Reno2001 Posted June 5, 2007 Author Posted June 5, 2007 w tej chwili wcina Hill'sa z jagnięciną i ryżem, ale jeszcze przez moment wersję dla szczeniąt. Chciałam, aby pouzupełniała wszystkie minerały i witaminy itp, itd. Myślę, że za jakiś miesiąc przejdziemy na karmę dla psów dorosłych. Kasiu - linię to my u niej trzymamy, myślę po prostu, że panienka zaczyna dostawać mięśnie. Akurat u mnie zapasienie jej nie grozi, bo ja lubię zgrabne psy a nie tłuste kluchy :eviltong: . Quote
schroniskoJozefow Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 tak ma byc ;o) a jak nauka?? pilna uczennica z dociaka?? Quote
Reno2001 Posted June 6, 2007 Author Posted June 6, 2007 Oj pilna, pilna: -zaczyna dawać łapę, -już przynosi aportowane patyki, -świetnie zna słowo "nie wolno", i tylko z tym skakaniem nam kiepsko idzie... Gdy wieczorem wróciłam do domu z radości skakała i skakała, oczywiście na mnie. Niby gdy mówie "nie wolno, siad" siada, ale za moment znów skacze. Poradzimy sobie i z tym :evil_lol: . Quote
Pat.rycja Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 Zdolna dziewczynka:loveu: Reno czy mogłabym podesłać na naukę moje psy?:razz: Quote
Reno2001 Posted June 6, 2007 Author Posted June 6, 2007 Ja myslę, że trafiła nam sie wyjatkowo inteligentna i pojętna sztuka :loveu: , ale popracować można nad każdym, choc efekty mogą byc różne :diabloti: Quote
schroniskoJozefow Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 no, no, no ładniusio! buzi dla Dociaka! Quote
schroniskoJozefow Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 Nie wiem, czy ciotki pamietaly, ale wczoraj stuknal pierwszy jubileusz, mianowicie pierwszy miesiac Dotty u reno! [SIZE=2]Wydaje sie, ze to bylo juz tak dawno... Quote
Reno2001 Posted June 7, 2007 Author Posted June 7, 2007 Pamiętamy, pamiętamy. My bedziemy obchodzić jubileusz w niedzielę - 5 tygodni. Nie wiem dlaczego, ale tak nam właśnie pasuje :eviltong: ! Dzis mała znów wybiegała się na działce. Zaczyna mieć niespożytą energię. Szkoda jej każdej chwili więc gania, bawi sie z psami, maltretuje różne psie zabawki, męczy biegami mnie i TZ.... Cały dzień nie spi więc po powrocie do domu pada jak kawka :diabloti: . Nie może sie nacieszyc swobodą i zabawą. Quote
Reno2001 Posted June 9, 2007 Author Posted June 9, 2007 Coś nam się pogoda lekko psuje, ale mimo to jedziemy dziś na zlot łódzkich dogomaniaków. Dott oczywiście jedzie również :loveu: ! Quote
schroniskoJozefow Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 o! a to ciekawa inicjatywa! dotts pozna nowych kumpli ;] Quote
schroniskoJozefow Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 milej zabawy zycze i moze jakies fotki beda?? <<blagam!!- bo ja caly czas mam spiacego dottsa na tapecie ;o)>> Quote
Reno2001 Posted June 10, 2007 Author Posted June 10, 2007 Dopiero wróciliśmy do domu. To znaczy z działki, nie z wczorajszej imprezy :eviltong: . Wczoraj było super - Dott poznała świetnego kolegę, i trzy nowe koleżanki. Od samego początku wszystkie psiaki świetnie sie dogadały. Było więc dużo wrażeń. Nie powiem, mała dała nam do zrozumienia, że powroty do domu o 3 nad ranem są daleko niestosowne, i że ona dawno powinna juz być w łóżku :diabloti: . A dzis znów działeczka, więc ganianko za aportami ( zaczyna juz przynosić i je oddawać :loveu: ), dzikie galopy po całym terenie no i ...ukochany labrador u boku :p :p :p . Aparatu u nas nie ma :placz: :placz: . Zbieramy kasę na zakup, ale zawsze po drodze cos nam wypada :oops: . Na ognisku wczorajszym były aparaty, więc mam ogromna nadzieję, że jakieś zdjatko do mnie dotrą:roll: . Quote
