Jump to content
Dogomania

Akitowo - kocia galeria Ambry i Pana Kota - zapraszamy... :D

Recommended Posts

Posted

Mores - pierwszy dzień w nowym domku: :lol:

Cześć, to ja Mores...

Chyba zostanę piłkarzem.

Ale mam łóżko i uszko...

Dostałem też świetną zabawkę.

Te piękne czarne oczy. :loveu:

Piękny jestem... :razz:

Mores nieco zmęczony.

Moresik odpoczywa.

Moresik zajada obiadek.

Raz dwa trzy... Mores patrzy. :lol:

• Replies 568
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Chefrenek napisał(a):
Ale on fajny :):):) W jakim jest wieku?

Nie wiemy dokładnie, kiedy się urodził (znaleziono go błąkającego się po ulicy :-(). Ale jak go wzięliśmy, to dopiero zaczął wymianę zębów, więc weterynarz ocenił go na jakieś 4 miesiące.
Teraz ma zatem ok. 6 miesięcy. I jest z niego mały wiercipięta, rozrabiaka. :cool3:

Posted

Super zdjęcia, a ten zamek to oczywiście doskonale znam i też tam jeżdżę!

Właśnie miałam się upominać o zdjęcia Moresika, a tu proszę!!! Sympatyczne z niego psisko. Miał chłopak szczęście, że ma kochający domek!:loveu:
Pozdrawiam, Agata&Alpa

Posted

cavallo napisał(a):
Super zdjęcia, a ten zamek to oczywiście doskonale znam i też tam jeżdżę!

Właśnie miałam się upominać o zdjęcia Moresika, a tu proszę!!! Sympatyczne z niego psisko. Miał chłopak szczęście, że ma kochający domek!:loveu:
Pozdrawiam, Agata&Alpa

Nasz mały Moresik miał przedwczoraj nieciekawą przygodę! Był na spacerku z mamą Daniela i napadł na niego jakiś amstaff. Oczywiście amstaff był luzem, bez smyczy, kagańca i na wołania właściciela nie reagował. Całe szczęście Mores wyszedł ze starcia cało (dobrze, że ten właściciel szybko pobiegł, by psa zabrać) z jednym malutkim śladem po uszczypaniu.
Ale powiedzcie mi jak można puścić na terenie osiedla psa tego pokroju, który nie reaguje na przywołanie?! :mad: Całe szczęście, że nie zaatakował żadnego dziecka... :roll:

Posted

Ania-shira napisał(a):
Fajne fotki a psiaki słodkie małe rozrabiaki :lol: piękne masz psiaki :multi:

Dziękuję w imieniu swoim oraz piesków... :) Wstawię dziś coś nowego. :cool3:

Posted

Wiesz, że Akitek nigdy za dużo, więc na chwilkę tylko wystarzczy, ale czekam na więcej Amberkowych i Moreskowych ujęć.
Śliczne te zdjęcia, a podwórkowe, to moje ulubione! A jak już odpoczywała w domku, to Kotek jej jedzonko wyjadał, a ona nic:shake: Dobre z niej Stworzonko, że się chce dzielić. Moja kocica musi bardzo ostrożnie przechodzić nawet koło pustej Alpowej miski...:mad:
Pozdrawiam, Agata&Alpa

Posted

cavallo napisał(a):
Wiesz, że Akitek nigdy za dużo, więc na chwilkę tylko wystarzczy, ale czekam na więcej Amberkowych i Moreskowych ujęć.
Śliczne te zdjęcia, a podwórkowe, to moje ulubione! A jak już odpoczywała w domku, to Kotek jej jedzonko wyjadał, a ona nic:shake: Dobre z niej Stworzonko, że się chce dzielić. Moja kocica musi bardzo ostrożnie przechodzić nawet koło pustej Alpowej miski...:mad:
Pozdrawiam, Agata&Alpa

Tiaaa... Z Ambry bardzo dobre zwierzątko... :cool3: Ze swojej miski pozwala kotkowi wyjadać. :p Szkoda tylko, że kotek nie może się dostać do swojej własnej miski, jak się Ambra pojawi. :diabloti: Tak samo ze smakołykami. Ambra zje swój i jeszcze zdąży kotkowi odebrać. :evil_lol: Dlatego też na czas przyjazdu mojego i Ambry, rodzice karmią kota w łazience. :lol:

Posted

Daisunia napisał(a):
Ooo widze ze Ambra śpi pod łóżkiem tak jak moja Mała :lol: (no tyle że moja sie nie miesci i tylko łepetyne wkłada :lol: )

Ambra się już od dawna tam nie mieści. To stare zdjęcia... ;) Troszkę się jej urosło. :cool3:

Posted

Zdjęcia są rewelacyjne :lol: uśmiałam sie jak zobaczyłam jak ona śpi pod łozkiem :crazyeye: :lol: Pierwszy raz coś takiego widzę super :multi: A to jak ona lezy a kot jedzenie z miski kradnie a tu zero reakcji :shake: te fotki na dworze jak próbuje kota zachęcić do zabawy a kot nic :roll: nawrt na plecy się połozyła by kot sie ruszył :cool3: Czekam na kolejne zdjęcia masz fajne zwierzątka w domu

