzeba zrobić!!! Dlaczego tak mało czasu??? :shake: Quote
jkrysiewicz Posted April 19, 2007 Author Posted April 19, 2007 Hakita napisał(a): Dlaczego tak mało czasu??? :shake: Bo przeprowadzka z domu do mieszkania ma ostatecznie zakończyć się w piątek :( czyli jutro, naparwdę mamy mało czasu Quote
Abis Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Kurczę jak pomóc temu pięknisiowi .Może jakiś DT ale jaki :( Na dzień dzisiejszy podbijam,tylko tyle mogę zrobić :( Quote
jkrysiewicz Posted April 19, 2007 Author Posted April 19, 2007 Podbijam.... Czy naprawdę nikt go nie chce ??? Gdyby nie to że u rodziców mam kaukaza i również ONka a u siebie dwa pit bulle i sukę ONka to bym go sama wzięła na DT, ale nie mam gdzie :-( Quote
Hakita Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Nie dobrze, nie dobrze...:shake: A czy Ci Państwo nie mogą wziąść go ze sobą choćby jeszcze na te kilka dni do mieszkania??? A my tu będziemy w tym czasie działać w sprawie domku??? Ile Psiak ma lat??? Możemy prosić o troszkę więcej info o Psince??? Potrzebny chociaż DT na już!!! PILNE!!! Quote
jkrysiewicz Posted April 19, 2007 Author Posted April 19, 2007 Może te zdjecia będą lepsze... Pies ma 3 lata, nie był wychowywany z innymi pieskami i nie wiem jak by siez achowyał wśród innych psów (nawet właściciele nie wiedzą) Jego stosunek do ludzi obcych jest jak najbardziej pozytywny, pies lubi kontakt z ludźmi, z dziećmi również. Właśnie rozmawiałam z właścicielem powiedział że pies może zostać przetrzymany w zagrodzi przez jeszcze tydzień, więc mamy jeszcze kilka dni na znalezienie dla niego domu. Głos właściciela był bardzo smutny, chce znaleźć mu nowy dom i wcale nie jest z tego zadowolony bo chętnie by go zostawił ale twierdzi że nie może. POMOCY !!!! Quote
Hakita Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Jaki on piękny!!! Dobrze, że mamy jeszcze kilka dni...szukamy, szukamy domku!!! Boże, przecież to podlotek jeszcze!!! Quote
jkrysiewicz Posted April 19, 2007 Author Posted April 19, 2007 Jeśli ktoś może to proszę żeby to zrobił i podał kontakt do mnie. Quote
Hakita Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 jkrysiewicz napisał(a):Jeśli ktoś może to proszę żeby to zrobił i podał kontakt do mnie. Ok, ja się tym zajmę. Teraz muszę wyjechać, ale jak wrócę, to zabiorę się za to i wkleję tu link do aukcji, jak już skończę. Quote
jkrysiewicz Posted April 19, 2007 Author Posted April 19, 2007 Nigdy tego nie robiłam ale sama spróbuję. Chyba że mi się nie uda to jeszcze raz poproszę o pomoc. Quote
jkrysiewicz Posted April 19, 2007 Author Posted April 19, 2007 http://allegro.pl/show_item.php?item=187399864 Chyba się udało :) Quote
jkrysiewicz Posted April 19, 2007 Author Posted April 19, 2007 http://www.kupsprzedaj.pl/showAdvert.do?master=1&aid=548222 ogłoszenie jest również na kup/sprzedaj Quote
Hakita Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Brawo!!! Udało się!!! Ja właśnie chciałam się zabrać do roboty, ale widzę, że sobie poradziałaś. Mogłabyś tylko dodać więcej zdjęć na allegro, zawsze lepiej. ;) Piękny BARY do góry!!! :loveu: Quote
Recommended Posts