BasiaD Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 Wskakuj malutki na 1 stronkę przypominac o sobie cioteczkom! Quote
hankag Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 Kurcze Fona ...on jakis taki jakby zadbany ....moze ktos go szuka , moze w szoku po wypadku uciekł włascicielowi ....moze jakies ogłoszenia wywiesic w okolicy gdzie go znaleziono .....oczywiscie jutro tak jak sie umawilysmy zdjecia zabiore do Iwony do powieszenia ....ale moze ktos go szuka....:placz: Quote
fona Posted April 17, 2007 Author Posted April 17, 2007 Wieści ze szpitala: Malutek ma zwichniety staw biodrowy. Jeszcze sie nie wybudził z narkozy. Będzie mial zalozony temblak i przez dwa tygodnie bedzie musial byc zamkniety w malym pomieszczeniu, najlepiej klatce. Po dwoch tygodniach bedzie wiadmomo, czy staw sie ulozyl, czy konieczna bedzie operacja (amputacja głowy kości udowej) :shake: . Niestety to nie koniec. Piesio mial prawdopodobnie amputowany paliczek przedniej lapki. W drugim coś się dzieje, prawdopodobnie tez zostanie amputowany :placz: . Na razie nie mozna tego zrobic ze wzgledu na okulałą tylną łapę. Będzie dostawal antybiotyk. Dwa dni jeszcze ma byc w klinice. DOMKU TYMCZASOWY, ZNAJDŹ SIĘ, BŁAGAM! Zostawimy w schronisku zdjęcie. I powiesimy gdzieś na miescie, chociaz o to byla bura, panu prezydentowi sie nie podobaja widac nasze schroniskowe plakaty. Quote
madzia828 Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 trzymam kciuki za maluszka :Dog_run:domek potrzebny Quote
asiamm Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 nic nie piszę ale czytam, zaraz wrzucę Malutka do podpisu Quote
BosiaB_86 Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 3mam kciuki za ciebie maluszku kochany!! :kiss_2: Quote
fona Posted April 17, 2007 Author Posted April 17, 2007 Kto mógłby dać Malutkowi dom tymczasowy? - przez dwa tygodnie nie może chodzić... :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: Quote
BasiaD Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 Fona ja jutro prześlę kaskę dla Malutka na AFN. Domku dać nie mogę (mam 2 koty i ciągle jestem w pracy) ale będę mocno trzymać kciuki za niego! To taki piękny piesio, już najwyższy czas żeby mu się los odmienił! Quote
Toska Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 a ja ciągle mam nadzieję , że on komuś zginąl !!! że ktoś go szuka ! porozwieszajcie dużo ogloszeń , może ktoś się zglosi !!!! Quote
Rudasek Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 i ja tak myślę że jest "czyjś"... ale nawet nie wiemy skąd jest! nie mamy pojęcia skąd go wzięto/przyprowadzono. Miasto, o ile jest z terenu miasta, to zaledwie kilkanascie słupów ogłoszeniowych - gdzie indziej nie możemy (przedmiescia, tam gdzie domki itd. bo będzie wojna ze straża miejską... bo jakże łatwo jest scignąć schron niż się bujać z tymi inymi co wieszają jakieś pierdoły :angryy: ) Dziś druknę foto i podrzucę do schroniska by jak ktoś przyjdzie mógł go rozpoznać. Założę też wątek na miejskim forum - może ktoś go skojarzy... Quote
kinnga Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 Rudasku zrobiłam małą przeróbkę zdjęcia Malutka tylko że nie mogę wstawić na forum ...może mogłabym wysłać Tobie na maila ...może by sie do czegoś przydało Quote
kinnga Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 Rudasku zdjecia poszly , nie wiem czy sie spodobaja ale jakby trzeba bylo zrobic cos konkretnego to ja sie moge zaoferowac... bannerkow nie potrafie zrobic ale calkiem niezle znam sie na programach graficznych wiec moze sie przydam do czegos Quote
fona Posted April 18, 2007 Author Posted April 18, 2007 Bylam u Malutka dziś. :placz: :placz: On ma się nieźle. Łapina na temblaku. Przednia z chorym paliczkiem w bandazu, druga przednia z wenflonem w bandazu. Poglaskalam troche, a potem sie odwrocil i poszedl spac. Troche skomlal, jak odchodzilam... Duszno mi jest natomiast, jak zapytalam o koszty leczenia. Rachunek z wczoraj - 184,57 do tego dochodzi 20 zl za kazda dobe. Pani doktor powiedziala, ze trzezba liczyc do 140 zl za dobe przed znizka, ale nie ma znizki na leki. Quote
kinnga Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 Fona a ile już zebranych pieniążków jest na Malutka ?? i ile dni musi tam spędzić ?? Quote
BasiaD Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 Przelałam dzisiaj obiecana stówkę na AFN na malutka, jutro powinna być do dyspozycji. To taki biedny psiulek! Dobrze że jest już w lecznicy. Fona możesz liczyć na moja pomoc, bardzo mi żal tego pieska! Będę trzymac kciuki za dobry domek dla niego, że by szybko go znalażł :thumbs: :thumbs: :thumbs: Quote
Rudasek Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 kinnga świetnie przerobiła moje zdjęcie Malutka - Malutek dziekuje!:loveu: nie wiem- może się komuś przyda, ja postaram się w Żyrku porozklejać jak tylko znajdę czas tu wersja pełnowymiarowa oraz moja wersja "tonero-oszczedna" Quote
Recommended Posts