schroniskoJozefow Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 no ja mam taka nadzieje......... :loveu: Quote
Reno2001 Posted June 11, 2007 Author Posted June 11, 2007 Oto kilka zdjęć :eviltong: : Jak widać na zdjatkach jeszcze małej nie spuszczamy z uwięzi (teren nie był do końca grodzony). Po prostu jeszcze sie boimy, że się czegoś wystraszy i da długą na oślep przed siebie :roll: . Pomału jednak ona sama zaczyna sie juz pilnować. Mam więc nadzieję, że za niedługo będzie sobie brykała swobodnie :p . Quote
Ulka18 Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 A co to kolezanka collie ? nadzwyczaj grzeczne te sunieczki :p kazda patrzy w inna strone :evil_lol: Ewa, gdzie Ty sie tak opalilas :crazyeye: Dopiero poczatek czerwca :cool3: Quote
Reno2001 Posted June 11, 2007 Author Posted June 11, 2007 A tak,to koleżanka Gerda - śliczna i słodka. Obie dziewczynki przypadły sobie do gustu niestety i jedna i druga była uwiązana, więc zabawa była kiepska. Gerda dostarczała nam podkładu dźwiękowego, bowiem szczekała na wszysko co się ruszało za płotem. Umilała nam czas poszczekiwaniem cały wiczór. Tak juz ma w naturze swej :cool3: . Ogólnie piesie w ilości sztuków pięć dogadały się od pierwszej chwili :p . Zero problemów. Quote
Reno2001 Posted June 11, 2007 Author Posted June 11, 2007 A opaliłam sie na rajdzie konnym - oj przypiekło nas przez dwa dni, że hej :roll: . Jednak niech nie zmylą pozory - nogasy mam białe przeraźliwie :diabloti: :diabloti: :diabloti: ! Quote
schroniskoJozefow Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 no sliczniutkie to ostatnie zdjatako :loveu::loveu::loveu: oczywiscie te dwa poprzednie z pancia tez ;o] koffana Dotty ;o) Quote
schroniskoJozefow Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 tak patrze, ze Dociaka to chyba nudzily te wasze ploteczki ;o) o czym zescie tak gadali?? ;o) no chyba nie o psach! Quote
Reno2001 Posted June 11, 2007 Author Posted June 11, 2007 Oczywiście,że o psach :diabloti: :diabloti: :diabloti: ! Ona nie tyle była znudzona, co rozczarowana faktem, że jej nie puściliśmy luzem :roll: . Jednak ja jeszcze nie czuję, że juz na to jest czas. Ja nie moge jej stracić, bo po prostu tego nie przeżyję. Quote
schroniskoJozefow Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 jasne reno ;o) lepeij byc przezornym niz zrozpaczonym ;o) a jak zdrowko panienki? wszystko gra? buziaki/ tarmochy dla Ciebie, Tz no i Docciaka Quote
Reno2001 Posted June 13, 2007 Author Posted June 13, 2007 Zdrówko małej dopisuje, tak samo apetycik :diabloti: . Zaczyna też co raz lepiej i szybciej biegać. Zaraz na początku gdy wchodziła w ostry zakręt w pełnym biegu, zawsze gdzieś uciekała jej doopka i gubiła łapy (efekt po schroniskowy :razz: ). Teraz w zakrętach składa sie jak bolid, w ogóle nie zwalnia a hamuje po prostu w miejscu, najczęściej przed jakąś przeszkodą (murkem, samochodem itp). Ja tylko patrzę kiedy w coś przywali z impetem, ale jak na razie ani razu jej sie to nie zdarzyło - koordynację ruchową ma świetną. No po prostu border. Zaczynamy myśleć, aby kupić jej stadko owieczek :diabloti: :diabloti: :diabloti: . Quote
Recommended Posts