panbazyl Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 agnethka napisał(a):chyba najłatwiej będzie zrobić zjazd na wystawie w czerwcu w Lublinie :lol: pewnie tak!:multi: Tam w większości się spotkamy! Tyle że psy sobie nie poszaleją zbyt. Szkoda że ta wcześniejsza wystawa nie ma mojej grupy.... :eviltong: Quote
panbazyl Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 Ja w Lublinie będę z psem i sunią. Do Częstochowy nie zgłosiliśmy się, w planach mamy Łódź, może Kraków, Warszawa - może wszystko. To zależy od dojazdu. bo samochodu nie mam a na wystawy jeździmy komunikacją typu PKS i PKP... Quote
mch Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 panbazyl napisał(a):a może wąwozy gardzienickie????? I kąpiele w rzece? czysta jest - dookoła same źródliska. B. a słuchaj to sa miejsca gdzie pssy mogą pływac ? czy tylko sie kapac ? szukam alternatywy na sezon wiosenno letni dla zasyfionego zalewu zemb. ,a ze pracuje w okolicach swidnika to te okolice . Quote
panbazyl Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 Tu jest normalna rzeka!!!! Może nie Wisła i ciut mniejsza jak Bystrzyca w Prawiednikach - taka wielkość. Moje normalnie tu pływają - Ale tylko w rzece - omijaj wyrobiska po kopalniach piachu!!!! tam są pijawki!!!! I pies dlugo później leczy rane po ugryzieniu - wiem, bo jeden z moich miał bliski kontakt z pijawą.... A czystość rzeki jest o niebo lepsza jak Bystrzycy!!!! Rzeka w zimnie nie zamarza, ma liczne dopływy ze źródeł (woda ze źródeł nadaje się do picia dla ludzi!). Głębokość jest różna. Raczej niezbyt głęboka, ale jak dla dużego psa - da się pływać. Quote
Cordia Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 bedzie ciezko, zwlaszcza <moze nie orientuje sie dokaldnie> ale chyba nie ma w lublinie wielu miejsc na takie bieganie. ale ja jestem bardzo za marzy mi sie 14 czerwca cieplutko lekki wiaterek <bo jak spojze przez okno :angryy:> kocyk ja leze z zimym piwkiem suka gania z innymi szalencami i obie jestemy szczesliwe. to ja proponuje, ustalic jakies miejsce w miare blisko od lublina, zeby dojzad tam nie zajał godziny. wyznaczyc znaki rozpoznawcze na czerwcowa wystawe :) i powoli sie organizowac Quote
panbazyl Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Cordia napisał(a): wyznaczyc znaki rozpoznawcze na czerwcowa wystawe :) i powoli sie organizowac dobry pomysł!!! Czau trochę jeszcze jest, zle jak znam siebie, to będzie i tak mało.... Rano na wystawie nie ma jeszcze dużo ludzi, więc łatwiej będzie się znaleźć, później zaczynają się oceny i każdy idzie do swoich spraw. A później cześć idzie świetować sukcesy a reszta porażki - więc wszyscy się spotykają gdzieś ze szkalnicą w garści. Mnie już się marzy taki gorąc jak rok temu na lubelskiej wystawie!!! a czy już wiadomo gdzie będzie tegoroczna czerwcowa wystawa??? Quote
panbazyl Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 agnethka napisał(a):tam, gdzie rok temu ;) jesteś pewna???? Bo w tym czasie chyba na Starcie jest już od dawna zaplanowana jakaś wielka impreza sportowa. Takie mnie doszły wieści. Quote
panbazyl Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 potraktujmy moje info jako niesprawdzone :cool3:. poczekajmy do oficjalnych wieści!!!! Quote
Paulina_mickey Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 agnethka napisał(a):tam, gdzie rok temu ;) a gdzie była rok temu? bo ja dopiero od października tu mieszkam:oops: Quote
Umka Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f277/dogi-w-potrzebie-10652/index9.html#post11984373 (na tej stronie jest post 84 z krótką informacją ze pies jest z Lublina) czy któraś z Was orientuję się bardziej w sprawie tej dożynki? Quote
Cordia Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 byłam na boisku porobiłam troche zdjhęć moije suce i tez innym wystarcza miejsca po 2 poszerzyli je o jakies pare metrow obok mala drozka ale nie ma czestego ruchu pieszych sami ocencie :p ostatnio mam laser i wyszukuje miejsc na spacery, jest poligon aczkolwiek nei wiem po 1 czy nic na nim nie ma a po 2 narazie sa tam poziomowe haszcze, ale jak przyuwaze ze to koszą to sie wybiore wypróbuje powiem tak teren ciekawy moze znacie sami :p bo ma duzo gorek i pies sie szybciej meczy a wszyscy wiem ze zmeczony = szczęsliwy :p jak ktos ma info ad poligonu to chetnie sie dowiem narazie zdjecia ze slawinkowego boiska Quote
