Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hej wszystkim.;-)
Mam zamiar kupic sobie yorkusia w ,,najbliższym" czasie. :eviltong:
Znacie hodowle, ktore sprzedawają szczeniaczki do 1500zł, oczywiscie z rodowodem. ;-)
Co jest lepsze, piesek czy suczka??
Tylko mam problem, w domu mam już jednego psa i tzebabyło go bylo wysterylizować ;/ ale rodzice pewnie na to nie pozwola, żeby meczyc ich malenstwo.:lol: Ale na przyszlosc chcialabym wiedziec, co jest lepsze,piesek czy suczka. :shake: :cool3:
Ok,czekam na odpowiedzi;-)

• Replies 65
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na forum nie można publicznie podawać linków do hodowli. A co do twojego pytania, to na takiej samej zasadzie można byłoby się zapytać, co jest lepsze: benzyna czy diesel? Woda z gazem czy bez gazu? itp. ;) Było już wiele tematów poświęconych temu zagadnieniu, skorzystaj z opcji szukaj. Lecz jeżeli twoi rodzice nie zgadzają się na kastrację psa, to ja bym suki raczej nie brała...

ps. popracuj nad ortografią troszkę, bo oczy bolą ;)

Posted

Pinczerek-Jacky napisał(a):
Jezu juz nawet niemozna sie pomylic :shake: :p

Wojewodztwo Łódzkie..

Pomyłka to może być pojedyncza, a w Twoim poście niestety roi się od błędów. Nadal się roi. Potraktuj to jaką dobrą radę, a nie 'czepianie się', wyjdzie Ci to na dobre, jeśli będziesz przestrzegać zasad poprawnej pisowni. Wszystkim to wyjdzie na dobre.

Jest tu ktos taki kto posiada yorka i moze mi cos powiedziec jak je wychowac na kochane psiaki moze jakies cenne rady ;) ??

No cóż, nie rozpuszczaj pieska, bądź konsekwentna, daj mu dużo miłości (z tym raczej nie będzie problemu podejrzewam ;)). Radzę przejść się też do działu 'Wychowanie' i tam poczytać- bardzo ciekawa lektura :) Dodatkowo zakup sobie jakąś fachową literaturę może ;)

Posted

No cóż, nie rozpuszczaj pieska, bądź konsekwentna, daj mu dużo miłości (z tym raczej nie będzie problemu podejrzewam ;)). Radzę przejść się też do działu 'Wychowanie' i tam poczytać- bardzo ciekawa lektura :) Dodatkowo zakup sobie jakąś fachową literaturę może ;)[/quote]

Ok przejde sie tam ;) Bede konsekwetna xD
A milosci to dam mu duzo:loveu: :loveu:

Posted

[quote name='madziasto4']Pomyłka to może być pojedyncza, a w Twoim poście niestety roi się od błędów. Nadal się roi. Potraktuj to jaką dobrą radę, a nie 'czepianie się', wyjdzie Ci to na dobre, jeśli będziesz przestrzegać zasad poprawnej pisowni. Wszystkim to wyjdzie na dobre.

Ja przewaznie niepisze ę ą ż itd :eviltong:

Posted

OMG! Cała ta podfora jest o Yorkach! Po co jeszcze tutaj pisać, jak prawie wszystkie tematy są na temat Yorków! No i zgodzę się z poprzedniczkami, jak czytam wypowiedzi z błędami, to aż się we mnie wszystko gotuje. Ja mam bardzo dobrą pamięć, więc ortografia jak dla mnie to nic trudnego, ale 'najblirzszym', 'wysterilizować'. No comment :shake:

Posted

[quote name='Pinczerek-Jacky']
Ja przewaznie niepisze ę ą ż itd :eviltong:
Tu nie chodzi o to, że piszesz <e> zamiast <ę>. Nawet w powyższym zdaniu zrobiłaś błąd- nie 'niepisze', tylko 'nie pisze' ;) (pomijając to <ę>)
Wystarczy, że sprawdzisz pisownię chociażby w Wordzie, jeśli otwarcie słownika jest zbyt czasochłonne :razz:

[quote name='Yorkie']OMG! Cała ta podfora jest o Yorkach! Po co jeszcze tutaj pisać, jak prawie wszystkie tematy są na temat Yorków! No i zgodzę się z poprzedniczkami, jak czytam wypowiedzi z błędami, to aż się we mnie wszystko gotuje. Ja mam bardzo dobrą pamięć, więc ortografia jak dla mnie to nic trudnego, ale 'najblirzszym', 'wysterilizować'. No comment :shake:
Sara, rozśmieszyło mnie to 'podfora'- skojarzyło mi się z 'potworą' :evil_lol:
A jeśli już obie jesteśmy takie poprawne 'ortograficznie':cool3:, to powinno się napisać 'podforum' o Yorkach, bo 'podfora' to liczba mnoga, nieprawdaż? ;)

[quote name='Pinczerek-Jacky']Zamiast szukac chcialabym miec to wszystko tu u siebie...
Gdyby każdy wychodził z takiego założenia i zamiast szukać, chciałby mieć 'wszystko u siebie' , forum byłoby bardzo zaśmiecone ;) Magda ostatnio utworzyła bardzo przydatny temat: Zanim założysz nowy temat- Przeczytaj, w którym znajdziesz dużo informacji, nie tylko na temat wychowania ;)

