Kincia Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 Hej wszystkim.;-) Mam zamiar kupic sobie yorkusia w ,,najbliższym" czasie. :eviltong: Znacie hodowle, ktore sprzedawają szczeniaczki do 1500zł, oczywiscie z rodowodem. ;-) Co jest lepsze, piesek czy suczka?? Tylko mam problem, w domu mam już jednego psa i tzebabyło go bylo wysterylizować ;/ ale rodzice pewnie na to nie pozwola, żeby meczyc ich malenstwo.:lol: Ale na przyszlosc chcialabym wiedziec, co jest lepsze,piesek czy suczka. :shake: :cool3: Ok,czekam na odpowiedzi;-) Quote
madziasto4 Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 Najlepszy byłby słownik ortograficzny...:razz: A w którym rejonie Polski mieszkasz? Quote
Amber Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 Na forum nie można publicznie podawać linków do hodowli. A co do twojego pytania, to na takiej samej zasadzie można byłoby się zapytać, co jest lepsze: benzyna czy diesel? Woda z gazem czy bez gazu? itp. ;) Było już wiele tematów poświęconych temu zagadnieniu, skorzystaj z opcji szukaj. Lecz jeżeli twoi rodzice nie zgadzają się na kastrację psa, to ja bym suki raczej nie brała... ps. popracuj nad ortografią troszkę, bo oczy bolą ;) Quote
Kincia Posted April 18, 2007 Author Posted April 18, 2007 Jezu juz nawet niemozna sie pomylic :shake: :p Wojewodztwo Łódzkie.. Quote
Kincia Posted April 18, 2007 Author Posted April 18, 2007 Jest tu ktos taki kto posiada yorka i moze mi cos powiedziec jak je wychowac na kochane psiaki moze jakies cenne rady ;) ?? Quote
madziasto4 Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 Pinczerek-Jacky napisał(a):Jezu juz nawet niemozna sie pomylic :shake: :p Wojewodztwo Łódzkie.. Pomyłka to może być pojedyncza, a w Twoim poście niestety roi się od błędów. Nadal się roi. Potraktuj to jaką dobrą radę, a nie 'czepianie się', wyjdzie Ci to na dobre, jeśli będziesz przestrzegać zasad poprawnej pisowni. Wszystkim to wyjdzie na dobre. Pinczerek-Jacky napisał(a):Jest tu ktos taki kto posiada yorka i moze mi cos powiedziec jak je wychowac na kochane psiaki moze jakies cenne rady ;) ?? No cóż, nie rozpuszczaj pieska, bądź konsekwentna, daj mu dużo miłości (z tym raczej nie będzie problemu podejrzewam ;)). Radzę przejść się też do działu 'Wychowanie' i tam poczytać- bardzo ciekawa lektura :) Dodatkowo zakup sobie jakąś fachową literaturę może ;) Quote
Kincia Posted April 18, 2007 Author Posted April 18, 2007 No cóż, nie rozpuszczaj pieska, bądź konsekwentna, daj mu dużo miłości (z tym raczej nie będzie problemu podejrzewam ;)). Radzę przejść się też do działu 'Wychowanie' i tam poczytać- bardzo ciekawa lektura :) Dodatkowo zakup sobie jakąś fachową literaturę może ;)[/quote] Ok przejde sie tam ;) Bede konsekwetna xD A milosci to dam mu duzo:loveu: :loveu: Quote
Kincia Posted April 18, 2007 Author Posted April 18, 2007 PositiveThought napisał(a):przepraszam, nie mogłam się powstrzymać :oops: ale ze mnie świnia :razz: Hehe;) Czekam na rady ;) Quote
Kincia Posted April 18, 2007 Author Posted April 18, 2007 [quote name='madziasto4']Pomyłka to może być pojedyncza, a w Twoim poście niestety roi się od błędów. Nadal się roi. Potraktuj to jaką dobrą radę, a nie 'czepianie się', wyjdzie Ci to na dobre, jeśli będziesz przestrzegać zasad poprawnej pisowni. Wszystkim to wyjdzie na dobre. Ja przewaznie niepisze ę ą ż itd :eviltong: Quote
