erka Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 Na prośbę znajomej wstawiam zdjęcie Barego, 2-letniego owczarka niemieckiego. Jest to pies jej siostry, która na początku maja wyjeżdża do Anglii. Wyjazd niespodziewany, nie wiadomo na jak długo, być może na stałe, nie może zabrać psa. Pies mieszkał w bloku, jest zrównowazony, ułożony, tyle na razie wiem. I jest mało czasu na znalezienie nowego właściciela. Quote
erka Posted April 17, 2007 Author Posted April 17, 2007 Mam trochę nowych fotek Barego. Dowiedziałam się, że Bary nie jest agresywny w stosunku do innych psów, ale jeżeli idzie na smyczy, a szczególnie w kagańcu, to lubi na nie poszczekać. Natomiast gdy właściciele wyjeżdżają z nim do domku na wieś, gdzie biega sobie luzem, a teren nie jest ogrodzony i spotyka się z innymi psami, to nie ma żadnych problemów. Ma też zaprzyjaznione psy w rodzinie, również samce, z którymi się bawi. Jeżeli chodzi o dzieci, to do dzieci w rodzinie bez problemu, natomiast na ulicy nie przepada za podrostkami, odkąd chłopaki rzuciły mu petardę pod nogi, ale nie reaguje z jakąś agresją. Kocha aportować, szczególnie kamyczki:lol: . W mieszkaniu spokojny. Zapomniałam zapytać czy zostaje długo sam. Mieszka do tej pory w bloku, ale właściciele bardzo często wyjeżdżaja do domku na wieś i ma możliwośc wybiegania się. Dlatego teraz najchetniej oddaliby go do domu z ogrodem, ale żeby mieszkał w domu, nie w budzie. Jak by ktoś chetny miał jeszcze pytania, to postaram sie dowiedzieć . Quote
BasiaD Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 Ależ to piękny piesio! Hopaj na 1 stronkę po domek! Quote
Aggie Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 Och nie... jaki pięęęękny.... i jeszcze nie wie co go czeka...:-( beak - a ty do lózka a nie po dogo sie wałęsać;) Quote
Ulka18 Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 Erko, dac go na allegro? Moglabym go jutro wieczorem wystawic. Jesli ktos moze wczesniej, to niech to zrobi. Przydaloby sie go dac na owczarki. Kto jest tam zarejestrowany? Quote
beka Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 Już wrzucam.. http://www.owczarek.pl/forum/forum_posts.asp?TID=10646&PN=1&TPN=1 Quote
erka Posted April 18, 2007 Author Posted April 18, 2007 Dzięki beka za umieszczenie go na owczarkach :loveu: . Piękny pies, ale na razie zero odzewu. Tak mi go szkoda, widziałam go 2 dni temu, bo robiłam mu zdjęcia, Był ze swoja pania , zadowolony, szczęśliwy, nawet biedaczek nie przeczuwa, co go czeka...:-( Quote
saga_86 Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 allegro już mu zrobiam Ulka;) Nawet jakiś małolat go wylitował( chociaż pisałam, że trzeba zadzwonić wcześniej i to nie jest licytacja), ofertę odwołałam:roll: Quote
beka Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Erko a do kiedy pies ma czas? I co z nim jeśli nikt do tego czasu sie nie odezwie?? Schron w Kielcach?( Quote
beka Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 Nikt do Ciebie biedaku nie zagląda............... Quote
saga_86 Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 jakaś dziewczyna z Rzeszowa jest zainteresowana Barym, dam numer do ciebie może zadzwoni... Quote
iwop Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 boze, ja o takich rzeczach czytac nie mogę:placz: Wyjazd powodem porzucania psa - koszmar:angryy: Quote
anouk92 Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 :shake: Mam nadzieję że szybko znajdzie nowy domek. Quote
erka Posted April 20, 2007 Author Posted April 20, 2007 Iwop, oni go nie porzucają, tylko starają się znaleźć nowy, dobry dom. Już pisałam wcześnie, że wyjazd jest dosyc niespodziewany, a wiadomo jakie są procedury przy wyjeździe psa do Anglii, nie ma na to czasu, a zresztą z innych powodów też nie mogą go zabrać. Termin dokładny będzie znany na początku maja. Osoba spod Rzeszowa dzwoniła. Ale mam wątpliwości. Oni maja już jednego ON-ka długowłosego , który mieszka w budzie i chcą jeszcze jednego, niby miałby być w domu. No nie wiem, jeden w budzie, drugi w mieszkaniu?:roll: A poza tym dwa dorosłe samce, za daleko aby robić eksperymenty. Zresztą obecni właściciele nigdy nie oddadzą go w miejsce, gdzie mógłby wylądowac w budzie. Quote
iwop Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 erka masz racje troche to dziwne - jeden w budzie a nowy do domu...? Quote
beka Posted April 22, 2007 Posted April 22, 2007 Kasiaprodex ma chętnego na onka . Wysłałam jej info Quote
beka Posted April 22, 2007 Posted April 22, 2007 :( Taki piękny, z mieszkania i brak chętnych ??? Quote
saga_86 Posted April 22, 2007 Posted April 22, 2007 Gdzie jest Ciechocinek?:roll: Ktosik mi odpisał z allegro, ale coś mi się zdaje że to za daleko. Quote
Recommended Posts