Cudak Posted March 2, 2013 Posted March 2, 2013 (edited) 3 miesięczna sunia, wygląda na mix teriera niemieckiego, szuka odpowiedzialnego domu lub DT. Miała domek, ale tylko przez niecały miesiąc, bo jej opiekunowie postanowili się rozstac i była właścicielka psiaka wróciła do swojej matki, a ta nie zgodziła się, by psiak z nimi zamieszkał... Tak trafiła do mnie na DT (nie ukrywam, że pomogłam, głownie ze względu na to, że to suczka i gdyby została wydana tu u nas na wsi byle komu /a właścicielce BARDZO zależało na czasie/, to na bank rodziłaby 2 razy do roku...) Sunia nie była odrobaczona, odpchlona, ani zaszczepiona. Odrobaczyłam ją, ale na szczepienie niestety brak funduszy. Bardzo proszę o pomoc w ogłoszeniach. Póki co ogłoszona na: tablica.pl morusek.pl ROZLICZENIE: wydatki: szczepienie 6.03.2013 40 zł wpływy: Kundelkowa Skarbonka `50 zł Edited March 23, 2013 by Cudak Quote
Cudak Posted March 3, 2013 Author Posted March 3, 2013 Małe bardzo żywe, strachliwe, na spacerach tylko na rączki chce (przy czym bardzo drapie, wbija pazurki w nogi człowieka). PILNIE szukamy domu lub nowego DT, bo moja prawie 5 miesięczna i duża Tośka niezbyt delikatnie się z tą kruszyną obchodzi :( Maluch dziś odrobaczony. Quote
zerojeden Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 [quote name='Cudak']Małe bardzo żywe, strachliwe, na spacerach tylko na rączki chce (przy czym bardzo drapie, wbija pazurki w nogi człowieka). PILNIE szukamy domu lub nowego DT, bo moja prawie 5 miesięczna i duża Tośka niezbyt delikatnie się z tą kruszyną obchodzi :( Maluch dziś odrobaczony. Przyszłam odwiedzić dziecinę :) Quote
Cudak Posted March 4, 2013 Author Posted March 4, 2013 [quote name='__Lara']Ale maleństwo.[/QUOTE] Myślałam, ze takie maleństwo to zaraz domek znajdzie, a tu tylko jeden głupi tel (facet nie wiedział co to sterylka i nie rozumiał po co ma taki zabieg zrobic...) :( Najgorzej, ze to małe nawet zaszczepione nie jest, a u mnie niestety kontakt z psami ma i może coś "złapac". Quote
__Lara Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 [quote name='Cudak']Myślałam, ze takie maleństwo to zaraz domek znajdzie, a tu tylko jeden głupi tel (facet nie wiedział co to sterylka i nie rozumiał po co ma taki zabieg zrobic...) :( Najgorzej, ze to małe nawet zaszczepione nie jest, a u mnie niestety kontakt z psami ma i może coś "złapac".[/QUOTE] :/ to niedobrze. Quote
Cudak Posted March 5, 2013 Author Posted March 5, 2013 Smutne, jak śpiące ;) już się rozkręciła, gania koteczki, broni się przed moją Tośką i walczy o swoje :) Najgorsze noce, bo muszę wstawać, uspokajać towarzystwo, a na dodatek obie małpy na łóżko się pchają... Tylko Lesio spokojny, ale za to jak się do niego zbliżają to warczy głośno i też spać nie daje :shake: Nadal żadnego zainteresowania gremlinem :-( Chyba trzeba jakieś imię wymyślić i zaszczepić, bo kto wie ile jeszcze u mnie będzie musiała poczekać na dom. Dobrze, że przynajmniej je malutko :evil_lol: Kilka chrupek i gremlin najedzony. Quote
beataczl Posted March 6, 2013 Posted March 6, 2013 zagladam do malutkiej Terki /Teruni :) moze jakis bazarek na te szczepienia ? a odrobaczona jest ? mi corka zabrala wczoraj cyfrowke na studia ,musze popytac kolezanki czy maja aparat.. Quote
