Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Vegas

Cześć! Na imię mam Vegas. Chcesz mnie poznać?

No więc, mam 4 lata i jestem psem średniej wielkości. Już pół roku spędziłem w schronisku i chciałbym w końcu z niego wyjść.

Co jeszcze? Mam ogromne pokłady energii, dlatego potrzebuję dość dużej dawki ruchu. Marzy mi się duży ogród, w którym mógłbym biegać do woli. Kocham ludzi. Kiedy tylko jakiegoś zobaczę, od razu biegnę, żeby się z nim przywitać. Bywa, że nie potrafię zapanować nad swoją radością i wskakuję na ludzi. Zdarza mi się też podgryzać ręce, ale to wszystko z miłości. Nie chcę nikomu zrobić krzywdy. Jeżeli tylko będziesz ze mną pracował, na pewno oduczę się tych złych nawyków. Uwielbiam być głaskany i czochrany na wszelkie możliwe sposoby. Wtulam się wtedy w człowieka i proszę o więcej pieszczot. Dzieci też lubię. Niestety jestem czasami mało delikatny. Mogę niechcący zrobić krzywdę, dlatego nie powinienem mieszkać z maluchami.

Co by tu jeszcze powiedzieć... Uwielbiam się bawić. Mimo że nie jestem już szczeniakiem, kocham biegać za zabawkami. Czuję się wtedy szczęśliwy. Szybko się uczę. Poznałem już podstawowe komendy takie, jak "siad", "podaj łapę" czy "waruj", a także "piątka" i "do mnie". Z suczkami zazwyczaj się dogaduję. Niestety, nie lubię większości samców, zwłaszcza tych większych ode mnie. Może atakując inne psy, staram się ukryć swoją niepewność? Tego nie wiem, ale czasami nie potrafię nad sobą zapanować.

Mam nadzieję, że mimo moich wad, nie spędzę reszty życia w schronisku. Potrzebuję domu, który pomoże mi rozładować energię i zapanować nad emocjami. Może to właśnie Ty mi go zapewnisz?

Edited by choba
  • Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeszcze nowy opis na stronę:

Pies średniej wielkości. Jest bardzo energicznym psem, który potrzebuje dość dużej dawki ruchu. Uwielbia ludzi, na widok człowieka reaguje ogromną radością. Niestety często nie potrafi nad nią zapanować, skacze, czasami też podgryza ręce. Kocha być głaskany i czochrany na wszelkie możliwe sposoby. Wtula się wtedy w człowieka, prosząc o więcej pieszczot. Lubi dzieci, jednak bywa dość niedelikatny. Podczas zabawy może niechcący zrobić krzywdę, dlatego nie powinien mieszkać z maluchami. Uwielbia się bawić. Ogromną przyjemność sprawia mu bieganie za zabawkami. Z suczkami zazwyczaj się dogaduje, jednak nie toleruje większości samców - zwłaszcza tych większych od siebie. Vegas szybko się uczy. Zna już podstawowe komendy takie, jak "siad", "podaj łapę" czy "waruj", a także "piątka" i "do mnie". Vegas jest świetnym psem, który potrzebuje jednak doświadczonego domu.

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

[quote name='Romina_74']w piwnicy? a ktoś był sprawdzić warunki?[/QUOTE]

Tez tak zareagowalam :(. Mam nadzieje, ze to normalny dom. W warunkow znajac rzeczywistowc schroniskowa nikt nie pojechal sprawdzic :(

Posted

Byłam przy jego adopcji. Był po niego ojciec z synem. Z tego co usłyszałam to ojciec nie lubi psów.. Chcę jechać do niego na wizytę poadopcyjną, ktoś chce jechać ze mną?