angie i kuba Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 ok :lol: widocznie źle zrozumiałam komentrz, bo trochę mnie dotknęło stwirdzenie, że lepiej stosowac hery niż bobika za 5 zł. Ale wszystko wyjaśnione, wszystko gra i tańczy......:lol: :eviltong: Quote
filonek_bezogonek Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Duża napisał(a):Tak, lanolinę mam własnie z 1 All System. Równiez uważąm , że ma zbawienne i wszechstronne działanie - nie tylko u psów. Moje 2 psiaki kiedyś karmione były eukamubą. Od 3 miesięcy ze wzgledu na nowego małego domownika przestawiły się na RC mini junior z serii "weterynaryjnej". Przyznaję, że nie specjalnie wiem czym się różni ta zwykła karma RC, od tej weterynaryjnej, ale słyszałam, że właśnie zawartością substancji działających na sierść i wspomagajacych wybarwianie. A preparat który nazywasz regulatorem śerści to moze być np. Elfa Oil? Własnie taki kupiłam i zamierzam podawać tym starszym. od jakiegfos czasu na rynku jest RC dla yorkow - nie moge nic o nim powiedziec ale podobno ma m in zbawinny wplyw na wlos. Jednakze jest specjalna karma tez RC - seria BEAUTY wlasnie na wlos :) Natomiast jesli chodzi o regenerator to mam na mysli kropelki firmy Wita VEt których nazwa to REGENERATOR SIERSCI dla psów i kotów. Daje sie 1kropelkne na mase ciała :) polecana jest w okresie liniena ( dla yorkow akurat nie ma to znaczenia) ale rownie podczas przygototwyqania do wystaw :) pozdrawiam Quote
gaba14 Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 hejka moja joreczka ma problem z przesuszonym włosem , nie jestem znawczynią jeżeli chodzi o yorki to jest mój pierwszy używałam kosmetyków firmy hery tak poleciła mi8 moja weterynarz że są one najlepsze dla psów długowłosych mam szampon i odzywkę niestety włos mojej Sisi wydawał mi się dziwny słabo rosną i w dotyku był jak puch. Wczoraj spotkałam się z hodowczynią od której kupiłam mojego pupila i pierwszą rzeczą jaką zrobiła to zwróciła uwagę na jej włos że właśnie jest przesuszony i połamany , poleciła mi kosmetyki których ona używa z firmy Lady Bella od razu zakupiłam odżywkę tej firmy bo szampon już miałam dostałam przy piesku ale w nim nie kąpałam bo wierzyłam pani weterynarz .Będę czekać na efekty zobaczymy.Czy może ktoś z was używał tych kosmetyków? Quote
melinda:-) Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 poleciła mi kosmetyki których ona używa z firmy Lady Bella od razu zakupiłam odżywkę tej firmy bo szampon już miałam dostałam przy piesku ale w nim nie kąpałam bo wierzyłam pani weterynarz .Będę czekać na efekty zobaczymy.Czy może ktoś z was używał tych kosmetyków? wiesz ja sama nieuzywałam ale słyszłam ze sa to bardzo dobre kosmetyki tez sie zabieram aby wyprobowac Quote
danani Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 Ja od niedawna używam Lady Belle Mink Oil (czysty olej norkowy) ponieważ Iwanek ma dość suchy włos zwłaszcza z tyłu i normalna odżywka jakoś słabo na to działała. Wcieram go zgodnie z instrukcją przed kąpaniem na mniej więcej dobę. Potem jest kąpany. Muszę przyznać, że już po pierwszym razie czuć było ogromna różnicę. Zapach jak dla mnie jest dość przyjemny-taki jakby cynamonowy. Iwan jednak i tak jest na mnie obrażony :eviltong: , ale on po prostu nie lubi żadnych zabiegów wokół swojego ciałka. Toleruje jedynie szczotkę z 3 cm zębami i to też czasami :lol: Quote
koregra Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 A gdzie można to dostać. Może jakiś sklepik internetowy. I jak jest cena? Quote
danani Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 koregra napisał(a):A gdzie można to dostać. Może jakiś sklepik internetowy. I jak jest cena? Ja to kupiłam na wystawie, ale w tym sklepie doliczając przesyłkę wyjdzie na to samo. Tylko, żeby nie było, ze robię jakąś reklamę, czy coś ;) W końcu jesteśmy tu po to, żeby sobie pomagać. http://www.netshop.com.pl/kosmetyki/43-Lady-Oil Quote