Posted

Ania-shira napisał(a):
Zdjęcia są rewelacyjne :lol: uśmiałam sie jak zobaczyłam jak ona śpi pod łozkiem :crazyeye: :lol: Pierwszy raz coś takiego widzę super :multi: A to jak ona lezy a kot jedzenie z miski kradnie a tu zero reakcji :shake: te fotki na dworze jak próbuje kota zachęcić do zabawy a kot nic :roll: nawrt na plecy się połozyła by kot sie ruszył :cool3: Czekam na kolejne zdjęcia masz fajne zwierzątka w domu

A dziękujemy pięknie! ;) Ambra w ten sposób próbuje kota zachęcić do zabawy już prawie 11 miesięcy (odkąd przybyła do naszego domu). ;)Aczkolwiek kot to już poważny gentleman (ma 9 lat) i nie zadaje się ze smarkaczami. :cool3:

Posted

Hejka Akitko! Co u Was ciekawego słychać? Pewnie chodzicie na spacerki?

A karmienie Kotka, no cóż u mnie kocica ma na stałe jedzonko w łazience na pralce....:eviltong:
Pozdrawiam, Agata&Alpa

Posted

cavallo napisał(a):
Hejka Akitko! Co u Was ciekawego słychać? Pewnie chodzicie na spacerki?

A karmienie Kotka, no cóż u mnie kocica ma na stałe jedzonko w łazience na pralce....:eviltong:
Pozdrawiam, Agata&Alpa

Hm... Co ciekawego? Nie wiem, czy to ciekawe, ale Ambra miała dziś pobieraną krew do testów na alergię. Ambra stała jak skała i zaskoczyła tym weterynarzy. Mnie nie... :cool3: To logiczne, że w takie upały mojemu cielaczkowi nadmierny ruch jest nie w smak. :evil_lol: Musiałam z próbką krwi jechać do laboratorium do odwirowania i przywieźć osocze z powrotem do weta. ;) Jako, że to było w Sosnowcu, który znam wybiórczo to kręciłam się 3 razy w kółko zanim znalazłam to laboratorium.
Wyniki będą za ok. 5 dni. Acha, i przy okazji, że cielaczek taki nieruchliwy, to udało mi się ją wsadzić na wadze i postała tam nawet chwilkę, więc okazuję się, że cielaczek waży 25-26kg. Weterynarz stwierdziła, że wygląda bardzo dobrze. :cool3: No... To teraz mogę się powołać na autorytet lekarski i odeprzeć zarzuty Babci, ze ta Ambra tak schudła i należy jej dać jakieś smakołyki zamiast tej okropnej karmy. :cool3:
Czy komuś udało się wygrać z dokarmianiem własnego psa przez rodzinę i bliskich wtedy, gdy się tego nie da kontrolować? (tzn. gdy np. mnie nie ma) :razz:

Posted

Tak, tak upały mają duży wpływ na ruchliwość Akitek...Moja sunia w ogóle w ciągu dnia nie chce iść na długi spacer. Kładzie się plackiemi robi maślane oczka....:loveu:
Napisz jak już będziesz miała wyniki. A wagę Amberek ma całkiem, całkiem....:loveu:
Pozdrawiam, Agata&Alpa

Posted

cavallo napisał(a):
Tak, tak upały mają duży wpływ na ruchliwość Akitek...Moja sunia w ogóle w ciągu dnia nie chce iść na długi spacer. Kładzie się plackiemi robi maślane oczka....:loveu:
Napisz jak już będziesz miała wyniki. A wagę Amberek ma całkiem, całkiem....:loveu:
Pozdrawiam, Agata&Alpa

Och skąd ja to znam... Dlatego też na spacer wybierzemy się ok. 19, 20. Długi spacer znaczy się. Teraz nie ma z kim iśc. Ambra po powrocie od weta śpi cały czas. Jedyny ruch to zmiana miejsca spania i łyk wody z miski. No i zjadła obiadek, a myślałam, że go nie ruszy ze względu na upał. :cool3: Oj jest trochę tego mojego kochanego cielaczka... :evil_lol: Aż 25-26 kg do kochania. :loveu:

Posted

Dla tych nielicznych, którzy tu jeszcze zaglądają niespodzianka! :cool3: Fotorelacja sprzed 3 godzin ze spacerku. :lol: Mam nadzieję, że się Wam zdjęcia spodobają... Zrobiłam je specjalnie dla Was. :cool3:

Amberek coś wypatrzył.

Amberek z Panem. :loveu:

Ambra Pańci buzi dać nie chciała... :evil_lol:

I się Pańci wyrywała... :evil_lol:

Ale potem jednak do Pańci ciągnęła. ;)

Ambra z Panem coś wypatrzyli...

...taki widok zobaczyli. ;)

Ambra wypatrywała kaczuszek. :cool3:

Szukała robaczków w trawie. :cool3:

Położyła się...

I wstać nie chciała, więc za smycz szarpała. :evil_lol:

Posted

Do Pana się przytulała. :cool3:

I tu się rozmazała... :evil_lol:

I jeszcze sobie postała. ;)

A potem ruszyła...

I oczka przymrużyła. :lol:

Znalazła sobie nowe stanowisko do wypatrywania kaczek. :cool3:

W końcu spojrzała z uśmiechem w obiektyw. :loveu:

I znienacka chciała Pana wykapać w stawie... :diabloti:

Aż w końcu postanowiła wracać. ;)

Tu mieszkamy (drugi wieżowiec od prawej). ;)

Pozdrawiamy! :hand: