Agula99 Posted April 13, 2013 Posted April 13, 2013 I jak tu jeszcze komuś tłumaczyć?? och ...ja się do tego nie nadaję... Quote
majuska Posted April 13, 2013 Posted April 13, 2013 Agula trzeba wypytywać ludzi o takie rzeczy jak inne zwierzeta w domu, gdybys to wiedziała wcześniej nie fatygowałybyśmy tej dziewczyny z Tarnowa, po prostu od razu powiedziałoby sie Pani, że nie ma sensu, a tak to tylko sobie niepotrzebnie nadziei narobiła, pamiętaj zawsze pytaj o inne zwierzęta ( tu tez o kotach , gryzoniach i ptakach mysle ) oraz małe dzieci Quote
majuska Posted April 13, 2013 Posted April 13, 2013 [quote name='Agula99']I jak tu jeszcze komuś tłumaczyć?? och ...ja się do tego nie nadaję...[/QUOTE] Agula zobacz sobie ile ja w ostatnich miesiącach poprowadziłam adopcji i to jakich, łącznie z szukaniem uciekniętego Maczo, podwójną adopcją do Wrocka i to właściwie wszystko sama, ze wsparciem transportowym od Jadwini , wyobrażasz sobie ile ja przeżyłam nerwów, dzwonień, ile to czasu?? musi mi ktos pomagac , bo ja sama nie wydolę, weź się w garśc i zadzwoń ;) Quote
Agula99 Posted April 13, 2013 Posted April 13, 2013 Wiesz jak to jest, jak ktoś dzwoni sympatyczny, to dajesz mu szansę, no ale trudno, jutro zadzwonię do niej i jej powiem o całej sytuacji. Niech na razie się zajmują tą bidulką którą mają, musiałybyśmy też zabronić odwiedzania jej przez mamę z psami ;) Quote
Agula99 Posted April 13, 2013 Posted April 13, 2013 majuska jeszcze się nie rozsypała ;) oczywiście zadzwonię, pamiętam jak musiałam odmówić tym ludziom którzy chcieli Terego a ta dziewczynka zawołała do ojca: " tato nie dadzą go nam"...no cóż takie życie. Bardzo dziękuję pani która przeprowadziła wizytę!! Polecamy się na przyszłość :) Quote
Agula99 Posted April 13, 2013 Posted April 13, 2013 majuska zawsze pytam o zwierzęta i dzieci itp, może to już za dużo ekscytacji, tyle telefonów było o Raksi, to miałam nadzieję, że może Betinie się uda...no trudno, to ciągle nie ten dom. Quote
Agula99 Posted April 13, 2013 Posted April 13, 2013 Ciągle mam nadzieję, że odezwie się ten drugi domek ze Stalowej, tam były tylko same dzieci, ale duże ;) Quote
Agula99 Posted April 14, 2013 Posted April 14, 2013 Była długa rozmowa! PPani jest na prawdę bardzo pozytywną osobą!! Zdaje sobie sprawę z tego, że Betina może być nieprzyjazna, ale jest chętna, ma doświadczenie, ma świadomość i masę innych rzeczy o których nie mam czasu pisać. Mama z pieskami mieszka gdzie indziej, po prostu często odwiedza ją, ale pani zdaje sobie sprawę, że wtedy będzie musiała ograniczyć te przyjazdy lub przyjeżdżać bez psów. Tamten piesek mieszka w pokoju, chodzi na spacery z córką i do koleżanek. Pani jest w stanie poświęcić Betinie dużo czasu i potrafi odpowiednio zająć się psem, nawet nauczyć i podszkolić, ma doświadczenie z takimi psami i mogłabym tak jeszcze opisać kilka historii, ale nie ma po co. Po dzisiejszej rozmowie, wiem że jest to osoba świadoma, ciepła i bardzo pozytywna. Po rozmowie z nią, odbyłyśmy długą debatę z Becią i zdecydowały, że jednak trzeba dać szanse. Pani sama zorganizuje transport i przyjedzie. Powiedziałam, że jednak gdyby coś nie wychodziło, zawsze może pies do nas wrócić! Pani aż krzyknęła z radości!! Nie wiem, bo człowiek nigdy nie wie, ale jakoś jestem bardzo pozytywnie nastawiona!! Wiem, że tylko czytacie moje słowa i każdy je odbiera w inny sposób, ale gdybyście rozmawiali to każdy byłby bardzo pozytywnie nastawiony. Dajemy szansę!!!! Trzymajcie kciuki!!! Quote
