Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ok :lol: widocznie źle zrozumiałam komentrz, bo trochę mnie dotknęło stwirdzenie, że lepiej stosowac hery niż bobika za 5 zł. Ale wszystko wyjaśnione, wszystko gra i tańczy......:lol: :eviltong:

• Replies 183
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Duża napisał(a):
Tak, lanolinę mam własnie z 1 All System. Równiez uważąm , że ma zbawienne i wszechstronne działanie - nie tylko u psów.
Moje 2 psiaki kiedyś karmione były eukamubą. Od 3 miesięcy ze wzgledu na nowego małego domownika przestawiły się na RC mini junior z serii "weterynaryjnej". Przyznaję, że nie specjalnie wiem czym się różni ta zwykła karma RC, od tej weterynaryjnej, ale słyszałam, że właśnie zawartością substancji działających na sierść i wspomagajacych wybarwianie.
A preparat który nazywasz regulatorem śerści to moze być np. Elfa Oil? Własnie taki kupiłam i zamierzam podawać tym starszym.

od jakiegfos czasu na rynku jest RC dla yorkow - nie moge nic o nim powiedziec ale podobno ma m in zbawinny wplyw na wlos.

Jednakze jest specjalna karma tez RC - seria BEAUTY wlasnie na wlos :)

Natomiast jesli chodzi o regenerator to mam na mysli kropelki firmy Wita VEt których nazwa to REGENERATOR SIERSCI dla psów i kotów.
Daje sie 1kropelkne na mase ciała :)
polecana jest w okresie liniena ( dla yorkow akurat nie ma to znaczenia) ale rownie podczas przygototwyqania do wystaw :)

pozdrawiam

Posted

hejka moja joreczka ma problem z przesuszonym włosem , nie jestem znawczynią jeżeli chodzi o yorki to jest mój pierwszy używałam kosmetyków firmy hery tak poleciła mi8 moja weterynarz że są one najlepsze dla psów długowłosych mam szampon i odzywkę niestety włos mojej Sisi wydawał mi się dziwny słabo rosną i w dotyku był jak puch. Wczoraj spotkałam się z hodowczynią od której kupiłam mojego pupila i pierwszą rzeczą jaką zrobiła to zwróciła uwagę na jej włos że właśnie jest przesuszony i połamany , poleciła mi kosmetyki których ona używa z firmy Lady Bella od razu zakupiłam odżywkę tej firmy bo szampon już miałam dostałam przy piesku ale w nim nie kąpałam bo wierzyłam pani weterynarz .Będę czekać na efekty zobaczymy.Czy może ktoś z was używał tych kosmetyków?

Posted

poleciła mi kosmetyki których ona używa z firmy Lady Bella od razu zakupiłam odżywkę tej firmy bo szampon już miałam dostałam przy piesku ale w nim nie kąpałam bo wierzyłam pani weterynarz .Będę czekać na efekty zobaczymy.Czy może ktoś z was używał tych kosmetyków?

wiesz ja sama nieuzywałam ale słyszłam ze sa to bardzo dobre kosmetyki tez sie zabieram aby wyprobowac

Posted

Ja od niedawna używam Lady Belle Mink Oil (czysty olej norkowy) ponieważ Iwanek ma dość suchy włos zwłaszcza z tyłu i normalna odżywka jakoś słabo na to działała. Wcieram go zgodnie z instrukcją przed kąpaniem na mniej więcej dobę. Potem jest kąpany. Muszę przyznać, że już po pierwszym razie czuć było ogromna różnicę. Zapach jak dla mnie jest dość przyjemny-taki jakby cynamonowy. Iwan jednak i tak jest na mnie obrażony :eviltong: , ale on po prostu nie lubi żadnych zabiegów wokół swojego ciałka. Toleruje jedynie szczotkę z 3 cm zębami i to też czasami :lol:

• 2 years later...
  • 2 weeks later...
Posted

Princess_York napisał(a):
łink mi sie nie otwiera...
Ale szampon to szampon wiec troszeczkę nalewasz na psiaka i myjesz .;)

Też tak myślę;)Chyba,że to jakiś specjalny szampon:cool3:

• 2 months later...
Posted

Kleo-zupełnie nie wiem co wybrać:roll:Czasu jeszcze trochę do kupna zostało-około miesiąc-półtora ale już sie oglądam za jakąś firmą.Myślałam o hery-opinie nie są dobre poza tym cena...Champion-mówisz , że też nie zbyt dobry:shake:Więc pomyślałam,że jak Franek będzie miał wloski regularnie co 3-4 miesiące podcinane to może jakiś tańszy szampon:cool3:Przeszukałam internet i natrafilam na firmę
Gottlieb:cool1:Cena super,opinie też:loveu:Jest to szampon przeznaczony dla yorków z olejkiem norkowym:cool1:Co o nim sądzisz???(sorry za off-a)

Posted

Tej firmy kosmetyków nie używamy w salonie. Jeśli chodzi o mojego psa to jestem zadowolona z Christensena, ale moja to wystawówka więc dbam o jej włos trochę bardziej ;) Fajny z tej firmy jest jedwab, dość drogi, ale bardzo wydajny, mała buteleczka pewnie by starczyła na pół życia Franka :eviltong: a co do szamponu, to sprawdź sobie firmy Eolia z olejkiem norkowym, kąpię w nim codziennie klientów i całkiem fajnie mi się nim pierze :p