zuzia Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 Potwierdzone w mpk, smycz, kaganiec, szczepienie i może jechać bez biletu :) Quote
miroszki Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 Dziękuję slicznie ;) W jednej taryfie z 2003 roku jest zapis, że psy są przewożone za opłatą (oprócz zwierząt - w tym psów - trzymanych na rękach/w pojemnikach). Najwyraźniej w tej chwili to się zmieniło - zostały wprowadzone pewne zmiany w regulaminie (chyba nawet od 2009 roku). Dziekuję! Quote
AngelikaXD Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 Będe jutro z tym kundlem http://i25.tinypic.com/ws0ks2.jpg. Jak ktoś mnie zobaczy to podchodzić. Chętnie poznam dogomaniaków :eviltong: Quote
panbazyl Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 [quote name='zuzia']Potwierdzone w mpk, smycz, kaganiec, szczepienie i może jechać bez biletu :)[/quote] jesteście tego pewni????? Bo to chyba dotyczy tylko małych psów na kolanach właściciela a za duże się płaci i to cały bilet..... Proszę, sprawdźcie raz jeszcze!!!! Quote
Cordia Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 Magda na 100000% mozna bez biletu musi miec kaganiec "zalozony" i ksiazeczke ze jest zaszczepiony i tyle ostatnio jak byla kontrola suka bez kaganca nawet o ksiazeczke sie pan nie spytal Quote
evel Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 Ja też nie widziałam, już chyba całkiem ślepa jestem :evil_lol: Za to zakochałam się w Milky :loveu: i powalił mnie na kolana gronek Kaj. No i uroczy Jaszka :loveu: I jak ja ONków nie lubię, tak ktoś miał pięknego jasnego owczara niemieckiego, takiego mrrrr :cooldevi: Edit małymi literkami: poprawiłam płeć Jaszki... :oops: Quote
mch Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Angelika ,a ja chyba widzialam ciebie i twoje psiaki , stalas na z tylu boiska ? psiaki byly dwa ? ja mam kilka zdjec Picasa Web Albums - krara - zawody obi lubin# mi sie strasznie podoba praca Efrema :loveu: , Kaj tez miód dla oczu !!! Quote
AngelikaXD Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Tak stałam tam :cool1: Tylko Shakirze zaczęło odbijać :shake: Najpierw mi piszczała do kazdego psa, potem się pożarły z Avią i wróciłam do domu :-( Psy które normalnie razem śpią, bawią się, jedzą z jednej miski :shake: Niewiem co się z nią dzieje :oops: Myślałam że się spale ze wstydu :oops: Quote
mch Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 widzialam widzialam wlasnie , przyznam ze niepokojąco to wygląda niestety . to są dwie suczki ? Quote
miroszki Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Niestety muszę wszystkich rozczarować - Jaszka jest psem... płci męskiej :lol: Chihuahua też jest młodym dzielnym mężczyzną, który równie dzielnie się spisuje - na razie poza placem zawodowym. Quote
evel Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 [quote name='miroszki']Niestety muszę wszystkich rozczarować - Jaszka jest psem... płci męskiej :lol: Hahaha, ale wstyd :oops: Tak mi się wydawało, ale jednak intuicyjnie napisałam, że to dziewczyna a tu taka siara :siara: http://lh4.ggpht.com/_bGAdjdFJDqU/Sr-eWqtGzlI/AAAAAAAAALQ/bcyLPp00rXo/s800/DSC00664.JPG czyje to futro? ;) Quote
mch Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 o to rude futro opalające sie pytasz ? moje osobiste :loveu: rude wscieklizny :evil_lol: ,które niestety zlapalo lekkiego stresa na zawodach :oops: . a cos zrobila komus ? wyrwala jakies jedzenie ? oszczekala ? mam sie wstydzic ? nie daj bóg placic za cos ? Quote
evel Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 [quote name='mch']o to rude futro opalające sie pytasz ? moje osobiste :loveu: rude wscieklizny :evil_lol: ,które niestety zlapalo lekkiego stresa na zawodach :oops: . a cos zrobila komus ? wyrwala jakies jedzenie ? oszczekala ? mam sie wstydzic ? nie daj bóg placic za cos ?[/quote] Nenene, Monika, oddychaj! :evil_lol: Mówiłam, że jak nie lubię ONków jakoś szczególnie, to ten (ta? to suka chyba? :cool3:) mnie normalnie ujął za serce :loveu: i ten kolor niesamowity :razz: Quote
panbazyl Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 [quote name='Cordia']Magda na 100000% mozna bez biletu musi miec kaganiec "zalozony" i ksiazeczke ze jest zaszczepiony i tyle ostatnio jak byla kontrola suka bez kaganca nawet o ksiazeczke sie pan nie spytal[/quote] no to dzięki!!! Bo ja ostatnio na wieś wyemigrowała.... I w pks się specjalizuję - ogolnie nie chcą barć psów :mad::mad::mad:, ale te na moje trasie z Gardzienic do Lublina - już się przyzwyczaili kierowcy, ze wożę labradory ze sobą. Czasem nawet są szczęśliwi, ze jadę tylko z jednym a nie z dwoma :lol:. Oczywiście smycz, kaganiec i książeczka. Kaganiec to ten nylonowy pasek i jest ok. Tylko na czarnej suce nie widać i czasem są kwasy, ze pies bez kagańca :cool3: Quote
mch Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 [quote name='evl']Nenene, Monika, oddychaj! :evil_lol: Mówiłam, że jak nie lubię ONków jakoś szczególnie, to ten (ta? to suka chyba? :cool3:) mnie normalnie ujął za serce :loveu: i ten kolor niesamowity :razz: nooo rudziutkie jest niepowtarzalne , choc w dziecinstwie byla czarna podpalana :loveu: .ale charakter ma zgodny z barwą , wiadomo ze rude to wredne nie ? :evil_lol: ostatnio na wystawie klubowej ON w Kozienicach widzialam suczke o prawie identycznym umaszczeniu ,jedna tylko na kilkaset psow :evil_lol:, i nawet dostala od niemieckiego sedziego doskonalą . moja dziewczynka kochana ` Quote
evel Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Może któraś z Was lub ktoś z Waszych znajomych mógłby dać krótki tymczas pięciokilogramowej suni z Nowodworu? Suczka jest obecnie w schronisku, zaciążona :shake: Możemy ją ciachnąć tylko jak znajdzie się DT, który ją przetrzyma po operacji i później do czasu znalezienia domku - obstawiam tak ze dwa tygodnie, może trzy na całą akcję. Sunia wygląda tak: http://i499.photobucket.com/albums/rr351/mike17pl/Obraz675.jpg Mamy mało czasu... A taka malizna w mig znalazłaby domek. Quote
Paulina_mickey Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Zapraszam do bazarku w moim podpisie!! Quote
mch Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 przykro ,ale nie dysponuje warunkami na nawet kilkudniowy DT dla suni . ale jesli ktoraz z was ma czas i checi na bazarki, moge przekazac sporo filmow (kilkadziesiąt) takich z gazet . moze to by jakos pomoglo psiakom ? choc troszeczke . Quote
muzzy Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Cześć :) Przedstawiam kilka zdjęć z niedzielnych zawodów. Może kogoś zainteresują :) Quote
panbazyl Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 Słuchajcie, na stronach jednego z supermarketów jest takie głosowanie na schroniska. trzeba wejść w link i zaglosować, oczywiście na nasze lubelskie schronisko! Pomagajmy zwierzętom - Tesco (Polska) Sp. z o.o. tylko do dziś. Zapraszam ponownie do Kazimierza na niedzielę 11 października na 11.30 pod pomnik kundelka - zaczynamy tam Paradę Psów połączoną z rodzinnym piknikiem. Dla psów już się robi wielki tort z psich przysmaków, ognisko nad Wisłą koło przystani, pokazy umiejętności psów policyjnych. Oczywiście - zaproszenie dla psów też!!! Bo to Parada Psów przecież! do zobaczenia! Quote
Smol Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 Witam! Od kilku dni jestem w lublinie i wiem że pytanie jest może nieco przestażałe, ale czy ktoś może mi powiedzieć gdzie można iść na spacer w lublinie z psiakiem tak aby mógł pobiegać bez smyczy i kagańca jak również pochasać z inny mi psiakami?? będę tu przez sześć tygodni, a mój chart ma 10 miesięcy i trochę energii:???: Quote
evel Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 [quote name='Smol']Witam! Od kilku dni jestem w lublinie i wiem że pytanie jest może nieco przestażałe, ale czy ktoś może mi powiedzieć gdzie można iść na spacer w lublinie z psiakiem tak aby mógł pobiegać bez smyczy i kagańca jak również pochasać z inny mi psiakami?? będę tu przez sześć tygodni, a mój chart ma 10 miesięcy i trochę energii:???: W Lublinie obowiązuje smycz LUB kaganiec. Przynajmniej oficjalnie :roll: Jeśli pies jest odwoływalny, załóż mu kaganiec i może wąwóz na Czubach? Może wąwóz na Kalinie? Poligon na Czechowie? Fajnie byłoby, gdybyś poznał (-a?) jakichś innych psiarzy i zapoznał swojego podrostka z ich psami ;) Może spacer nad zalewem? Quote
Smol Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 Dzięki za pomoc evl już odkryłem poligon i z psiakiem czujemy się tam świetnie możemy po hasać i w ogóle jest tam fajnie . ale dzięki serdeczne. :lol::multi: Quote
Leanne Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Hej ;). Miałby ktoś ochotę na spacer po wąwozie na Czubach? Najlepiej w ten weekend, póki ferie jeszcze są ;)). Mam psa w typie labradorka, 3-letniego. Quote
Recommended Posts