Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 162
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Agula trzeba wypytywać ludzi o takie rzeczy jak inne zwierzeta w domu, gdybys to wiedziała wcześniej nie fatygowałybyśmy tej dziewczyny z Tarnowa, po prostu od razu powiedziałoby sie Pani, że nie ma sensu, a tak to tylko sobie niepotrzebnie nadziei narobiła, pamiętaj zawsze pytaj o inne zwierzęta ( tu tez o kotach , gryzoniach i ptakach mysle ) oraz małe dzieci

Posted

[quote name='Agula99']I jak tu jeszcze komuś tłumaczyć?? och ...ja się do tego nie nadaję...[/QUOTE]

Agula zobacz sobie ile ja w ostatnich miesiącach poprowadziłam adopcji i to jakich, łącznie z szukaniem uciekniętego Maczo, podwójną adopcją do Wrocka i to właściwie wszystko sama, ze wsparciem transportowym od Jadwini , wyobrażasz sobie ile ja przeżyłam nerwów, dzwonień, ile to czasu?? musi mi ktos pomagac , bo ja sama nie wydolę, weź się w garśc i zadzwoń ;)

Posted

Wiesz jak to jest, jak ktoś dzwoni sympatyczny, to dajesz mu szansę, no ale trudno, jutro zadzwonię do niej i jej powiem o całej sytuacji. Niech na razie się zajmują tą bidulką którą mają, musiałybyśmy też zabronić odwiedzania jej przez mamę z psami ;)

Posted

majuska jeszcze się nie rozsypała ;) oczywiście zadzwonię, pamiętam jak musiałam odmówić tym ludziom którzy chcieli Terego a ta dziewczynka zawołała do ojca: " tato nie dadzą go nam"...no cóż takie życie. Bardzo dziękuję pani która przeprowadziła wizytę!! Polecamy się na przyszłość :)

Posted

majuska zawsze pytam o zwierzęta i dzieci itp, może to już za dużo ekscytacji, tyle telefonów było o Raksi, to miałam nadzieję, że może Betinie się uda...no trudno, to ciągle nie ten dom.

Posted

Była długa rozmowa! PPani jest na prawdę bardzo pozytywną osobą!! Zdaje sobie sprawę z tego, że Betina może być nieprzyjazna, ale jest chętna, ma doświadczenie, ma świadomość i masę innych rzeczy o których nie mam czasu pisać. Mama z pieskami mieszka gdzie indziej, po prostu często odwiedza ją, ale pani zdaje sobie sprawę, że wtedy będzie musiała ograniczyć te przyjazdy lub przyjeżdżać bez psów. Tamten piesek mieszka w pokoju, chodzi na spacery z córką i do koleżanek. Pani jest w stanie poświęcić Betinie dużo czasu i potrafi odpowiednio zająć się psem, nawet nauczyć i podszkolić, ma doświadczenie z takimi psami i mogłabym tak jeszcze opisać kilka historii, ale nie ma po co. Po dzisiejszej rozmowie, wiem że jest to osoba świadoma, ciepła i bardzo pozytywna. Po rozmowie z nią, odbyłyśmy długą debatę z Becią i zdecydowały, że jednak trzeba dać szanse. Pani sama zorganizuje transport i przyjedzie. Powiedziałam, że jednak gdyby coś nie wychodziło, zawsze może pies do nas wrócić! Pani aż krzyknęła z radości!! Nie wiem, bo człowiek nigdy nie wie, ale jakoś jestem bardzo pozytywnie nastawiona!! Wiem, że tylko czytacie moje słowa i każdy je odbiera w inny sposób, ale gdybyście rozmawiali to każdy byłby bardzo pozytywnie nastawiony. Dajemy szansę!!!! Trzymajcie kciuki!!!

Posted

Przed chwilą do nowego domu pojechała Betina!!!! Pani bardzo sympatyczna, wytuliła ją, wycałowała, a Betina jak stara wyga samochodowa wskoczyła do samochodu i pojechała!!! Trzymajcie kciuki za szczęśliwą jazdę i aklimatyzację!!
Mam obiecane wieści na bieżąco!!
A oto Betinka i nowa właścicielka!!

[IMG]http://img854.imageshack.us/img854/3408/dscn5712g.jpg[/IMG]

Całusy :loveu:

[IMG]http://img32.imageshack.us/img32/1897/dscn5713j.jpg[/IMG]

Radości!! :lol:

[IMG]http://img59.imageshack.us/img59/3943/dscn5714dg.jpg[/IMG]

Posted

super, super, super !!! mam nadzieję, że w domu u nich wszystko sie ułoży. Figuniu nie zmieniaj jeszcze tytułu bo tam różnie może być z tym drugim psiakiem ale bądźmy dobrej myśli. :loveu: Póki co bardzo się cieszę. :multi:

Posted

Ja też mam nadzieję, że wszystko się ułoży, muszę powiedzieć, że pani na prawdę zna się na psach, ma fajne podejście i dużo miłości dla zwierzaków! Ale nie zmieniamy, mamy obowiązkowa czekać około tygodnia!!!
No i żeby tak każdy który chce adoptować u nas psa w te pędy organizował sobie transport, a nie jak niektóre buraki z pytaniem czy dowieziemy?

Posted

[quote name='Becia66']Jak tam Agula, masz jakieś wieści co u naszej Betiny ?[/QUOTE]

Oczywiście że mam!! Pani już o 9 wysłała mi sms w którym pisze, że Batinka ma nowe imię,teraz to Kora, jest pupilem córki, rano się pobawiły, odprowadziła ją do szkoły (sama??? :crazyeye:) , nie atakuje staruszki, razem się bawią!!!! :crazyeye:
a ja jej na to, że musi mi przysłać jakąś fotkę z tej zabawy, bo inni nigdy mi nie uwierzą....no to czekamy :evil_lol:

Posted

Dostałam wczoraj krótki filmik, jak córka pani czesze Betinkę w pokoju!! Może ja źle zrozumiałam, może to nie z pieskiem się bawi, ale z córka??? :evil_lol: No nic, nieważne, napisałam do pani, żeby za kilka dni, na spokojnie napisała jak sie wszystko układa i że trzymamy za nią kciuki!!!! :)