Pegaza Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 A wiesz ze kiedyś przejeżdzałam przez Twoje okolice:eviltong: do Poznania jechałam auto kupić:p Quote
Kincia Posted April 20, 2007 Author Posted April 20, 2007 daria1 napisał(a):Ja też mogę gwarą my poznaniaki lubimy gwarę :lol: No to dajesz tylko z tłumaczeniem :evil_lol: :evil_lol: Quote
Kincia Posted April 20, 2007 Author Posted April 20, 2007 No dziewczyny :angryy: :cool3: :cool3: :cool3: Quote
daria1 Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 Pegaza napisał(a):A wiesz ze kiedyś przejeżdzałam przez Twoje okolice:eviltong: do Poznania jechałam auto kupić:p I jak podobają Ci się Oborniki?? Quote
daria1 Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 Jadę se bimbą po pyry,bo dzisiaj na obiad pyry i gzik.Na podwieczorek kupię szneki z glancem.Po południu wyrychtujemy sie na spacer i zapakujemy szneki z glancem w tytkę :loveu: Quote
daria1 Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 daria1 napisał(a):Jadę se bimbą po pyry,bo dzisiaj na obiad pyry i gzik.Na podwieczorek kupię szneki z glancem.Po południu wyrychtujemy sie na spacer i zapakujemy szneki z glancem w tytkę :loveu: No to kto się podejmie tłumaczenia? Quote
Kincia Posted April 21, 2007 Author Posted April 21, 2007 Hihi chyba cos tam chodzi o ziemniaczki :evil_lol: ?? Quote
daria1 Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 No o ziemniaczki chodzi ale z gzikiem wiesz co to ??? Quote
Kincia Posted April 21, 2007 Author Posted April 21, 2007 daria1 napisał(a):No o ziemniaczki chodzi ale z gzikiem wiesz co to ??? :evil_lol: :evil_lol: Nie o co :lol: Quote
daria1 Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 Pyry z gzikiem to po naszemu ziemniaki z białym serem to takie poznańskie danie bardzo dobre jedzone szczególnie na postne dni Jak chcesz spróbować to wyślę Ci przepis :evil_lol: Quote
madziasto4 Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 daria1 napisał(a):Jadę se bimbą po pyry,bo dzisiaj na obiad pyry i gzik.Na podwieczorek kupię szneki z glancem.Po południu wyrychtujemy sie na spacer i zapakujemy szneki z glancem w tytkę :loveu: O rety :) Ziemniaki z białym serem...chyba znam ten smak :) Jadamy od czasu do czasu kluski ziemniaczane z twarogiem, skwarkami i cebulką- palce lizać :) Szneki z glancem? Cóż to? :) Bo jak na spacer, to kojarzy mi się tylko aparat i zapasowe baterie :evil_lol: :evil_lol: Quote
Kincia Posted April 21, 2007 Author Posted April 21, 2007 daria1 napisał(a):Pyry z gzikiem to po naszemu ziemniaki z białym serem to takie poznańskie danie bardzo dobre jedzone szczególnie na postne dni Jak chcesz spróbować to wyślę Ci przepis :evil_lol: Hehe mozesz wyslac :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
Magda Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 daria1 napisał(a):Jadę se bimbą po pyry,bo dzisiaj na obiad pyry i gzik.Na podwieczorek kupię szneki z glancem.Po południu wyrychtujemy sie na spacer i zapakujemy szneki z glancem w tytkę :loveu: daria poproszę o dokładne tłumaczenie, bo u mnie przed komputerem wspólne rodzinne zebranie (rodzice pochodzą z Wielkopolski:lol:). Sznek z glancem - Drożdżówka z dżemem?:cool3: Wogle ten temat jakiś niepotrzebny:evil_lol: Rozmowy off'owe na temat ortografii Quote
Kincia Posted April 21, 2007 Author Posted April 21, 2007 Magda_Miki napisał(a):daria poproszę o dokładne tłumaczenie, bo u mnie przed komputerem wspólne rodzinne zebranie (rodzice pochodzą z Wielkopolski:lol:). Sznek z glancem - Drożdżówka z dżemem?:cool3: Wogle ten temat jakiś niepotrzebny:evil_lol: Rozmowy off'owe na temat ortografii Mial byc o yorkach a stal sie jakis otwarty :P Quote
daria1 Posted April 22, 2007 Posted April 22, 2007 Szneka z glancem to drożdżówka z lukrem na wierzchu.Na spacer zapakowana w tytkę ( torebka papierowa ) :evil_lol: hi hi Teraz Wy coś gwarą bo ja mam jeszcze dużo w zanadrzu.... Quote
Pegaza Posted April 22, 2007 Posted April 22, 2007 Proponuje ten temat przenieść na off w końcu tu mamy gadać o hodowlach:p Quote
Recommended Posts