Nayantara Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 Mam pewien próblem.. Ponieważ cghciałabym założyć chodowlę goldenów... mam goldenka ale...jest problem... niema rodody.. jestem pena co do rasy ponieważ ojciec i matka mają rodowód ale ona nie bo hodowla niebyła zarejestrowana Czy w takim wypadku moge założyć hodowlę?? Quote
EveL_ Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 Oczywiście, że nie możesz. W hodowli hodujesz tylko rasowe=rodowodowe psy. Moja rada- po pierwsze przed jakimkolwiek planowaniem hodowli poczytaj chodź trochę o tym.. Quote
Blow Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 Maziak się pyta,więc raczej wykazuje inicjatywę wywiadowczą przed założeniem hodowli:)więc nie wiem w czymproblem;) Quote
dog_master Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 [quote name='maziak']Mam pewien próblem.. Ponieważ cghciałabym założyć chodowlę goldenów... mam goldenka ale...jest problem... niema rodody.. jestem pena co do rasy ponieważ ojciec i matka mają rodowód ale ona nie bo hodowla niebyła zarejestrowana Czy w takim wypadku moge założyć hodowlę?? Ortografia i interpunkcja miła rzecz :] Quote
goldenka245 Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 Oczywiście, że się nie da. Ja uznaje tylko hodowle rasowy=rodowodowy :) Quote
Martek88 Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 niesety w takim przypadku nie ma mozliwosci zalozenia hodowli.... Quote
Light of Shin-Ra Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 A ja twierdzę, że jest możliwość założenia hodowli. Robisz tak: - sterylizujesz swoją śliczną sunię i kochasz ją do końca życia za to , że jest, - kupujesz z dobrej hodowli rasowego = rodowodowego szczeniaczka , suczkę oczywiście, - wychowujesz szczeniaczka w czym pomaga Ci twoja dotychczasowa sunia, - jedziesz na pierwszą wystawę i połykasz bakcyla bo to fajna zabawa, - robisz suni hodowlankę, - przez rok albo dłużej przeglądasz strony internetowe, rozmawiasz z hodowcami żeby wybrać dla niej najlepiej pasującego reproduktora, - dostajesz świra ze szczęścia kiedynurodzą Ci się pierwsze szczenięta - dostajesz świra i stajesz na głowie żeby znalazły dobre domy, - szczenięta z Twojej hodowli zaczynają odnosić sukcesy a Ty cieszysz się razem z ich właścicielami - z następnego miotu (po roku najwcześniej) zostawiasz sobie sunię w hodowli a potem to już tylko tytuły o medale:multi: powodzenia Quote
Nayantara Posted April 21, 2007 Author Posted April 21, 2007 Han Scharn dzięki że ja o tym wcześjnej niepomyślałam:)... Quote
Gonitwa Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 Han Sharn napisał(a):A ja twierdzę, że jest możliwość założenia hodowli. Robisz tak: - sterylizujesz swoją śliczną sunię i kochasz ją do końca życia za to , że jest, - kupujesz z dobrej hodowli rasowego = rodowodowego szczeniaczka , suczkę oczywiście, - wychowujesz szczeniaczka w czym pomaga Ci twoja dotychczasowa sunia, - jedziesz na pierwszą wystawę i połykasz bakcyla bo to fajna zabawa, - robisz suni hodowlankę, - przez rok albo dłużej przeglądasz strony internetowe, rozmawiasz z hodowcami żeby wybrać dla niej najlepiej pasującego reproduktora, - dostajesz świra ze szczęścia kiedynurodzą Ci się pierwsze szczenięta - dostajesz świra i stajesz na głowie żeby znalazły dobre domy, - szczenięta z Twojej hodowli zaczynają odnosić sukcesy a Ty cieszysz się razem z ich właścicielami - z następnego miotu (po roku najwcześniej) zostawiasz sobie sunię w hodowli a potem to już tylko tytuły o medale:multi: powodzenia Świetna rada!! W 100% popieram! Quote
Goldek Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 Han Sharn napisał(a):A ja twierdzę, że jest możliwość założenia hodowli. Robisz tak: - sterylizujesz swoją śliczną sunię i kochasz ją do końca życia za to , że jest, - kupujesz z dobrej hodowli rasowego = rodowodowego szczeniaczka , suczkę oczywiście, - wychowujesz szczeniaczka w czym pomaga Ci twoja dotychczasowa sunia, - jedziesz na pierwszą wystawę i połykasz bakcyla bo to fajna zabawa, - robisz suni hodowlankę, - przez rok albo dłużej przeglądasz strony internetowe, rozmawiasz z hodowcami żeby wybrać dla niej najlepiej pasującego reproduktora, - dostajesz świra ze szczęścia kiedynurodzą Ci się pierwsze szczenięta - dostajesz świra i stajesz na głowie żeby znalazły dobre domy, - szczenięta z Twojej hodowli zaczynają odnosić sukcesy a Ty cieszysz się razem z ich właścicielami - z następnego miotu (po roku najwcześniej) zostawiasz sobie sunię w hodowli a potem to już tylko tytuły o medale:multi: powodzenia Mi się to podoba:) Ponieważ też będę miała hodowlę, a pierwszy miot (planuję tak żeby było najlepiej i jak nabardziej do zrealizowanie) planuje na za rok, w okresie wiosennej cieczki.Ale jeżeli tak to wygląda, to jeszcze bardziej mi się podoba.:):):):):) Quote
Nayantara Posted May 31, 2007 Author Posted May 31, 2007 dziekuje za rade i zycze ci powodzenia goldku a czy masz galeryjke? Quote
Goldek Posted June 2, 2007 Posted June 2, 2007 maziak napisał(a):dziekuje za rade i zycze ci powodzenia goldku a czy masz galeryjke? No... Troszkę zdjęć na Dogomanii Magii jest, ale czy można to nazwać galerią? :eviltong: Jeśli nie działa, trudno - działa, to super! Quote
Recommended Posts