panbazyl Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 Paulina_mickey napisał(a):a gdzie była rok temu? bo ja dopiero od października tu mieszkam:oops: dawno dawno temu za czasów pierwszych dinozaurów wystawy były na wostiwie. Teraz sa co roku na stadionie Startu. Quote
panbazyl Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 zaczęly się kleszcze....:diabloti: :diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti: bleeeeeee Quote
Paulina_mickey Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 Ja kleszcza pierwszego to już widziałam 3 tygodnie temu :diabloti::mad: Ale faktycznie teraz będzie ich masa, my też musimy szybko do weta się udać, bo mój Mickey jest uczulony na takie paskudztwa :placz::mad: Quote
Cordia Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 ooooo :angryy: trza bedzie kupic jakis spocik. a wy co stosujecie na kleszcze?? wiem ze to troche offtop ale :p do tematu mozna tak zachaczyc "co dziala na lubelskie kleszcze?":cool3: Quote
AngelikaXD Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 My w tamtym roku mieliśmy obroże hiltona i działały-nie było żadnego kleszcza. W tym mamy spray dr.seidla i jak narazie też żadnego kleszcza nie zauważyłam a chodzimy codziennie po lesie albo łące :razz: Quote
Paulina_mickey Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 Cordia napisał(a):ooooo :angryy: trza bedzie kupic jakis spocik. a wy co stosujecie na kleszcze?? wiem ze to troche offtop ale :p do tematu mozna tak zachaczyc "co dziala na lubelskie kleszcze?":cool3: A wiesz że nawet nie pamiętam co to dostawał... Pójdziemy do pani wet w najbliższym czasie to się zabezpieczymy :diabloti: Quote
.Agata. Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 U nas te podłe pędraki tylko po psie spacerują,miał kilka ale nie wbitych :eviltong: Zabezpieczamy się Fiprexem[czy jak to tam się pisze] i od zawsze działa,a Hiltonowa obroża wabiła je i miał babejszozę :angryy: AngelikaXD Ty ze wszystkimi swoimi potworami byś szła czy tylko jednym ? Quote
panbazyl Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 wracam jeszcze do kleszczy - bo moze ktoś się orientuje - w jakich regionach lubelszczyzny czy nawet w Lublinie - jest największe zagrożenie chorobami przenoszonymi przez kleszcze. Może ktoś ma tego typu info - często wety mówią jeśli mają pacjentów z odkleszczowymi chorobami. Może zróbmy kleszczową mapę antyspacerową????? Quote
evel Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 kochani, zobaczcie, proszę: http://www.dogomania.pl/forum/f28/rudy-psiak-ma-czas-do-jutra-pomoz-nie-zostan-obiojetny-135103/ może ma ktoś jakiś pomysł...? :oops: Quote
Paulina_mickey Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 Lublinianie jeśli ktoś chce to zapraszam: http://www.dogomania.pl/forum/f28/starsza-niepotrzebna-nie-sunia-ze-schroniska-czeka-na-wspanialy-dom-135118/#post12092587 pomoc mile widziana ;) Quote
AngelikaXD Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 Agata Ja raczej wszędzie zabieram wszystkie ;) A przeszkadzałoby ci to ? Quote
kredka Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 Wiem że to nie odpowiednie miejsce,ale ten psiak natychmiast potrzebuje pomocy!!!PROSZĘ!!zajrzyjcie... http://www.dogomania.pl/forum/f28/lubelskie-rudy-psiak-ma-czas-do-jutra-pomoz-nie-zostan-obojetny-135103/index4.html#post12096656 Quote
.Agata. Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 AngelikaxD,jasne że nie tylko pytam :eviltong: Gratuluję odwagi,ja bym nie dała rady upilnować tylu psów :shake: Przy al.Piłsudzkiego jest duży park - tam nie można z psami ? Mi by pasowało bo z PKP mogłabym się przejść i nie targać w autobusie a reszcie ? :razz: Quote
Cordia Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 mysle ze nie ma wiekszych przeciwskazan, nigdy tam nie bylam, czesto widzialam ludzi z psami, zwlaszcza ze obok jest związek kynologiczny, a takze miejsce wystawy :p no chyba ze mowimy o jakims blizszym terminie niz 16 czerwca Quote
Recommended Posts