Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

w tej chwili wcina Hill'sa z jagnięciną i ryżem, ale jeszcze przez moment wersję dla szczeniąt. Chciałam, aby pouzupełniała wszystkie minerały i witaminy itp, itd. Myślę, że za jakiś miesiąc przejdziemy na karmę dla psów dorosłych.

Kasiu - linię to my u niej trzymamy, myślę po prostu, że panienka zaczyna dostawać mięśnie.
Akurat u mnie zapasienie jej nie grozi, bo ja lubię zgrabne psy a nie tłuste kluchy :eviltong: .

• Replies 684
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oj pilna, pilna:
-zaczyna dawać łapę,
-już przynosi aportowane patyki,
-świetnie zna słowo "nie wolno",

i tylko z tym skakaniem nam kiepsko idzie...
Gdy wieczorem wróciłam do domu z radości skakała i skakała, oczywiście na mnie. Niby gdy mówie "nie wolno, siad" siada, ale za moment znów skacze.
Poradzimy sobie i z tym :evil_lol: .

Posted

Pamiętamy, pamiętamy.
My bedziemy obchodzić jubileusz w niedzielę - 5 tygodni.
Nie wiem dlaczego, ale tak nam właśnie pasuje :eviltong: !

Dzis mała znów wybiegała się na działce. Zaczyna mieć niespożytą energię. Szkoda jej każdej chwili więc gania, bawi sie z psami, maltretuje różne psie zabawki, męczy biegami mnie i TZ.... Cały dzień nie spi więc po powrocie do domu pada jak kawka :diabloti: .
Nie może sie nacieszyc swobodą i zabawą.

Posted

Dopiero wróciliśmy do domu.
To znaczy z działki, nie z wczorajszej imprezy :eviltong: .

Wczoraj było super - Dott poznała świetnego kolegę, i trzy nowe koleżanki. Od samego początku wszystkie psiaki świetnie sie dogadały. Było więc dużo wrażeń. Nie powiem, mała dała nam do zrozumienia, że powroty do domu o 3 nad ranem są daleko niestosowne, i że ona dawno powinna juz być w łóżku :diabloti: .

A dzis znów działeczka, więc ganianko za aportami ( zaczyna juz przynosić i je oddawać :loveu: ), dzikie galopy po całym terenie no i ...ukochany labrador u boku :p :p :p .

Aparatu u nas nie ma :placz: :placz: .
Zbieramy kasę na zakup, ale zawsze po drodze cos nam wypada :oops: .

Na ognisku wczorajszym były aparaty, więc mam ogromna nadzieję, że jakieś zdjatko do mnie dotrą:roll: .

Posted

Oto kilka zdjęć :eviltong: :

Jak widać na zdjatkach jeszcze małej nie spuszczamy z uwięzi (teren nie był do końca grodzony). Po prostu jeszcze sie boimy, że się czegoś wystraszy i da długą na oślep przed siebie :roll: .
Pomału jednak ona sama zaczyna sie juz pilnować.
Mam więc nadzieję, że za niedługo będzie sobie brykała swobodnie :p .

Posted

A co to kolezanka collie ? nadzwyczaj grzeczne te sunieczki :p kazda patrzy w inna strone :evil_lol:

Ewa, gdzie Ty sie tak opalilas :crazyeye: Dopiero poczatek czerwca :cool3:

Posted

A tak,to koleżanka Gerda - śliczna i słodka. Obie dziewczynki przypadły sobie do gustu niestety i jedna i druga była uwiązana, więc zabawa była kiepska.
Gerda dostarczała nam podkładu dźwiękowego, bowiem szczekała na wszysko co się ruszało za płotem. Umilała nam czas poszczekiwaniem cały wiczór. Tak juz ma w naturze swej :cool3: .

Ogólnie piesie w ilości sztuków pięć dogadały się od pierwszej chwili :p .
Zero problemów.

Posted

A opaliłam sie na rajdzie konnym -
oj przypiekło nas przez dwa dni, że hej :roll: .

Jednak niech nie zmylą pozory -
nogasy mam białe przeraźliwie :diabloti: :diabloti: :diabloti: !

Posted

Oczywiście,że o psach :diabloti: :diabloti: :diabloti: !
Ona nie tyle była znudzona, co rozczarowana faktem, że jej nie puściliśmy luzem :roll: .
Jednak ja jeszcze nie czuję, że juz na to jest czas.

Ja nie moge jej stracić, bo po prostu tego nie przeżyję.

Posted

Zdrówko małej dopisuje, tak samo apetycik :diabloti: .
Zaczyna też co raz lepiej i szybciej biegać.
Zaraz na początku gdy wchodziła w ostry zakręt w pełnym biegu, zawsze gdzieś uciekała jej doopka i gubiła łapy (efekt po schroniskowy :razz: ).
Teraz w zakrętach składa sie jak bolid, w ogóle nie zwalnia a hamuje po prostu w miejscu, najczęściej przed jakąś przeszkodą (murkem, samochodem itp). Ja tylko patrzę kiedy w coś przywali z impetem, ale jak na razie ani razu jej sie to nie zdarzyło - koordynację ruchową ma świetną. No po prostu border.
Zaczynamy myśleć, aby kupić jej stadko owieczek :diabloti: :diabloti: :diabloti: .