Sonata78 Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 Ha Ha Ha dobre Yona:evil_lol: Iwop cieszę się że masz takie zdanie bo ostateczna decyzja należy do Was i w takiej sytuacji mogę poprostu powiedzieć: TOZ się nie zgadza na taki dom i tyle. Zauważyłam że jak na razie Tofim interesują się sami kolekcjonerzy zwierząt którzy chcieliby mieć tego Ciapula w swojej kolekcji. Rano dzwoniła do mnie 8-letnia dziewczynka która ma już labradora i yorka. Może za bardzo wybrzydzam ale wyglądało mi to na: "Mamo zobacz jaki śliczny i biedny, weźmy go" Jak na razie Tofik ma zapewnione dobre słowo, dach nad głową, jedzenie zabawki i opiekę weterynaryjną więc nie koniecznie trzeba go wydawać pierwszemu który się ulituje. Wolałabym aby wziął go ktoś kto wie że może i chce mieć psa a teraz szuka poprostu odpowiedniego zwierzaka. Quote
iwop Posted May 12, 2007 Author Posted May 12, 2007 kochane cioteczki! Tofik ma dom!:multi: Przed chwila dzwoniła do mnie Jola juz po kontroli przedadopcyjnej :) Tofik bedzie mieszkał w ostrowcu w rodzinie z dwojgiem nastoletnich dzieci. Niedawno odeszła ich spanielka i zakochali sie w Tofiku :loveu: W dodatku bedzie sąsiadem Joli :p Quote
Yona Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 A jednak w Ostrowcu :loveu: No i po co było wysyłać chłopaka do Lublina, jak on niedaleko swojej ławeczki znalazł nowego Pana?...:evil_lol: Quote
Yona Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 Niemożliwe :crazyeye: Sąsiedzi Cioci Joli biorą psa z allegro? :mad: Toż to SZOK :mad: :crazyeye: :mad: :crazyeye: Quote
Yona Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 No, to kontrole poadopcyjne mogą odbywać się co drugi dzień :diabloti: Quote
iwop Posted May 12, 2007 Author Posted May 12, 2007 Jola jest w straży zwierząt i jest naprawde groźna :p Quote
Yona Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 Tak?... To dlaczego nie przyrżnęła jaką pałą tym menelom?...:mad: Quote
Yona Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 Ciociu iwop, a kiedy Tofik jedzie do domku? No i na ile to pewne? Ma jeszcze 13 dni na allegro na pierwszych stronach, więc dobrze byłoby go podmienić. Najlepiej jakimś podobnym, bo zdjęcia nie chcą się szybko wymieniać :roll: Ma Ciocia jakiegoś takiego?...:roll: Quote
iwop Posted May 12, 2007 Author Posted May 12, 2007 Dom jest na pewny :) juz nowa mama omawia z DT szczegóły transportu. Nie mam żadnego kudłaczka... Może trzeba poszukac na dogo...? Quote
Yona Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 Ciocie, Kiedy Tofik jedzie do nowego domku?... Pytam, bo mam już następną sierotę na jej miejsce, a nie chcę usuwać Tofika tak długo, dopóki pies nie pojedzie do domu. To ponoć przynosi pecha :evil_lol: Quote
iwop Posted May 13, 2007 Author Posted May 13, 2007 Tofik jest juz w nowym domu :loveu: Na powitanie ugryzł młodszą mamę. Ale stwierdzono, że to nic złego bo kto to lata od razu z rękami do nowego zestresowanego psa..?:cool3: Był cały komitet poitalny - nowi rodzice plus sąsiedzi i groźna :p strażniczka zwierząt Jola. lepszego domu nie mógł znaleźć. Ma Tofik szczęscie - najpierw super -mama tymczasowa a teraz na stałe... Ciociu yono znowu jesteś chrzestna mama - najpierw kupiłas dla Meli wyprawkę a teraz twoje allegro znalazło dom dla kudłaczka!:multi: Quote
Yona Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 To teraz, Ciociu iwop, można się upić z radości :drinka: :drink1: Oby nie z tymi menelami, poprzednimi właścicielami Tofika...:cool1: Quote
Sonata78 Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Wczoraj z Markiem zawieźliśmy Tofiego do Kraśnika gdzie byliśmy umówieni z jego nową rodziną. Wszyscy rozpływali się w zachwytach nad nim i najchętniej od razu by go ściskali i całowali a on tylko do nich warczał. Jednak gdy zaczęliśmy spacerować rozluźnił się i zaczął się bawić z Gosią, tą którą wcześniej ugryzł - trafiło akurat na jej rękę. Teraz podobno do Gosi najbardziej lgnie. Wcale mnie to nie dziwi bo na mnie też warczał a potem nie spuszczał mnie z oka. Nie tylko mnie imię "Tofik" kojarzy się z wampirkiem ze skeczu kabaretu Ani Mru Mru, jego nowa rodzina ma kilka nowych pomysłów na imię: Ania chce aby był Max, Gosia aby został Ciapek, syn Ani i Wojtka aby był Fafik a Wojtek i tu uwaga... RAMZES bo to taki elegancki i dumny piesek. Gdy patrzy się na pierwsze zdjęcia Tofiego wcale nie wygląda na Ramzesa prawda? Czego to nie robi szczotka, grzebień do rozczesywania kołtunów i kąpiel ;) Quote
Yona Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Tak, trzeba chyba psa najpierw wyprać, a potem robić zdjęcia i ogłaszać :evil_lol: Tofik wczoraj miał 7 osób obserwujących na allegro, a to naprawdę sporo, jak na 2 dni występów :evil_lol: Quote
iwop Posted May 14, 2007 Author Posted May 14, 2007 Pieknie wygląda na tym zdjęciu:loveu: Ale Ramzes wcale mi do niego nie pasuje...:roll: Quote
Sonata78 Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Mnie też, przecież to nasz Ciapulek:loveu: słodki, kochany przytulaczek Quote
Sonata78 Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 A tutaj z Gosią, nową towarzyszką zabaw. Oby już zawsze jego życie było wielką zabawą... Quote
outsi Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 To cudownie, że tak szybko Tofik znalazł domek - i w dodatku pod okiem groźniej strażniczki TOZ :razz: . Sonata - a jak Wam się spodobała instytucja Domu Tymczasowego? Czy nie mielibyście przypadkiem ochoty na następnego małego kudłaczka :) ? W razie czego miałabym kilka propozycji - pieski bardzo czekają na szansę dzięki DT... Quote
iwop Posted May 15, 2007 Author Posted May 15, 2007 Niestety mam złą wiadomość - Tofik zaginał - rano uciekł z domu i do tej pory jeszcze nie został znaleziony :( TRGEDIA. Quote
Yona Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Fajnie.. To znaczy, że chyba bez smyczy chodził?...:roll: Ja swojego nie spuszczałam dwa miesiące, a i teraz jestem dość ostrożna. Może pobiegł pod swoją ławeczkę... Quote
iwop Posted May 15, 2007 Author Posted May 15, 2007 ciociu miałaś rację - Tofik uciekł (podobno gdy sąsiad wszedł i nie domknął drzwi) pod dom swoich meneli. Został odnaleziony i wykupiony od byłych właścicieli za 100 zł. :p Jest juz w dou i grzeje niegrzeczna doopke na kanapie. Quote
Recommended Posts