Posted

[quote name='madziasto4']Sara, rozśmieszyło mnie to 'podfora'- skojarzyło mi się z 'potworą' :evil_lol:
A jeśli już obie jesteśmy takie poprawne 'ortograficznie':cool3:, to powinno się napisać 'podforum' o Yorkach, bo 'podfora' to liczba mnoga, nieprawdaż? ;)
Ah Madziu, przyłapałaś mnie :roflt: Nawet nie zdałam sobie sprawy, że tak napisałam :mdleje: Ale to nawet nie było ortograficzne, tylko gramatyczne, i sama się ośmieszyłam. Chyba schowam się do mysiej dziurki :oops:

Posted

[quote name='Yorkie']Ah Madziu, przyłapałaś mnie :roflt: Nawet nie zdałam sobie sprawy, że tak napisałam :mdleje: Ale to nawet nie było ortograficzne, tylko gramatyczne, i sama się ośmieszyłam. Chyba schowam się do mysiej dziurki :oops:

Ehh:p I co pasuje wam czy nadal się będziecie czepiały. Ja jak pisze to nie zwracam uwagi na ą ę , najwyżej co to ?? albo!! Jak tu pisze to zamiast kropki daje duzą litere to kazdy sie chyba skapnie nie :p ?

Posted

[quote name='Yorkie']Ah Madziu, przyłapałaś mnie :roflt: Nawet nie zdałam sobie sprawy, że tak napisałam :mdleje: Ale to nawet nie było ortograficzne, tylko gramatyczne, i sama się ośmieszyłam. Chyba schowam się do mysiej dziurki :oops:
Potwora wyszła Ci bosko :evil_lol:

[quote name='Pinczerek-Jacky']Ehh:p I co pasuje wam czy nadal się będziecie czepiały. Ja jak pisze to niezwracam uwagi na ą ę , najwyżej co to ?? albo!! Jak tu pisze to zamiast kropki daje duzą litere to kazdy sie chyba skapnie nie :p ?
My się nie czepiamy, tylko zwracamy uwagę na poprawną pisownię. Czepiać to się może rzep psiego ogona.
P.s. 'Nie' z czasownikami pisze się oddzielnie. ;)

Posted

madziasto4 napisał(a):
Potwora wyszła Ci bosko :evil_lol:

My się nie czepiamy, tylko zwracamy uwagę na poprawną pisownię. Czepiać to się może rzep psiego ogona.
P.s. 'Nie' z czasownikami pisze się oddzielnie. ;)

No fajnie tylko ten watek jest o yorkach, a nie o pisowni ale lusss:p

Posted

ja bym radziła kazdemu wytykającemy spojrzec na siebie:razz:
Mnie np. takie błędy troche dziwią,ale to nie moja sprawa:shake:
To nie forum ortograficzno-gramatyczne:roll:

Posted

No fajnie tylko ten watek jest o yorkach, a nie o pisowni ale lusss:p

Z mojej strony rady na temat yorka już dostałaś, a jeśli chodzi o poprawną pisownię...:
Regulamin Forum napisał(a):
14. Użytkowniku – zanim wyślesz posta, skorzystaj z opcji podgląd – pozwoli Ci ona wyłapać ewentualne braki, literówki i błędy. Forum to nie czat, nie musisz się spieszyć. Prosimy również o rozsądne ilości emotikonów w treści – post upstrzony nadmiarem emotków jest po prostu nieczytelny. Jeśli zapomniałeś skorzystać z opcji „podgląd” a w poście są błędy itp. – skorzystaj z opcji w prawym, górnym rogu Twojego postu.

A użytkownik ma obowiązek stosować się do regulaminu :p

Posted

[quote name='duszek01']ja bym radziła kazdemu wytykającemy spojrzec na siebie:razz:
Mnie np. takie błędy troche dziwią,ale to nie moja sprawa:shake:
To nie forum ortograficzno-gramatyczne:roll:
Duszku, ja rozumiem, że ktoś ma problemy z ortografią, gramatyką- to ludzka rzecz popełniać błędy :) Ale jaki problem sprawdzić pisownię słowa w słowniku lub chociażby w Wordzie :niewiem: To jest dla mnie zwykłe lenistwo :razz:

I jak nabardziej patrzę na siebie ;)

Posted

oczywiscie ze kazdy powinien przeczytac to co napisał:razz:
Mnie bardziej razi wytykanie błędów niz one same:cool1: .Nie lubie osób zadufanych w sobie z wiedzą Alfy i Omegi;)

Posted

Mnie bardziej razi wytykanie błędów niz one same:cool1: .Nie lubie osób zadufanych w sobie z wiedzą Alfy i Omegi;)[/quote]

hehe;)
Juz "postaram" się ich nie robic xD
Nie che się z nikim kłócic ;)

Posted

jak już o błędach to jest np u mnie przez pisanie przez gg bo tam sie szybko odpisuje i potem jak się pisze na forum to się nie zauważa błędów...ale wiecie Pinczerek-Jacky chciał sie dowiedzieć czegos o yoraskach a dowiedział się że z gramatyka u niego na "bakier"
troche wyrozumiałości zaraz sie zrazi że u nas na forum o yorkach jest zle traktowany wiec troche więcej uśmiechu i bedzie ok;)