Sara_i_Aris Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 OMG! Cała ta podfora jest o Yorkach! Po co jeszcze tutaj pisać, jak prawie wszystkie tematy są na temat Yorków! No i zgodzę się z poprzedniczkami, jak czytam wypowiedzi z błędami, to aż się we mnie wszystko gotuje. Ja mam bardzo dobrą pamięć, więc ortografia jak dla mnie to nic trudnego, ale 'najblirzszym', 'wysterilizować'. No comment :shake: Quote
Kincia Posted April 18, 2007 Author Posted April 18, 2007 Zamiast szukac chcialabym miec to wszystko tu u siebie... Quote
Mynia Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 Pinczerek-Jacky napisał(a):Zamiast szukac chcialabym miec to wszystko tu u siebie... Hahaha... tak dobrze to nie ma, niestety :diabloti: Quote
Kincia Posted April 18, 2007 Author Posted April 18, 2007 Mynia napisał(a):Hahaha... tak dobrze to nie ma, niestety :diabloti: No niestety :-( Quote
madziasto4 Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 [quote name='Pinczerek-Jacky'] Ja przewaznie niepisze ę ą ż itd :eviltong: Tu nie chodzi o to, że piszesz <e> zamiast <ę>. Nawet w powyższym zdaniu zrobiłaś błąd- nie 'niepisze', tylko 'nie pisze' ;) (pomijając to <ę>) Wystarczy, że sprawdzisz pisownię chociażby w Wordzie, jeśli otwarcie słownika jest zbyt czasochłonne :razz: [quote name='Yorkie']OMG! Cała ta podfora jest o Yorkach! Po co jeszcze tutaj pisać, jak prawie wszystkie tematy są na temat Yorków! No i zgodzę się z poprzedniczkami, jak czytam wypowiedzi z błędami, to aż się we mnie wszystko gotuje. Ja mam bardzo dobrą pamięć, więc ortografia jak dla mnie to nic trudnego, ale 'najblirzszym', 'wysterilizować'. No comment :shake: Sara, rozśmieszyło mnie to 'podfora'- skojarzyło mi się z 'potworą' :evil_lol: A jeśli już obie jesteśmy takie poprawne 'ortograficznie':cool3:, to powinno się napisać 'podforum' o Yorkach, bo 'podfora' to liczba mnoga, nieprawdaż? ;) [quote name='Pinczerek-Jacky']Zamiast szukac chcialabym miec to wszystko tu u siebie... Gdyby każdy wychodził z takiego założenia i zamiast szukać, chciałby mieć 'wszystko u siebie' , forum byłoby bardzo zaśmiecone ;) Magda ostatnio utworzyła bardzo przydatny temat: Zanim założysz nowy temat- Przeczytaj, w którym znajdziesz dużo informacji, nie tylko na temat wychowania ;) Quote
Pegaza Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 No właśnie ja napisalam posta i odpisała mi jedna osoba: dzięki Herbino:lol: więc czasem chyba trzeba zaśmiecać forum by zostać zauważonym:eviltong: Quote
Sara_i_Aris Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 [quote name='madziasto4']Sara, rozśmieszyło mnie to 'podfora'- skojarzyło mi się z 'potworą' :evil_lol: A jeśli już obie jesteśmy takie poprawne 'ortograficznie':cool3:, to powinno się napisać 'podforum' o Yorkach, bo 'podfora' to liczba mnoga, nieprawdaż? ;) Ah Madziu, przyłapałaś mnie :roflt: Nawet nie zdałam sobie sprawy, że tak napisałam :mdleje: Ale to nawet nie było ortograficzne, tylko gramatyczne, i sama się ośmieszyłam. Chyba schowam się do mysiej dziurki :oops: Quote
Kincia Posted April 19, 2007 Author Posted April 19, 2007 [quote name='Yorkie']Ah Madziu, przyłapałaś mnie :roflt: Nawet nie zdałam sobie sprawy, że tak napisałam :mdleje: Ale to nawet nie było ortograficzne, tylko gramatyczne, i sama się ośmieszyłam. Chyba schowam się do mysiej dziurki :oops: Ehh:p I co pasuje wam czy nadal się będziecie czepiały. Ja jak pisze to nie zwracam uwagi na ą ę , najwyżej co to ?? albo!! Jak tu pisze to zamiast kropki daje duzą litere to kazdy sie chyba skapnie nie :p ? Quote
