pj. Posted March 6, 2013 Posted March 6, 2013 (edited) Topcia jest u mnie na tymczasie i bardzo pilnie szuka najlepszego na świecie domu stałego. Młoda, ok. roczna suczka oddana przez właściciela do schroniska, podobno pies rezydent przestał ją tolerować- była tam od szczeniaka. Po miesiącu spędzonym w przepełnionym schronisku zabrałam ją wychudzoną, pogryzioną i przerażoną. Nadal jest chudziutka, waży niecałe 16 kg, smukła i drobna. Ma szorstką sierść o nietypowym umaszczeniu, uklapnięte jedno uszko i niesamowite błękitne oko (ciemny wzorek gratis). Jest wysterylizowana. Jeszcze nieco lękliwa ale bardzo szybko przyzwyczaja się do nowych warunków i osób. Myślę, że nadaje się nawet dla niedoświadczonego domu- nie sprawia żadnych problemów, jest bardzo kochana, łagodna, uwielbia się przytulać, kocha kontakt z człowiekiem. Chętnie się bawi a po zabawie idzie grzecznie spać, zostaje sama w domu nic nie niszcząc. Między spacerami i zabawą przeważnie śpi. Jedyne nad czym trzeba popracować to chodzenie na smyczy, bo chce być wszędzie w tym samym czasie. Mimo, że na spacerach bardzo lubi inne psy, zachęca je do zabawy i nie wykazuje żadnej agresji to w domu powinna być jedynaczką. Zapewne złe doświadczenia z poprzedniego domu i koszmar przeżyty w schronisku zrobiły swoje, Topcia nie przepada za innymi psami na swoim terenie- w schronisku najniżej w hierarchii, bardzo uległa- w domu ustawiła sobie mojego psa do tego stopnia, że muszą być rozdzielane- inna sprawa, że Karmel nie jest zbyt gościnny. Jest przesłodka i naprawdę wyjątkowo posłuszna. Bardzo cicha, chyba raz szczeknęła na psa za ogrodzeniem. Nauczona czystości. Zapowiada się na bardzo mądrego psa, fajnie, gdyby trafiła do domu, który będzie z nią pracować. Kontakt: 515- 998- 598 / Paulina mysiszarak@gmail.com Topcia mieszka tymczasowo na warszawskim Grochowie- zapraszam do 'oglądania' :) Szuka DS w Warszawie lub okolicach. Śliczności moje: Edited April 17, 2014 by pj. Quote
pj. Posted March 14, 2013 Author Posted March 14, 2013 podnoszę Topcię która teraz ma na imię Tofi. Quote
pj. Posted April 17, 2014 Author Posted April 17, 2014 Topcia- Tofi po roku od adopcji znów szuka domu. Dziecko ma alergię. I to nie jest wymówka, dom naprawdę bardzo się starał, walczył z alergią ale nie ma innego wyjścia. Tofi może zostać w dotychczasowym domu do czasu znalezienia nowego, tyle, że musi być izolowana, dużo czasu spędza w ogrodzie. Tak mi jej szkoda, pokochała nową rodzinę :( Quote
Recommended Posts