Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Topcia jest u mnie na tymczasie i bardzo pilnie szuka najlepszego na świecie domu stałego.

Młoda, ok. roczna suczka oddana przez właściciela do schroniska, podobno pies rezydent przestał ją tolerować- była tam od szczeniaka. Po miesiącu spędzonym w przepełnionym schronisku zabrałam ją wychudzoną, pogryzioną i przerażoną. Nadal jest chudziutka, waży niecałe 16 kg, smukła i drobna. Ma szorstką sierść o nietypowym umaszczeniu, uklapnięte jedno uszko i niesamowite błękitne oko (ciemny wzorek gratis).

Jest wysterylizowana.

Jeszcze nieco lękliwa ale bardzo szybko przyzwyczaja się do nowych warunków i osób.

Myślę, że nadaje się nawet dla niedoświadczonego domu- nie sprawia żadnych problemów, jest bardzo kochana, łagodna, uwielbia się przytulać, kocha kontakt z człowiekiem. Chętnie się bawi a po zabawie idzie grzecznie spać, zostaje sama w domu nic nie niszcząc. Między spacerami i zabawą przeważnie śpi.

Jedyne nad czym trzeba popracować to chodzenie na smyczy, bo chce być wszędzie w tym samym czasie. Mimo, że na spacerach bardzo lubi inne psy, zachęca je do zabawy i nie wykazuje żadnej agresji to w domu powinna być jedynaczką. Zapewne złe doświadczenia z poprzedniego domu i koszmar przeżyty w schronisku zrobiły swoje, Topcia nie przepada za innymi psami na swoim terenie- w schronisku najniżej w hierarchii, bardzo uległa- w domu ustawiła sobie mojego psa do tego stopnia, że muszą być rozdzielane- inna sprawa, że Karmel nie jest zbyt gościnny.

Jest przesłodka i naprawdę wyjątkowo posłuszna. Bardzo cicha, chyba raz szczeknęła na psa za ogrodzeniem. Nauczona czystości. Zapowiada się na bardzo mądrego psa, fajnie, gdyby trafiła do domu, który będzie z nią pracować.

Kontakt:
515- 998- 598 / Paulina
mysiszarak@gmail.com

Topcia mieszka tymczasowo na warszawskim Grochowie- zapraszam do 'oglądania' :) Szuka DS w Warszawie lub okolicach.

Śliczności moje:

Edited by pj.
  • 2 months later...
  • 10 months later...
Posted

Topcia- Tofi po roku od adopcji znów szuka domu. Dziecko ma alergię. I to nie jest wymówka, dom naprawdę bardzo się starał, walczył z alergią ale nie ma innego wyjścia. Tofi może zostać w dotychczasowym domu do czasu znalezienia nowego, tyle, że musi być izolowana, dużo czasu spędza w ogrodzie.
Tak mi jej szkoda, pokochała nową rodzinę :(