Ludek Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 Mam prośbę o pomoc w interpretacji badań. Pies to czarny terier rosyjski, czyli duży ok. 45 kg, jak na swoją rasę w podeszłym wieku 11,5 roku. W ogólnej kondycji dobrej. Nie ma nadwagi, ani niedowagi. Wet jak go oglądał, to stwierdził, że sam życzyłby sobie być w takiej kondycji jak będzie w jego wieku :lol: Ze schorzeń ma stwierdzoną spondylozę, duże zmiany zwyrodnieniowe w kolanach, ale biorąc pod uwagę zaawansowanie zmian porusza się całkiem sprawnie. Czasem nawet ktoś na spacerze pyta się czy to młody psiak :lol: Oprócz tego niedowidzi i niedosłyszy. Niepokoi mnie jego kaszel, który utrzymuje się od kilku miesięcy. Tzn. kaszlnie sobie kilka razy dziennie, tak jakby coś utknęło mu w gardle. http://www.cavano.vot.pl/graf/GRAF WYNIKI 20130211130622.pdf Quote
gryf80 Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 pytanie ode mnie kiedy był odrobaczony czy miał osłuchiwane serducho i płuca. wyniki ma całkiem niezłe Quote
Ludek Posted March 10, 2013 Author Posted March 10, 2013 Dzięki za odpowiedź. Odrobaczany był dawno :oops: Był osłuchiwany i wszystko ok. Quote
Recommended Posts