agata i piotr Posted March 5, 2013 Posted March 5, 2013 Gehenna zaczęła się ok 3 tyg temu, kiedy jedna z suk w bloku dostała cieczkę. Borys zwariował, ciągle chce wychodzić na zewnątrz, piszczy i biega od okna do balkonu.Najgorzej jest jednak gdy wychodzimy. Wyje i szczeka jak opętany. Sąsiedzi są tolerancyjni,ale ich cierpliwość się kiedyś kończy. Najgorsze jest to,że nikt nam niczego nie powiedział,tylko przykleił wulgarny liścik na drzwiach, ale to juz inna historia.... Czy można Borysowi dać jakieś tabletki na uspokojenie,chociaż takie zwykłe,ziołowe? Zaznaczam,że jest nauczony zostawać sam, a jego "koncerty" zaczęły się wraz z kocimi i psimi cieczkami. HELP!!!! Quote
GAJOS Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 Teoretycznie można podać środki wyciszające, ale szczerze radziłbym pójść z tym do weterynarza, on dobierze odpowiednią dawkę do wagi i wieku psa. A tuż po cieczkach, zabrać psa na barrrdzo długi spacer, tak aby go zmęczyć (a nawet kilka takich spacerów) po czym wykastrować psa. Quote
bejasty Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 miałam podobny problem /cieczki =wycia,łażenie itp itd/ bardzo pomógł ADAPTIL w atomizerze http://www.krakvet.pl/ceva-adaptil-spray-psie-feromony-kojace-60ml-p-10786.html .Ziołowy na bazie melisy i coś tam jeszcze. Spryskiwałam legowisko i miejsce przy drzwiach,firanke na oknie balkonowym. Pomoglo !!! /Adaptil stosowałam tez do wyciszenia w Sylwestra/ Quote
gryf80 Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 agata i piotr jak pójdziecie do weta jak pisał gajos,dostaniecie hormony-podaje się 1 x dz i działaja prawia natychmiast, bejasty długo to działa,ten spray? Quote
bejasty Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 Wiadomo ,że na każdego psa może działać inaczej ale u mnie /masa ciała ok 35 kg/ ok 5-7 godz.Psikalam po porannym spacerze /7-8 /,czasami ok 16 /zwiększone "defilady" suniek i wieczorem tez jak sunie idą na spacerki. (niestety sąsiedzi nie mają nawyku wyprowadzania na smyczy i często spragnione sunie zostawiaja zapaszki tod drzwiami). Quote
Recommended Posts