Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 65
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pegaza napisał(a):
A wiesz ze kiedyś przejeżdzałam przez Twoje okolice:eviltong: do Poznania jechałam auto kupić:p

I jak podobają Ci się Oborniki??

Posted

Jadę se bimbą po pyry,bo dzisiaj na obiad pyry i gzik.Na podwieczorek kupię szneki z glancem.Po południu wyrychtujemy sie na spacer i zapakujemy szneki z glancem w tytkę :loveu:

Posted

daria1 napisał(a):
Jadę se bimbą po pyry,bo dzisiaj na obiad pyry i gzik.Na podwieczorek kupię szneki z glancem.Po południu wyrychtujemy sie na spacer i zapakujemy szneki z glancem w tytkę :loveu:

No to kto się podejmie tłumaczenia?

Posted

Pyry z gzikiem to po naszemu ziemniaki z białym serem
to takie poznańskie danie bardzo dobre jedzone szczególnie na postne dni
Jak chcesz spróbować to wyślę Ci przepis :evil_lol:

Posted

daria1 napisał(a):

O rety :)

Ziemniaki z białym serem...chyba znam ten smak :) Jadamy od czasu do czasu kluski ziemniaczane z twarogiem, skwarkami i cebulką- palce lizać :)

Szneki z glancem? Cóż to? :) Bo jak na spacer, to kojarzy mi się tylko aparat i zapasowe baterie :evil_lol: :evil_lol:

Posted

daria1 napisał(a):
Pyry z gzikiem to po naszemu ziemniaki z białym serem
to takie poznańskie danie bardzo dobre jedzone szczególnie na postne dni
Jak chcesz spróbować to wyślę Ci przepis :evil_lol:

Hehe mozesz wyslac :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

daria1 napisał(a):

daria poproszę o dokładne tłumaczenie, bo u mnie przed komputerem wspólne rodzinne zebranie (rodzice pochodzą z Wielkopolski:lol:). Sznek z glancem - Drożdżówka z dżemem?:cool3:

Wogle ten temat jakiś niepotrzebny:evil_lol: Rozmowy off'owe na temat ortografii

Posted

Magda_Miki napisał(a):
daria poproszę o dokładne tłumaczenie, bo u mnie przed komputerem wspólne rodzinne zebranie (rodzice pochodzą z Wielkopolski:lol:). Sznek z glancem - Drożdżówka z dżemem?:cool3:

Wogle ten temat jakiś niepotrzebny:evil_lol: Rozmowy off'owe na temat ortografii

Mial byc o yorkach a stal sie jakis otwarty :P

Posted

Szneka z glancem to drożdżówka z lukrem na wierzchu.Na spacer zapakowana w tytkę ( torebka papierowa ) :evil_lol: hi hi
Teraz Wy coś gwarą bo ja mam jeszcze dużo w zanadrzu....