figa33 Posted April 14, 2013 Author Posted April 14, 2013 kciukasy mocno , mocno zaciśnięte !! niech Ci się poszczęści Betinko kochana ! :modla: Quote
Agula99 Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 Przed chwilą do nowego domu pojechała Betina!!!! Pani bardzo sympatyczna, wytuliła ją, wycałowała, a Betina jak stara wyga samochodowa wskoczyła do samochodu i pojechała!!! Trzymajcie kciuki za szczęśliwą jazdę i aklimatyzację!! Mam obiecane wieści na bieżąco!! A oto Betinka i nowa właścicielka!! [IMG]http://img854.imageshack.us/img854/3408/dscn5712g.jpg[/IMG] Całusy :loveu: [IMG]http://img32.imageshack.us/img32/1897/dscn5713j.jpg[/IMG] Radości!! :lol: [IMG]http://img59.imageshack.us/img59/3943/dscn5714dg.jpg[/IMG] Quote
Becia66 Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 super, super, super !!! mam nadzieję, że w domu u nich wszystko sie ułoży. Figuniu nie zmieniaj jeszcze tytułu bo tam różnie może być z tym drugim psiakiem ale bądźmy dobrej myśli. :loveu: Póki co bardzo się cieszę. :multi: Quote
Agula99 Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 Ja też mam nadzieję, że wszystko się ułoży, muszę powiedzieć, że pani na prawdę zna się na psach, ma fajne podejście i dużo miłości dla zwierzaków! Ale nie zmieniamy, mamy obowiązkowa czekać około tygodnia!!! No i żeby tak każdy który chce adoptować u nas psa w te pędy organizował sobie transport, a nie jak niektóre buraki z pytaniem czy dowieziemy? Quote
karolciasz28 Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 Świetna wiadomość! Oby się teraz wszystko ułożyło! :multi::multi::multi: Quote
Agula99 Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 Dostałam własnie smsa, że już dojechali do domu!!! Wiadomości pewnie będą jutro! :) Quote
figa33 Posted April 15, 2013 Author Posted April 15, 2013 Betinka szczęśliwa na zdjęciach ,pysio uśmiechnięty !!:loveu::loveu: ale fajnie !!:multi::multi: Quote
majuska Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 Wcale się nie zdziwię, jak jutro się dowiesz że spała w łóżku:eviltong: Quote
Becia66 Posted April 16, 2013 Posted April 16, 2013 ciekawe jak tam nasza Betinka po nocy, mam nadzieję że jatki nie było. Quote
Becia66 Posted April 16, 2013 Posted April 16, 2013 Jak tam Agula, masz jakieś wieści co u naszej Betiny ? Quote
Agula99 Posted April 16, 2013 Posted April 16, 2013 [quote name='Becia66']Jak tam Agula, masz jakieś wieści co u naszej Betiny ?[/QUOTE] Oczywiście że mam!! Pani już o 9 wysłała mi sms w którym pisze, że Batinka ma nowe imię,teraz to Kora, jest pupilem córki, rano się pobawiły, odprowadziła ją do szkoły (sama??? :crazyeye:) , nie atakuje staruszki, razem się bawią!!!! :crazyeye: a ja jej na to, że musi mi przysłać jakąś fotkę z tej zabawy, bo inni nigdy mi nie uwierzą....no to czekamy :evil_lol: Quote
karolciasz28 Posted April 16, 2013 Posted April 16, 2013 Czyli wszystko świetnie! :) :multi::multi: Quote
Becia66 Posted April 16, 2013 Posted April 16, 2013 To brzmi tak pięknie, że aż nieprawdziwie, czekamy co dalej... Quote
Agula99 Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 Dostałam wczoraj krótki filmik, jak córka pani czesze Betinkę w pokoju!! Może ja źle zrozumiałam, może to nie z pieskiem się bawi, ale z córka??? :evil_lol: No nic, nieważne, napisałam do pani, żeby za kilka dni, na spokojnie napisała jak sie wszystko układa i że trzymamy za nią kciuki!!!! :) Quote
Recommended Posts