Majka74 Posted March 5, 2013 Posted March 5, 2013 Witajcie. Potrzebuję Waszych porad dotyczących gojenia się rany pooperacyjnej u dużego psa. Przeżyłam już kilka zabiegów u moich pupili, ale nie spotkałam się z raną, która lekko krwawi. Psiak miał wczoraj operację przepukliny powstałej na skutek niewłaściwie zaszytych mięśni podczas poprzedniej operacji. Z rany przy nawet niewielkim ruchu wycieka sączy się krew. Wet operujący mówił, że może lekko krwawić tego samego dni, ale czy następnego też?????? Poczekam do wieczora i chyba ruszę z nim. Martwię się. Quote
Majka74 Posted March 5, 2013 Author Posted March 5, 2013 Na morfologie nie było czasu. Po pierwszej operacji (usunięcie ciała obcego z jelita cienkiego) było wszystko ok. Quote
taks Posted March 5, 2013 Posted March 5, 2013 Tu przez internet nic nie poradzimy. Oczywiscie , ze krwawienia nie powinno byc, nawet w dniu zabiegu. Albo puścił szew naczyniowy albo/i pies ma problemy z układem krzepnięcia. Niestety to może stwierdzic tylko wet po zbadaniu psa więc nie zwlekaj tylko jedź Quote
Majka74 Posted March 5, 2013 Author Posted March 5, 2013 Kurcze, już dawno bym pojechała, ale pies waży 70 kg i jestem teraz sama, w dodatku mąż będzie juto i samochód też. Szukam weta, który przyjedzie do domu. Quote
gryf80 Posted March 5, 2013 Posted March 5, 2013 szukaj pewnie.jdyne co mozesz zrobić domowym sposobem to zmienic opatrunek tylko rany nie przemywaj niczym Quote
Recommended Posts