Cudak Posted March 6, 2013 Author Posted March 6, 2013 Odrobaczyłam (mam nadzieję, że dobrą dawkę dostała, bo nie miałam jak jej zważyć). Zaraz chyba z kotem do weta będę jechała na kontrolę i uregulować rachunek za leczenie, jak wystarczy mi kasiory, to zaszczepię malucha (i zważę przy okazji), ale wsparcie na szczepienie niestety potrzebne, bo z kasą u mnie bardzo krucho :( Quote
Cudak Posted March 6, 2013 Author Posted March 6, 2013 Małe zaszczepione, waży całe 5 kg! Czyli dobrze dałam, pół tabletki na robale :) Quote
beataczl Posted March 6, 2013 Posted March 6, 2013 ila placilas Cudak za szczepienie Malej grzeczna byla u weta? ;) Quote
Cudak Posted March 6, 2013 Author Posted March 6, 2013 [quote name='beataczl']ila placilas Cudak za szczepienie Malej grzeczna byla u weta? ;)[/QUOTE] Jeśli dobrze liczę, to 40 zł. Darła się całą drogę (w transporterze) i u weta również. Histeryczka mała :D Quote
Cudak Posted March 7, 2013 Author Posted March 7, 2013 Następne szczepienie za 4 tygodnie (mam nadzieję, że już w nowym domu!). Gdyby ktoś mógł pomóc w ogłoszeniach, to byłabym bardzo wdzięczna... Quote
Cudak Posted March 7, 2013 Author Posted March 7, 2013 Dałam i na moruska: http://www.morusek.pl/ogloszenie/155512/Szczeniak-do-adopcji!/ Quote
Figunia Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 Sliczna kruszyna! Oby szybciutko domek sie zglosil. Oczywiscie najlepszy! Quote
Cudak Posted March 7, 2013 Author Posted March 7, 2013 [quote name='Figunia']Sliczna kruszyna! Oby szybciutko domek sie zglosil. Oczywiscie najlepszy![/QUOTE] Oby, żeby się za mocno nie przyzwyczaiła przylepa mała. Łazi za mną, jak cień, wyjdę na chwilę bez niej, to się drze, jakby ze skóry ją obdzierali... Może być kłopot z zostawianiem jej samej na początku (u mnie sama nie zostaje, bo jeszcze dwa psy moje są i nawet jak ktoś jeszcze jest w domu, a ja wyjdę to się drze). Poza tym mała małpka skoczna jest bardzo, ale chyba już zrozumiała, że łóżko i krzesła nie są dla psów ;) Będzie ktoś miał pociechę z niej, ale póki co nikt się nie zgłasza :( Quote
Figunia Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 Rozstanie w pewnoscia bedzie przykre dla obu stron. Ale, niechby juz bylo jak najszybciej... Quote
Cudak Posted March 8, 2013 Author Posted March 8, 2013 [quote name='Figunia']Rozstanie w pewnoscia bedzie przykre dla obu stron. Ale, niechby juz bylo jak najszybciej...[/QUOTE] Nie wiem, co jest grane - ogłoszenia mają wiele wyświetleń (na tablica.pl już prawie 400), a nikt nie dzwoni :( Quote
zerojeden Posted March 8, 2013 Posted March 8, 2013 [quote name='Cudak']Nie wiem, co jest grane - ogłoszenia mają wiele wyświetleń (na tablica.pl już prawie 400), a nikt nie dzwoni :([/QUOTE] Moje gałganki maja wyświetleń ponad 1000 i też nic :( Quote
Cudak Posted March 9, 2013 Author Posted March 9, 2013 Twoje gałganki duże urosną, więc się ludzie mogą zastanawiać ;) ale mój gremlin? Mały, uroczy, grzeczny, mądry... :( Quote
zerojeden Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 [quote name='Cudak']Twoje gałganki duże urosną, więc się ludzie mogą zastanawiać ;) ale mój gremlin? Mały, uroczy, grzeczny, mądry... :([/QUOTE] Ej moje gałganki też są mądre, urocze i grzeczne i do tego jeszcze są przytulaśne..... Quote
Cudak Posted March 9, 2013 Author Posted March 9, 2013 Ale moja będzie mała i ekonomiczna w utrzymaniu, a przytulaśna też jest :) Quote
Recommended Posts