Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 65
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Trzymam kciuki za Wasze szczeniory...

Moze niebawem ludziska obudza sie z zimowego snu i rusza adopcje. Oczywiscie takie najlepsze, odpowiedzialne, przemyslane...

:thumbs::thumbs::thumbs::thumbs:

Posted

__Lara napisał(a):
Nie jest tak, że po pierwszej cieczce?

No właśnie przed pierwszą cieczką minimalizuje ryzyko wystąpienia nowotworów, czy coś takiego podobnego słyszałam.

W każdym razie można przed pierwszą cieczką (kotki przed 1 rują bez problemów sterylizowali mi). Niektórzy weci zalecają po, bo wtedy łatwiej jajniki znaleźć.
Tylko kiedy najwcześniej można?

jeśli gremlin zasiedzi się do drugiego szczepienia, to dopytam weta...

Posted

A nikt jej nie chce :(

Ma już imię - Figa, teraz tylko domek potrzebny...

Wczoraj dostała drugi raz tabletkę na robale, odrobinkę przytyła, ale żeberka czuć nadal, mimo dużego apetytu.

Posted

Niestety mała nadal u mnie.... Państwo zainteresowani adopcją nie dojechali do nas ze względu na złe warunki na drodze :( Mam nadzieję, że nie znajdą innego psiaka, bliżej, bo ten domek dla niej idealny by był.

Posted

Na razie cisza ze strony tamtego domku :( ale za to miałam wczoraj wieczorem telefon... Że mam dowieźć psa ponad 50 km (w jedną stronę, czyli w dwie ponad 100 km, na swój koszt), żeby sobie obejrzeć mogli na żywo, bo tak ze zdjęć to się nie zdecydują. Co za ludzie, a pierwsze pytanie to oczywiście, czy na pewno za darmo?
Jeszcze może kokardę zawiązać i zapas karmy kupić? :angryy:

Ehhh, zajrzyjcie proszę do tego psiulka: http://www.dogomania.pl/forum/threads/237990-M%C5%82ody-ma%C5%82y-pies-szuka%C5%82-domu-i-znalaz%C5%82-MA-DOM!!/page3 Poszedł do adopcji, do "dobrego domu", pełnego dzieci, gdzie był najwyraźniej workiem treningowym... Potem został porzucony i wylądował wczoraj w schronie, z łatką agresora, który nie daje się dotknąć. Ma 2 tygodnie by znaleźć DT, inaczej igła, lub zagryzienie przez inne psy go czeka :-(