Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 684
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

oj nie wie, nie wie

dobra:
1. sprawdziłam czipa- bejbe nazywa sie Sami <fu! :eviltong:>, ktos ja oddal z ksiazeczka w wieku 7 msc- na przelomie grudnia/stycznia. Tak wiec lalka swietuje dopeiro sowje pierwsze urodziny ;o) jest wysterylizsowana, zaszczepiona, nie ma zadnych wpisow dot. chorob ;o)
2. poszlysmy na dluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugasny spacer. dzisiaj troche po wsi ;o) z samochodami jest juz ok, tylko taka obrzydliwa ciezarowka byla strasznawa. odwiedzilysmy konie- na poczatku oczywiscie bylo strasznie, ale potem, gdy zaczelam karmic je mleczem, zblizyla sie torche i obserwowala ;o) w gruncie rzeczy mysle, ze by zaakceptowala <pani z Warszawy jezdzi konno>. mala obserwuje wszytsko z zaintersowaniem, pierwsza rekacja to jest oczywiscie cofniecie, ale szybko sie przekonuje, ze nie wszytsko jest takie okropne ;o) tak wiec z odrobina cierpliowsci i oswojenia, podbije swiat! :multi: poza tym nie zaobserwowalam zadnych silnych urazow psych., tak wiec mysle, ze ktos ja po prostu oddal "bo cos", ale zrobil to w "humanitarny" sposob. spacerowalysmy sobie po moczarach i po lakach, maluta nawet nie zauwazyla stada sarenek ;o)sliczne byly, mowie wam :eviltong:
spotkalysmy pieknego wilczura na spacerze- tez dottus byl spokojny, tak wiec mysle, ze to raczej besz problemowy pies ;o)

nikt inny sie nie odezwal z ogloszen. pani z Warszawy tez na razie nie <chyba jest za wczesnie>

pozdrawiam
K

Posted

czip to tylko numer

nma podstawie jego jwestewm w stanie znalesc ksiazewczke, imie jest z ksiazeczki. tak wiec mysle, ze jedno z drugim nie ma zwiazku, ale nie dam sobie glowy odciac ;o) poza tym imie nie jest w ksiazecce wpisane, tylko na tkaiej karteczce, wlasciciel sam sibie wpisuje ;o)

Posted

ona ma tylko rok....... toz to szczeniak..... i juz polowe zycia spedzila za kratami...
nawet sobie nie wyobrazacie jak dlugo zajelo nam jej odczipowanie- zeby maszynka odczipowala psa potrzeba okolo 5 sec bez ruchu.... ;o)

walczylysmy 10 minut

glupeczek.... :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

na razie sie nie odezwala....
mam do niej tylko mejla i napisalam jej, zeby powiedziala, czy nadal jest zainteresowana Dotty. Trzeba zaczekac. Poczekajmy do wtorku, jesli nic nie napisze, to reno bedzie miala do malej prawo...
to chyba uczciwe...

pzdr
K

Posted

wczoraj rozmyslalam o dociaku... pamietam nasz peirwszy specer- mala za nic nie chciala wyjsc z budy, jak tylko weszlam do boksu to byla panika... musialam ja po prostu stamtad wyniesc... Boze, jak na mnie patrzyla... "co ty ze mna robisz! Czemu mnie rozdzielasz z moimi kumplami"! Wyszlysmy <no prawie wyszlysmy> ze schronu, czmychnelysmy pospiesznie przez droge, mala usdiadla i nie chciala dalej isc. Caly spacer przeszlam na kuckach, mowiac "no chodz, malutka, chodz" i wyciagajac do niej reke, a ona szla powolutku, z ogonem pod soba, trzymajac odstep... potem przycupnelysmy sobei w lesie i troszke sie pomizialysmy... z powrotem bylo troche latwiej, ale nic nie chciala wachac, nie interesowala sie swiatem, tylko patrzyla, co za ruch wykonam... bylo mi tak przykro...:shake:
nastepnym razem juz sie nie bala do mnie podejscv, wyszla z boksu, ale caly czas niepewnie... na spacerze co chwila odwracala sie, jakby chciala zapamietav droge... ale potem znowu sie pomizialysmy i znow bylo troche lepiej... zaczela mahcac ogonem i sie usmiechac... wachac...
kolejnym razem to juz bylo wariactwo... radosc, skakanie... bardzo grzecznie wyszla z boksu, szalala...
nastepnym raze juz nie mogla jej zapiac smyczy <szczesliwie obroze miala na sobie>, w lesie probowala sie <torche pokracznie :loveu:> bawic w "gonionego"
no a w sobote... poszla ze mna do "cywilizacji" i dzielnie stawila jej czolo...
teraz to jak tylko wracamy do scvhroniska, to ona niby tak sobie przysiada przed brama i nie chce sie ruszyc ;o) spryciula... a za pierwsszym razem nie chciala wyjsc......:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:
pzdr
K

Posted

Wpadłam dziś do miasta dosłownie na chwilkę i od razu dopadłam neta.
To oczekiwanie jest straszne :placz: .

Co do koni, to chyba jakis przypadek :crazyeye: , bo ja też jeżdżę konno i w stajni jestem praktycznie 7 dni w tygodniu :eviltong: . Świetnie, że mała przełamuje się do konisiów, bo tak czy tak pewnie bedzie częstym gościem w stajni :p.

Ja czekam dalej w napięciu na rozwój sytuacji !!