Kara. Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 jogi jest ze Stalowej Woli a Ulka18 i agusiazet z Mielca. Może one będą mogły a jak nie to może coś podpowiedzą:lol: Quote
agusiazet Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 Z Tarnobrzega znam Małgosię, która prowadzi tam organizację pomagającą psom. Mogę podać do niej komórkę i z nią porozmawiajcie, czy zechce podjąć się sprawdzenia domku. W ostateczności mogłabym pojechać, ale autobusem, a to sporo czasu, a u mnie małe dziecko i pies!!! A Ulka18 jest z Dębicy! A jeszcze blisko Tarnobrzegu jest Marlenaka, ale to nastolatka! Ona jest z chyba z Gorzyc Tarnobrzeskich! Quote
iwop Posted April 25, 2007 Author Posted April 25, 2007 agusiazet dziekuje bardzo:loveu: jest nastepny chętny na Tofika z ostrowca - jutro sprawdzamy domek! Trzymajcie kciuki. Bo moze nie tylko dla Tofika ale i Kikusia szykuje sie jakiś domek:lol: Quote
Yona Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 Ciociu iwop, to jednak w Ostrowcu jacyś poczciwi ludzie też mieszkają :lol: A Kikusiowy domek gdzie, Ciociu?... Quote
iwop Posted April 25, 2007 Author Posted April 25, 2007 ciociu yono byc moze w Starachowicach ale na razie byc może ... więc prosze trzymac kciuki baardzo mocno. Też z allegro... ciocia yona nie wie przypadkiem kto zroibł mu tą aukcje...?:cool3: Quote
Yona Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 Ciekawe...:hmmmm: Teraz ma tylko jednego obserwatora, rano było dwóch...:crazyeye: Quote
Yona Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 Oba domki dla Tofika nie wypaliły?... Ani z Ostrowca, ani z Tarnobrzega? Quote
iwop Posted April 27, 2007 Author Posted April 27, 2007 niestety ciociu yono...:shake: sliczny Tofik poszukuje domku! Quote
Sonata78 Posted April 27, 2007 Posted April 27, 2007 Domki się rozmyśliły czy okazały się kiepskie? A jaki wogóle jest Tofik? To mała szczekaczka czy raczej pies wielu panów który lubi każdego życzliwego? Na zdjęciu wygląda jak Hawańczyk a jaki jest duży w rzeczywistości? Quote
iwop Posted April 27, 2007 Author Posted April 27, 2007 Nie Tofik to raczej taki pies wielu panów jak to okresliłaś :) Absolutnie nie szczekacz. :) Z wielkości - taki prawie do kolan. (moich a ja niestety duza nie jestem:shake: ) Quote
iwop Posted April 28, 2007 Author Posted April 28, 2007 dziwne...:shake: wczoraj odpowiedziałam na post sonnaty a dzisiaj widzę, ze zniknął...:crazyeye: sonnata Tofik nie jest szczekaczką :) To taki piesek wszystkich. wielkościowo tak troche do kolana ( nie mam niestety długich nóg:angryy: ) Quote
iwop Posted April 28, 2007 Author Posted April 28, 2007 nie mam pojecia ile wazy...:oops: ale niestety zbyt dobrze odżywiony to nie jest... Quote
Sonata78 Posted April 28, 2007 Posted April 28, 2007 Pies który właściwie żyje na ulicy nie ma szans aby nie mieć niedowagi w dodatku jest kudłaty więc sieść ukrywa jego prawdziwą kondycję fizyczną, takie psy wydają się zawsze grubsze niż są w rzeczywistości. Najłatwiej określić wielkość psa podając jego wzrost, zawsze podaje się wysokość w kłębie czyli od ziemi do barku przedniej łapy, oraz stosunek wysokości do długości ciała i np. u Tofiego sądząc po zdjęciu może to być 3x5 Iwop napisała że Tofi jest do kolan nie wiem czy z głową czy w kłębie... A czemu te domki nie wypaliły? Mnie tam ten psiak niezmiernie się podoba i z wyglądu i w dodatku jeszcze fakt że nie jest szczekliwy i wszystkich lubi:placz: Nawet mój mąż uśmiechną się i powiedział że sympatyczny psiak... Ludzie bić się o niego powinni... Quote
outsi Posted April 28, 2007 Posted April 28, 2007 Oczywiście racja z tą wagą. Zatem czekamy na informację, ile ma Tofik w kłębie. Quote
iwop Posted April 28, 2007 Author Posted April 28, 2007 jUZ WIEM TOFIK WAŻY OKOŁO 6-7 KG a wzrost do pól łydki a nie do kolan. domki sie nie odezwały :( Quote
outsi Posted April 28, 2007 Posted April 28, 2007 Czyli miniaturka. A czy wiadomo, jak wyglądają sprawy zdrowotne? Czy był kiedykolwiek szczepiony, odrobaczany, sprawdzany przez weta? Quote
iwop Posted April 29, 2007 Author Posted April 29, 2007 Tofik jest przyjazny w stosunku do wszystkich żywych stworzeń - do psów równiez. Nie posiada ksiązeczki zdrowia - mieszka praktycznie przed blokiem. Ale szczepienie i odrobaczywianie to chyba nie jest wielki problem? Quote
outsi Posted April 29, 2007 Posted April 29, 2007 Zjadło wczorajsze posty :angryy: . Iwop, czy wiesz może, czy Tofik był kiedykolwiek szczepiony, odrobaczany, badany przez weta? I jeszcze: czy wiadomo, jak reaguje na inne psy? Quote
iwop Posted April 29, 2007 Author Posted April 29, 2007 dzisiejsze też:angryy: juz trzeci raz pisze to samo:mad: Tofik jest przyjazny w stosunku do wszystkich psów co do szczepień i odrobaczywiania to on nie ma kiązeczki zdrowia więc nie podejrzewam... mieskza praktycznie pod blokiem. ale to chyba nie problem... Quote
outsi Posted April 29, 2007 Posted April 29, 2007 Szczepienie to problem i nie problem. Problem w tym sensie, że jeśli Tofik nie ma ochrony poprzez szczepienie, to w każdej chwili może złapać jakąś wirusówkę. Dlatego pomyślałam, że warto byłoby go zaszczepić jak najszybciej i na wściekliznę i na wirusówki (a przy okazji odrobaczyć), niezależnie od tego, kiedy znajdzie dom. Czy jest możliwość, żeby ktoś w Ostrowcu się tego podjął? Quote
outsi Posted April 29, 2007 Posted April 29, 2007 To szczepienie jest też moim zdaniem istotne ze względu na potencjalną adopcję - jeśli Tofik byłby adoptowany do domu z innymi psami, to na pewno właściciel chciałby, żeby te psy były bezpieczne - więc wcześniejsze szczepienia na pewno będą mile widziane. Quote
outsi Posted April 29, 2007 Posted April 29, 2007 Nie mam już siły :angryy: . Napisałam dwa posty, które zniknęły i mam nadzieję, że się pojawią, bo jak nie :angryy: ... Quote
Recommended Posts