madziasto4 Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 [quote name='Yorkie']Ah Madziu, przyłapałaś mnie :roflt: Nawet nie zdałam sobie sprawy, że tak napisałam :mdleje: Ale to nawet nie było ortograficzne, tylko gramatyczne, i sama się ośmieszyłam. Chyba schowam się do mysiej dziurki :oops: Potwora wyszła Ci bosko :evil_lol: [quote name='Pinczerek-Jacky']Ehh:p I co pasuje wam czy nadal się będziecie czepiały. Ja jak pisze to niezwracam uwagi na ą ę , najwyżej co to ?? albo!! Jak tu pisze to zamiast kropki daje duzą litere to kazdy sie chyba skapnie nie :p ? My się nie czepiamy, tylko zwracamy uwagę na poprawną pisownię. Czepiać to się może rzep psiego ogona. P.s. 'Nie' z czasownikami pisze się oddzielnie. ;) Quote
Kincia Posted April 19, 2007 Author Posted April 19, 2007 madziasto4 napisał(a):Potwora wyszła Ci bosko :evil_lol: My się nie czepiamy, tylko zwracamy uwagę na poprawną pisownię. Czepiać to się może rzep psiego ogona. P.s. 'Nie' z czasownikami pisze się oddzielnie. ;) No fajnie tylko ten watek jest o yorkach, a nie o pisowni ale lusss:p Quote
duszek01 Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 ja bym radziła kazdemu wytykającemy spojrzec na siebie:razz: Mnie np. takie błędy troche dziwią,ale to nie moja sprawa:shake: To nie forum ortograficzno-gramatyczne:roll: Quote
madziasto4 Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Pinczerek-Jacky napisał(a):No fajnie tylko ten watek jest o yorkach, a nie o pisowni ale lusss:p Z mojej strony rady na temat yorka już dostałaś, a jeśli chodzi o poprawną pisownię...: Regulamin Forum napisał(a):14. Użytkowniku – zanim wyślesz posta, skorzystaj z opcji podgląd – pozwoli Ci ona wyłapać ewentualne braki, literówki i błędy. Forum to nie czat, nie musisz się spieszyć. Prosimy również o rozsądne ilości emotikonów w treści – post upstrzony nadmiarem emotków jest po prostu nieczytelny. Jeśli zapomniałeś skorzystać z opcji „podgląd” a w poście są błędy itp. – skorzystaj z opcji w prawym, górnym rogu Twojego postu. A użytkownik ma obowiązek stosować się do regulaminu :p Quote
madziasto4 Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 [quote name='duszek01']ja bym radziła kazdemu wytykającemy spojrzec na siebie:razz: Mnie np. takie błędy troche dziwią,ale to nie moja sprawa:shake: To nie forum ortograficzno-gramatyczne:roll: Duszku, ja rozumiem, że ktoś ma problemy z ortografią, gramatyką- to ludzka rzecz popełniać błędy :) Ale jaki problem sprawdzić pisownię słowa w słowniku lub chociażby w Wordzie :niewiem: To jest dla mnie zwykłe lenistwo :razz: I jak nabardziej patrzę na siebie ;) Quote
duszek01 Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 oczywiscie ze kazdy powinien przeczytac to co napisał:razz: Mnie bardziej razi wytykanie błędów niz one same:cool1: .Nie lubie osób zadufanych w sobie z wiedzą Alfy i Omegi;) Quote
Kincia Posted April 19, 2007 Author Posted April 19, 2007 Mnie bardziej razi wytykanie błędów niz one same:cool1: .Nie lubie osób zadufanych w sobie z wiedzą Alfy i Omegi;)[/quote] hehe;) Juz "postaram" się ich nie robic xD Nie che się z nikim kłócic ;) Quote
melinda:-) Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 jak już o błędach to jest np u mnie przez pisanie przez gg bo tam sie szybko odpisuje i potem jak się pisze na forum to się nie zauważa błędów...ale wiecie Pinczerek-Jacky chciał sie dowiedzieć czegos o yoraskach a dowiedział się że z gramatyka u niego na "bakier" troche wyrozumiałości zaraz sie zrazi że u nas na forum o yorkach jest zle traktowany wiec troche więcej uśmiechu i bedzie ok;) Quote
Recommended Posts