Reno2001 Posted May 29, 2008 Author Posted May 29, 2008 W Boże Ciało mieliśmy otwarcie sezonu w stajni. Postanowiłam wam więc przypomniec Reno-najsłodszego kasztana świata. Oto my: Quote
Reno2001 Posted July 8, 2008 Author Posted July 8, 2008 My juz po wakacjach. Przynajmniej po jednym turnusie. Było super. Zajęcia zorganizowane: posłuszeństwo, agillity, frisbie, tropienie (choc z tego ostatniego najmniej korzystalismy). My skupilismy się na agillity. W międzyczasie był i wywiad z wetem oraz z psią masazystką/terapeutką. Dzieki nim dowiedzieliśmy się, ze Dotts ma nieco luzu w stawach kolanowych (ze wskazaniem na dysplazję) i w przyszłości może miec tendencje do dyskopatii. Masza zaś jest wolna od wszelkich problemów z aparatem ruchu. Był tez A. Kłosiński, który poopowiadał nam ogólnier o psiej psychice i różnych psich zachowaniach. Pogoda dopisała, wręcz nawet za ciepło było. Woda w zalewie sulejowskim niestety zakwitła i z kąpieli wyszły nici. Raz za to pływaliśmy na rowerku wodnym w czym dzielnie uczestniczyły Dotty i Masza. To tyle pokrótce. Reszta w zdjęciach. Quote
Reno2001 Posted July 8, 2008 Author Posted July 8, 2008 I tak nieprzerwanie przez 9 dni. Czasami suki padały gdzieś np. w jagodach: Lub po prostu w domku: I niech ktos patrząc na zdjęcia powie, ze Dotts to wystaraszone psie ...:cool3: Quote
ciotka_Kaska Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 boskie fotki ;] a pwoiedz cos wiecej o tym agility? jak wygladal pocztaek przygody dotty z tym sportme? poleciala za masza? trzeba ja bylo przekonywac? TZ ja prowadzil? czego sie nauczyla? co powiedzial specjalista ? zazdroszcze wam wakacji ;p pzdr K Quote
Reno2001 Posted July 9, 2008 Author Posted July 9, 2008 TZ prowadzi Maszę a ja Dotty. Na kilku zdjęciach on poprowadził Dotts, ale głównie ze względu na fotki. A Dotts bardzo sie podoba na torze, ale jak to ona-pobiega, pobiega i za moment już ma inny pomysł na życie :cool3:. Jeszcze nie do końca po prostu tą zabawę złapała, choć widać, że ją kręci i przede wszytskim ma do tego predyzpozycje. na razie jednak to i ja musze się wiele nauczyć, bo dobre poprowadzenie psa na torze to 2/3 sukcesu. Na wyjeździe Dotty w końcu przełamała swój opór przed szkoleniem tzn. juz nie musi mieć cały czas Maszy na widoku. Dzieki temu opanowała bardzo ładnie waruj i siad z marszu a także zaczeliśmy opanowywać czekaj (zamiast stresującego zostań). Do tego chodzenie przy nodze na równaj. Mieliśmy wstęp do frisbie i cos mi sie wydaje, że ten temat najlepiej by jej leżał. Lata za talerzem jak nakręcona. Co do specjalisty to nie bardzo wiem o którego chodzi, bo jesli o Kłosińskiego to on raczej wygłosił nam taka prelekcję o psach niż rozwiązywała konkretne problemy. Quote
Reno2001 Posted July 10, 2008 Author Posted July 10, 2008 Dziękujemy cioci Klaudii za super fotki. Są o niebo lepsze od naszych :oops:. Niestety nia miałam czasu, by swoje obrabiać. Niestety wir pracy ...:watpliwy::huh: Nawet gacuchy moje najkochańsze wyszły ...:loveu::loveu::loveu: http://images30.fotosik.pl/244/6a148d6f15f9de44.jpg http://images31.fotosik.pl/313/4af235e4d293c194.jpg A Masza nam teraz życ nie daje i woła wciąż: "na tor, na tor !" Odwrotu nie mamy ...:cool3: Quote
Klaudia :-) Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 Może uda nam się jakoś w przyszłym tygodniu popołudniu pobiegać,a potem w niedziele( jutro jedziemy na zawody agility,a za tydzień w sobote jade na wystawe). Maszynka poprostu jest uzależniona od toru. Quote
ciotka_Kaska Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 no takie uzaleznienie to calym sercem popieram ;p byle Panciostwo na tym torze nie padlo ;p Quote
ciotka_Kaska Posted August 3, 2008 Posted August 3, 2008 chyba dotts ma wiecej z nowofunlanda albo innego retrievera, A NIE BORDERKA ;P Quote
Reno2001 Posted August 3, 2008 Author Posted August 3, 2008 Ona wodę po prostu KOCHA. Nie przepuszcza żadnej okazji zażycia kapieli :eviltong:. Ma w sobie cechy wielu ras, ale oczywiście tylko te najlepsze :cool3: Quote
Bonsai Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 Tp niewielka część zdjęć Dotty i Maszy z seminarium w Grotnikach - z czasem będzie więcej. ;) Mam nadzieję , że się podobają. W mojej galerii i na forum Jacka jest jeszcze trochę zdjęć obozowych. Quote
Recommended Posts