Balbina. Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 Ja stosuję dla mojego yorczka espree dla ras długowłosych. Quote
rufus295 Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Moglibyście mi powiedzieć jak stosować ten szampon http://www.krakvet.pl/systems-super-cleaning-conditioning-shampoo-szampon-wzmacniajacy-psow-kotow-koncentrat-250ml-p-5096.html Quote
Princess_York Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 łink mi sie nie otwiera... Ale szampon to szampon wiec troszeczkę nalewasz na psiaka i myjesz .;) Quote
Balbina. Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Princess_York napisał(a):łink mi sie nie otwiera... Ale szampon to szampon wiec troszeczkę nalewasz na psiaka i myjesz .;) Też tak myślę;)Chyba,że to jakiś specjalny szampon:cool3: Quote
rufus295 Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Już poprawiłem. Chodzi o to czy go jakoś rozcieńczać bo jest napisane że to jest koncentrat:crazyeye: Quote
Balbina. Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 My mamy szampon z espree i trzeba go rozcieńczać:lol: Quote
rufus295 Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Dzięki, to też go rozcieńczę, najwyżej słabiej się psiak wypierze:evil_lol: Quote
aguska05 Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 Kaidar a jak często kapiesz swojego piesia?;) Quote
karkakarka Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 witam ja kąpię raz na tydzień :) A moja ma 6 mies i wazy 1900 :) Quote
Balbina. Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 Ja mojego też raz na tydzień w piątki po południu :p Quote
aguska05 Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 Dziewczynki a jakie uzywacie szampony? Ten co ja kupiłam, pani w sklepie powiedziała , ze jeden z lepszych, okropnie brzydko pachnie. I co z odżywkami , stosujecie? Quote
rafantynka Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 Witam, Na początku oczywiście próbowałam kosmetyki KW, teraz używam szamponu GOTTLIEB PUPPY ( moja suczka ma 4 lata), a na specjalne okazje polecam firmę LASER LITES. Pozdrawiam Quote
Balbina. Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 ja stosuję szampon espree i jedwab.Zły nie jest ale też nie zachwyca.Włos jakby twardy,trochę jakby ma mniej tych kłaczków:shake:Zmieniam na champion dla yorków:eviltong: Quote
*kleo* Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 A co do szamponu - Balbina, dużo klientów salonu kupowało Championa ale nie są zadowoleni. Ja osobiście używam kosmetyków firmy Christensen i Summerwinds. Quote
Balbina. Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 Kleo-zupełnie nie wiem co wybrać:roll:Czasu jeszcze trochę do kupna zostało-około miesiąc-półtora ale już sie oglądam za jakąś firmą.Myślałam o hery-opinie nie są dobre poza tym cena...Champion-mówisz , że też nie zbyt dobry:shake:Więc pomyślałam,że jak Franek będzie miał wloski regularnie co 3-4 miesiące podcinane to może jakiś tańszy szampon:cool3:Przeszukałam internet i natrafilam na firmę Gottlieb:cool1:Cena super,opinie też:loveu:Jest to szampon przeznaczony dla yorków z olejkiem norkowym:cool1:Co o nim sądzisz???(sorry za off-a) Quote
*kleo* Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 Tej firmy kosmetyków nie używamy w salonie. Jeśli chodzi o mojego psa to jestem zadowolona z Christensena, ale moja to wystawówka więc dbam o jej włos trochę bardziej ;) Fajny z tej firmy jest jedwab, dość drogi, ale bardzo wydajny, mała buteleczka pewnie by starczyła na pół życia Franka :eviltong: a co do szamponu, to sprawdź sobie firmy Eolia z olejkiem norkowym, kąpię w nim codziennie klientów i całkiem fajnie mi się nim pierze :p Quote
...::Basia::... Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Ja słyszałam że Vulpes jest dobry i chyba jak już będe miała yorka to sobie kupie kosmetyki tej firmy:p Quote
Recommended Posts