Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 161
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z Tarnobrzega znam Małgosię, która prowadzi tam organizację pomagającą psom. Mogę podać do niej komórkę i z nią porozmawiajcie, czy zechce podjąć się sprawdzenia domku. W ostateczności mogłabym pojechać, ale autobusem, a to sporo czasu, a u mnie małe dziecko i pies!!! A Ulka18 jest z Dębicy! A jeszcze blisko Tarnobrzegu jest Marlenaka, ale to nastolatka! Ona jest z chyba z Gorzyc Tarnobrzeskich!

Posted

agusiazet dziekuje bardzo:loveu: jest nastepny chętny na Tofika z ostrowca - jutro sprawdzamy domek! Trzymajcie kciuki. Bo moze nie tylko dla Tofika ale i Kikusia szykuje sie jakiś domek:lol:

Posted

ciociu yono byc moze w Starachowicach ale na razie byc może ... więc prosze trzymac kciuki baardzo mocno. Też z allegro... ciocia yona nie wie przypadkiem kto zroibł mu tą aukcje...?:cool3:

Posted

Domki się rozmyśliły czy okazały się kiepskie?

A jaki wogóle jest Tofik? To mała szczekaczka czy raczej pies wielu panów który lubi każdego życzliwego?
Na zdjęciu wygląda jak Hawańczyk a jaki jest duży w rzeczywistości?

Posted

Nie Tofik to raczej taki pies wielu panów jak to okresliłaś :) Absolutnie nie szczekacz. :)

Z wielkości - taki prawie do kolan. (moich a ja niestety duza nie jestem:shake: )

Posted

dziwne...:shake: wczoraj odpowiedziałam na post sonnaty a dzisiaj widzę, ze zniknął...:crazyeye:

sonnata Tofik nie jest szczekaczką :) To taki piesek wszystkich. wielkościowo tak troche do kolana ( nie mam niestety długich nóg:angryy: )

Posted

Pies który właściwie żyje na ulicy nie ma szans aby nie mieć niedowagi w dodatku jest kudłaty więc sieść ukrywa jego prawdziwą kondycję fizyczną, takie psy wydają się zawsze grubsze niż są w rzeczywistości.
Najłatwiej określić wielkość psa podając jego wzrost, zawsze podaje się wysokość w kłębie czyli od ziemi do barku przedniej łapy, oraz stosunek wysokości do długości ciała i np. u Tofiego sądząc po zdjęciu może to być 3x5

Iwop napisała że Tofi jest do kolan nie wiem czy z głową czy w kłębie...

A czemu te domki nie wypaliły?

Mnie tam ten psiak niezmiernie się podoba i z wyglądu i w dodatku jeszcze fakt że nie jest szczekliwy i wszystkich lubi:placz: Nawet mój mąż uśmiechną się i powiedział że sympatyczny psiak... Ludzie bić się o niego powinni...

Posted

Tofik jest przyjazny w stosunku do wszystkich żywych stworzeń - do psów równiez. Nie posiada ksiązeczki zdrowia - mieszka praktycznie przed blokiem. Ale szczepienie i odrobaczywianie to chyba nie jest wielki problem?

Posted

Zjadło wczorajsze posty :angryy: .

Iwop, czy wiesz może, czy Tofik był kiedykolwiek szczepiony, odrobaczany, badany przez weta?

I jeszcze: czy wiadomo, jak reaguje na inne psy?

Posted

dzisiejsze też:angryy: juz trzeci raz pisze to samo:mad:

Tofik jest przyjazny w stosunku do wszystkich psów co do szczepień i odrobaczywiania to on nie ma kiązeczki zdrowia więc nie podejrzewam... mieskza praktycznie pod blokiem. ale to chyba nie problem...

Posted

Szczepienie to problem i nie problem.
Problem w tym sensie, że jeśli Tofik nie ma ochrony poprzez szczepienie, to w każdej chwili może złapać jakąś wirusówkę.
Dlatego pomyślałam, że warto byłoby go zaszczepić jak najszybciej i na wściekliznę i na wirusówki (a przy okazji odrobaczyć), niezależnie od tego, kiedy znajdzie dom.
Czy jest możliwość, żeby ktoś w Ostrowcu się tego podjął?

Posted

To szczepienie jest też moim zdaniem istotne ze względu na potencjalną adopcję - jeśli Tofik byłby adoptowany do domu z innymi psami, to na pewno właściciel chciałby, żeby te psy były bezpieczne - więc wcześniejsze szczepienia na pewno będą mile widziane.