Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak jak w tytule. Jesli ktokolwiek z Was wie, gdzie bezsensownie rozmnazane sa zwierzeta, gdzie sa miejsca, w ktorych zyje z powodu czyjegos widzimisie kilkadziesiat psow albo kotow nierasowych i ktos czerpie z tego zysk, bardzo prosilabym o kontakt.
Szczegoly podam na priv. Dane sa mi potrzebne ze wzgledow formalnych. prosba jest wynikiem calej awantury, ktora wybuchla wokol pseudohodowli grochowskiej - szczegoly w moi watku na Dogo i na Miau.pl (tez pod nickiem gosiar).
Oczywiscie prosbe kieruje tez do stowarzyszen, mysle, ze maja one najwiecej danych na ten temat.

Posted

Znam pseudohodowlę w Łodzi. Sprzedawali swego czasu koty syjamskie na allegro.
Pojechałam odebrać stamtąd kocura, którego chcieli się pozbyć.
Mam go do dziś, mijają prawie dwa lata od kiedy wiem, co znaczy pseudohodowla - kocinki zamkniete w ciemnej łazience karmione karmą z Biedronki, miniaturki sznaucerów zamknięte w kuchni.
Wtedy nie wiedziałam, co to za piekło...

Posted

a ja myślę ze nie jest wielką tajemnicą że jedni z dogomaniaków są pseudohodowcami...ZALEWSCY....nie jeden dogomaniak ma\iał z nimi do czynienia....oni sprzedają nawet psy które im się znudziły albo są już niezdolne do rozmnażania

Posted

W mojej miejscowości jest kilka takich pseudochodowli :angryy: ....Wprawdzie nie są to psy rodowodowe,ale jednak rozmnazane bez końca... Są to między innymi:dobermany,szetlandy,husky/malamuty, i wiele innych mieszanych :shake: ....Nie wiem jak można zakończyć ten proceder:shake: ....moze tutaj znajdę odpowiedź...

Posted

Mnie natomiast do rozpaczy doprowadza pewien rozmnazacz z allegro.:angryy: Nie wiem czy z takim osobnikiem mozna cos zrobic, ale prawie w ciaglej sprzedazy ma rozne szczenieta, mieszance podobno yorkow, chihuahua, pinczerow, goldenow i rozne ich krzyzowki.
Trzeba wejsc w dom i ogrod-zywe zwierzeta-psy i wyszukac uzytkownika FIOLCIO.
wystarczy popatrzec na te biedne psinki, zeby zobaczyc, ze sa zastraszone, a czesto wygladaja na chore:shake: i te opisy czesto błędne.
Skandal:angryy:

Posted

pompeo - tu na dogo była szeroko dyskutowana. Ma siedzibę na wsi pod Łodzią. Białeyorki co tu na dogo szeroko dyskutuje, Migotka też. Trzeba wejśc w Yorki ala Biever Pom Pom na Yorkach. Mozna tu ciekawe rzeczy wyczytać.

Posted

A ja przygarnęłam odpad z takiej "hodowli" (prawdopodobnie, bo tylko on zna swoją historię). Pies wyniszczony, znaleziony na ulicy z bzdurnym imieniem napisanym na kartce. Po ponad miesiecznym leczeniu w schronisku, wrak, prawie trup,waga poniżej 40% standardu rasy, wiek określony na ponad 10 lat, szereg chorób, niektóre nie zdiagnozowane w schronie.Nie znający zasad czystości.Po prawie 2. miesiącach pobytu u nas, jedynym miejscem, które nie chce się zagoić jest szyja, prawdopobnie, był trzymany na uwięzi i swoje potrzeby załatwiał w najbliższej okolicy. Na pewno jest psem młodszym, szybko zdrowieje, przybiera na wadze, oko ma błyszczące, drugie niestety jest b.chore, jest psem bardzo spokojnym i bardzo potrzebującym miłości.Myślę, że spełniał swoją rolę, tak długo jak nie potrzebował dobrego jedzenia i opieki lekarskiej.MYślę też, że był bity, ma za dużo ubytków zębów i języka. On miał szczęście a ilu jego pobratymców tego nie będzie miało.
BTW mówimy tutaj najczesciej o zasadzie rasowy-rodowodowy.Ja jestem miłośniczką psów, które są drogie, oczywiście jak na nasze polskie warunki.Nigdy nie miałam szczeniaczków, ale zastanawia mnie jedno, jeżeli psy jednej rasy z metryką i kompletem szczepień kosztują x, a psy innej rasy kosztują 7 - 8 razy x , to się zaczynam zastanawiać czy przypadkiem hodowcy tych droższych ras, nie mają w d**** losu psów i czy czasami nie kierują się własnym zyskiem?

Posted

i bardzo dobrze-trzeba tym łajzom uprzykrzać zycie by wreszcie zajęli sięczymś godnym swego poziomu-...może handel pyrami:cool3: ? i do łopaty a nie rozmnażać dla zysku bez umiaru i bez pamięci-tak aby zajechać suki-obecnie czekam na adres pewnej "CHODOFLI":mad: i nie odpuszczę tego:shake: -suka dosłownie zajechana-padła w wieku 3 lat.... w ciąży w najgorsze upały-to było w ub. roku-wiele hodowców o tym wie-w sumie każdy-i nikt-powtarzam nikt z kręgu chodowców nie kiwnął palcem-wystawcy jeżdżący na wystawy-wszystko jak należy-a ich "kolega" - zajeżdżał maleństwo:angryy: -nie daruję tego:shake: ...............:angryy:

Posted

No właśnie: co zrobicie? jak sobie z tym radzić? Co robić? Czy macie jakies pomysły?
człowiekowi ręce opadają...dopóki będzie możliwośc sprzedaży szczeniaków gdzie popadnie!!!:angryy::angryy::angryy:

• 2 weeks later...
Posted

Polecam lekturę tych ogłoszeń : http://zwierzeta.low.pl/ -psy jest tam kilka ogłoszeń kobiety z pomorza o likwidacji hodowli ,sprzedaży dorosłych suk różnych ras również w ciąży,zamianie na inne rasy.Typowa pseudohodowla,koszmar!!!!!!!!!!!!!Nie udało mi sie wkleić docelowego odnośnika ale po wejściu w psy ogłoszenia są zaraz na pierwszej lub drugiej stronie.

Posted

tak naprawde, to w jezyku prawa istnieje takie okreslenie jak "pseudohodowla"?
Czy mozna nierozwaznych hodowcow potraktowac grzywma albo aresztem? Czy to tylko kwestia poruszenia sumień?

Wybaczcie, jesl to glupie pytanie, jestem ciekawa odpowiedzi, a nie wiem, jak to naprawde jest...:shake:

Posted

Ponieważ nasz Fundacja zamierza na większą skalę rozwinąć program STOP PSEUDOHODOWCOM, i nie poprzestaniemy tylko na stworzeniu strony, bardzo proszę na prv adresy wszystkich znanym Wam pseudohodowli w Łodzi i okolicach. Mam nadzieję, że uda nam się ukrócić ten proceder, przynajmniej tutaj. Oczywiście jeśli wszystko pójdzie tak jak planujemy, akcja rozszeży się na inne województwa, ale do tego potrzebni będą chętni do pomocy...których jak narazie malutko.