Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Doris moja kochana.. ostatnio ma nową towarzyszkę spacerów - Tinę. Wydaje się, że sunie zupełnie nie zwracają na siebie uwagi, olewają się, jednak jak tak się głębiej przyjrzeć, to jedna za drugą patrzy i podąża :D
Niestety muszę opuścić Doris na około miesiąca... nie wiem jak to zniosę :-( na szczęście mamy kochaną Madzie :loveu: która podjęła się opieki nad "moją" sunią :roll: Maciaszku, prosiłabym o zmianę w karcie na stronie schroniska numeru telefonu na Magdy, gdyż mój numer będzie nieczynny. nr Magdy 692269457, dziękuję :loveu:

• Replies 282
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Więc był spacerek wraz z Tiną, widać, że Doris zawiedziona że nie było wyprawy na Borki. Niestety Doris będzie musiała wychodzić z kimś innym albo ze mną pod koniec wolontariatu bo z Tiną się kompletnie nie zgrają, nie są agresywne, ale Doris jest dość żywiołowa a Tinka to stateczna starsza pani, której raczej spokoju trzeba... Więc w większość dni wolontariacki Doris będzie wyprowadzana przez Kamila, gdy Go nie będzie to wtedy pod koniec spacerku Tiny będę brała Doris.

Posted (edited)

Dziś Doris pojechała do nowego domku!!!
Więcej może Ania napisze:roll: Jedyny minus, jeżeli tak to można nazwać, jest taki, że początkowo domek ten miał być dla Bolka, niestety warunki nie bardzo dla niego:-(

Edited by madzia.uje93
Posted

A więc tak :) Byliśmy dziś na wizycie PA z Beatą L., no i z tego co widzieliśmy Doris powinna się mieć tam dobrze, warunki skromne ale ludzie naprawdę zrobili na nas dobre wrażenie. Doris zamieszka z czwórką dzieci, bliźniaczki w wieku 6 lat, starsza córka koło 15 i pełnoletni syn :) Mieszkanie Państwo mają bardzo duże ponad 80m2. Pan będzie jeździł z Doris do pracy - a tam jest ogromny, ogrodzony teren w lesie. Państwo zostali o wszystkim poinformowani jak by były jakiekolwiek problemy mają mój numer ale nie sądzę, bo Doris taka grzeczna jest :) Mam nadzieję, że będzie miała tam dobrze :) Trzymam mocno kciuki i jak będzie chciała Paulina numer albo Ty Magda to dajcie znać i śmiało można dzwonić :)

Posted

w końcu udało mi się odnaleźć hasło na dogo, baaardzo się cieszę że Doris poszła do domu! :D jest to najlepsza nowina, tym bardziej, że teraz nie było mnie w schronisku i jeszcze troszkę nie będzie... dziękuję Magdzie że zajmowała się moim aniołkiem i Ani za info i za wszystko :loveu::loveu: cudne wieści. Jak tylko wrócę to dzwonię do państwa z prośbą o relacje. :roll:

Posted

Ja dzwoniłam do Państwa w czwartek i dowiedziałam się, że Doris jest po prostu fantastyczna i bardzo grzeczna - wszyscy ją kochają i za nic w świecie nie oddadzą. Z dziećmi dogaduje się bez najmniejszych problemów, na spacerach bardzo grzeczna, słucha się i pięknie chodzi na smyczy. Na łóżko wchodzi tylko na zawołanie, nie załatwiła się ani razu w domu, apetyt ma bardzo duży w zasadzie wszystko je :D Państwo baaaaaardzo serdecznie zapraszali na wizytę - powiedziałam, że jak Paulina wróci to na pewno się pojawi także wiesz Paulina... :D :D :D
Aha jedynie "nasza" Doris miała przez kilka dni biegunkę ale już wszystko minęło :) Miała też kilka pchełek :D więc Państwo kupili jej obroże przeciwpchelną i przeciw kleszczą.

Posted

ania91sc napisał(a):
Ja dzwoniłam do Państwa w czwartek i dowiedziałam się, że Doris jest po prostu fantastyczna i bardzo grzeczna - wszyscy ją kochają i za nic w świecie nie oddadzą. Z dziećmi dogaduje się bez najmniejszych problemów, na spacerach bardzo grzeczna, słucha się i pięknie chodzi na smyczy. Na łóżko wchodzi tylko na zawołanie, nie załatwiła się ani razu w domu, apetyt ma bardzo duży w zasadzie wszystko je :D Państwo baaaaaardzo serdecznie zapraszali na wizytę - powiedziałam, że jak Paulina wróci to na pewno się pojawi także wiesz Paulina... :D :D :D
Aha jedynie "nasza" Doris miała przez kilka dni biegunkę ale już wszystko minęło :) Miała też kilka pchełek :D więc Państwo kupili jej obroże przeciwpchelną i przeciw kleszczą.

Super, bardzo Ci Aniu dziękuję za telefon i wieści od Doris:D Lepsze być nie mogły!

Posted

dziękuję Ci Aniu po raz kolejny :loveu: fajnie, że ma wokół siebie tylu ludzi, którzy ją kochają :lol: cieszę się, że jest grzeczna, choć szczerze mówiąc wcale mnie to nie dziwi, bo to wspaniały pies jest :D

• 2 months later...
  • 2 months later...
Posted

Niestety sunia wylądowała znów w schronisku... i to zupełnie nie z jej winy:shake: dzisiaj Doris wyszła z Magdą, za co wielkie dzięki! Tak więc znów trzeba szukać jej domu, dzisiaj wieczorem wezmę się za ogłoszenia...

Posted

Niestety Doris wróciła dziś, więc automatycznie wzięłam ją pod opiekę w imieniu Pauliny:D Jedyny plus jest taki, że wiemy jak sunia zachowuje się w domu. Jest ideałem, może trafić do domu z dziećmi, nie załatwia się w domu, jedyne to nie wiem czy potrafi zostawać sama. No i oczywiście pulpecik z niej straszny:evil_lol: Wcześniej ważyła 38 kg, a teraz 41:crazyeye:
Dziś była na spacerku z Bugim i Mambą, a z Mambą nawet chciała się bawić:D Był też czas na wybiegu i kilka zdjęć od Ani, dziękujemy:loveu: