voice_of_silence Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 Drodzy Forumowicze, 16.04 znaleziono szczeniaka (suczkę). Jest przestraszona, troszkę zaniedbana, najprawdopodobniej chora, ale ma śliczne oczka i jest kochana. Rasy niestety nie znam, najprawdopodobniej to kundelek. Na razie przebywa u mnie, ale to tylko chwilowe- nie mogę jej zatrzymać. Szukam więc kogoś kto mógłby go przygarnąć i stworzyć mu dom. Tutaj jest zdjęcie: http://img410.imageshack.us/my.php?i...6c4 11se5.jpg Bardzo Was proszę o kontakt jeśli macie sprzyjające warunki i możecie się nią zaopiekować. Nie mam pojęcia co z nią zrobić. Wzięłam ją do siebie bo strasznie mi jej było szkoda i nie mogłam jej przecież zostawić na pastwę losu. Nie spodziewałam się jednak że będzie taki problem z załatwieniem domu. Szczeniak jest najprawdopodobniej chory, wymiotuje, jest słaby. Mieszkam z rodzicami którzy mnie utrzymują i wszyscy zgadzamy się co do tego, że nie może on u nas zostać. Moja mama nie znosi zwierząt, a już na pewno nie ma zamiaru wykładać pieniędzy na leczenie tego pieska. Nie wiem co robić. No i teraz mam za swój upór i dobre chęci... (Jestem z okolic Katowic) Quote
asiak Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 witaj ja niestety nie mogę pomóc :shake: ale bedziemy wołać o pomoc cioteczki z okolic Katowic..... Quote
asiak Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 i nie bede ukrywać że jest potrzebna szybka wizyta u weterynarza.... Quote
asiak Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 jeśli moge coś zasugerować, to zmień prosę tytuł na bardziej dramatyczny..... Quote
xxxx52 Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 piesek jest chory ,moze umrzec ,naprawde musi koniecznie pojsc do wet,kazda minuta jest dla szczeniaka na wage zlota.Moze on umrzec:-( Dogomanianki z Katowic pomozcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
fizia Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 setImgWidth(); Kto mógłby pomóc temu Maluszkowi? Quote
Hakita Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 Katowice, pomocy!!!! Maly Pieseczek potrzebuje Waszej pomocy!!! Quote
MagYa^^ Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 Biedne maleństwo :( ..bezradnie sie czuje na chwile terazniejsza. Voice wspaniala z Ciebie osoba, uratowalas to jedno malutkie zycie. Quote
Kara. Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 Halo Katowice!!! Niech go ktoś zabierze do weta. Nie podobają mi się te objawy:placz: Quote
Hakita Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 PODNOSZĘ!!! Halo Katowice!!! Potrzebna POMOC!!! Quote
xxxx52 Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 czy naprawde nie ma osob w okolicy Katowic ,zeby pomogly uratowac chorego pieska!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kazda minuta jest na wage zlota!!Moze piesek umrzec,musi koniecznie dostac pomoc lekarska!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
voice_of_silence Posted April 18, 2007 Author Posted April 18, 2007 Zabrałam ją do weterynarza. Finansowo pomógł mi mój znajomy. Piesek jest strasznie wycieńczony, udzielono mu pierwszej pomocy. Teraz możemy tylko czekać. Jeśli przeżyje dzisiejszą noc to ma duże szanse na wyzdrowienie. Dziękuję za gorący apel. Quote
fizia Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 A poza wycieńczeniem nic Mu nie dolega? Wspaniale, że weterynarz juz Go widział! Quote
voice_of_silence Posted April 18, 2007 Author Posted April 18, 2007 Jest wycieńczona i zagłodzona. Nie chce jeść. Dali jej kroplówkę i pare zastrzyków. Kazali pokazać się jeszcze dziś o 18. Więc są nad nią dyżury, trzymamy się zaleceń lekarza i czekamy. Quote
wandul 66 Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 sądze , że ma parwowirozę , skoro jej epidemia jest w schronisku w Katowicach , nie sądze , żeby wirusy siedziały tylko za płotem !!! Quote
madzia828 Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 trzymam kciuki za maluszka oby szybko wyzdrowiała:p Quote
Hakita Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 Ja również mocno trzymam kciuki za zdrówko Psinki... Quote
MagYa^^ Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 maleństwo, trzymaj sie! oby z Toba bylo dobrze.. wiosna to czas rozrow.. boje sie pomyslec, ile takich maluchow zostalo zywcem zakopanych, utopionych lub po prostu zaszlachtowanych.. lub pozostawionych samym sobie :placz: Quote
Hakita Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Prosimy o jakieś info, jak się czuje Maluszek??? Quote
asiak Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 co u małego szczeniorka???? kurcze aż boję się wchodzić i pytać :shake: Quote
Recommended Posts