Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 797
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Mattilu']Tez tak mysle. One wszystkie tam gdzies sa i czekaja na nas.

Ja też w to mocno wierzę i wciąż się zastanawiam jak mój pierwszy pies Fazi dogaduje się tam z innymi psami?? Bo tu mój spacer z nim polegał na wieeeelkim okrążaniu innych psów. Fazi gryzł się z każdym psem, a im większy był ten pies tym chętniej Fazi się na niego rzucał :-(

Posted

Nie, no numerek ten sam, bo przecież Chmurcia jest jedna (i niepowtarzalna! ;)). Co najwyżej zdjęcie w ramce możesz zmienić - o to chyba kejciu chodziło :)

A przy okazji... Rozmawiałam z p. Karoliną. Byli z Chmurcią na szczepieniu i zrobili morfologię. Dwa parametry były lekko poza normą, więc p. Karolina od razu do mnie zadzwoniła. Skonsultowałam z Doktorem i wszystko jest OK. Państwo się nie mogą Chmurki nachwalić - jaka grzeczna, jaka mądra. Wszyscy z rodziny i znajomych też Chmurkę polubili i jak zapraszają Państwa do siebie, to oczywiście razem z Chmurką! W ubiegłym tygodniu Chmurzasta była więc na proszonej kolacji ;) No, jak się pies potrafi zachować na salonach, to się go zaprasza! :) Ze Stasiem komitywa - bardzo się cieszą oboje na swój widok, gdy Staś wraca z przedszkola (albo pojawia się w drzwiach przedszkola, bo często-gęsto Chmurka chodzi z Panią lub Panem po Stasia do przedszkola).

Posted

[quote name='Nutusia']Nie, no numerek ten sam, bo przecież Chmurcia jest jedna (i niepowtarzalna! ;)). Co najwyżej zdjęcie w ramce możesz zmienić - o to chyba kejciu chodziło :)
Czyli że na jakie mam zmienić ;)?

A przy okazji... Rozmawiałam z p. Karoliną. Byli z Chmurcią na szczepieniu i zrobili morfologię. Dwa parametry były lekko poza normą, więc p. Karolina od razu do mnie zadzwoniła. Skonsultowałam z Doktorem i wszystko jest OK. Państwo się nie mogą Chmurki nachwalić - jaka grzeczna, jaka mądra. Wszyscy z rodziny i znajomych też Chmurkę polubili i jak zapraszają Państwa do siebie, to oczywiście razem z Chmurką! W ubiegłym tygodniu Chmurzasta była więc na proszonej kolacji ;) No, jak się pies potrafi zachować na salonach, to się go zaprasza! :) Ze Stasiem komitywa - bardzo się cieszą oboje na swój widok, gdy Staś wraca z przedszkola (albo pojawia się w drzwiach przedszkola, bo często-gęsto Chmurka chodzi z Panią lub Panem po Stasia do przedszkola).

Tak sobie myślę --- może ten chłopiec z Anglii czymś się Chmurce naraził?

Posted

Mojego chrześniaka też unikała i schodziła mu z "pola rażenia". Obaj do siebie podobni - energia, energia i jeszcze raz... ADHD ;) A Staś jest spokojny, bardzo poważny jak na swój wiek i bardzo uważny. Słucha też Mamy, która wytłumaczyła dlaczego początkowo miał się do Chmurki nie zbliżać, nie narzucać się jej i bardzo tego pilnowała. Tak jak pisałam - przez pierwsze dni Chmurka bacznie Stasia obserwowała. W końcu uznała, że spokojnie może się z nim zaprzyjaźnić. Ale to była jej suwerenna decyzja - nikt na nią nie naciskał ;)

Posted

Dziękuję! :loveu:

To jest nasza Kimi. 14 października minęły 2 lata, odkąd poszła "na swoje". Telefony w jej sprawie dzwoniły do mnie jeszcze w rok po adopcji!!! :crazyeye:

Na pierwszym filmiku widać, jak Kimuszka sobie świetnie radzi ze wskakiwaniem na łóżko (pomimo śliskiej podłogi). Ze schroniska została zabrana jako psiaczek z wadą tylnych nóżek - nie potrafiła wskoczyć nawet na niski fotel. Już w nowym domku zaczęła trenować ze swoim Panem, który zabierał ją na bieżnię i razem trenowali biegi. Oto dowód, jaki sport jest zdrowy! :razz:

Pani Zuzia przesłała też kilka zdjęć - Kasia pewnie wstawi jak znajdzie chwilę ;)
A tak pisze o Kimcioszku:

Mam wrażenie, że Kimi jest z nami od zawsze, tak ten czas leci.. :)

A co u nas hmm... Lato się skończyło i czas wrócić do rzeczywistości.

Kimi miewa się dobrze. Prawie całe wakacje spędziliśmy na wsi. Można powiedzieć, że to jej drugi dom. Wszyscy ją tam rozpieszczają i tęsknią jak zabieramy ją do Warszawy, a najbardziej tęskni jej psia koleżanka- towarzyszka zabaw:)

Ze zdrowiem nie ma problemów, jej forma znacznie się poprawiła. W załączniku jest kilka fotek i filmików, m.in. filmik, na którym chciałam pokazać jak wskakuje na łóżko. Aż trudno uwierzyć, że kiedyś miała z tym problem!

Miło, że pomimo tylu psinek pamięta Pani o Kimuszce;)

Pozdrawiamy serdecznie:)

A jeszcze dodam, że Państwo ostatnio przygarnęli sunię, której szukają domku. Początkowo Kimi nie była zachwycona "konkurencją", ale Pani Zuzia mówi, że z dnia na dzień jest coraz lepiej. Ma też nadzieję, że Madzia (! ;)) szybko znajdzie domek, bo mogą potem mieć problem - wszyscy troje - żeby się z nią rozstać :eviltong:

Posted

A ja się właśnie zastanawiałam czy to ta sama kruszynka Kimi, którą kiedyś widziałam (w drodze do nowego domu) :).
Świetnie, że jej zdrowie dopisuje (i że ma taką Rodzinę), bo kręgosłup wyglądał wtedy mało obiecująco...

Posted

Ta sama! :) Tyle, że ona w końcu w tamtym domu nie zamieszkała (o matko, jak dobrze!!!!!!)

Medycyna medycyną, a życie życiem - widocznie w tym wypadku wystarczyła.. MIŁOŚĆ! :)

Joluś, a moje 2 tymczasowane kociny w ramki byś mi oprawiła? W końcu im się też "pamięć" należy ;)

Posted

[quote name='Nutusia']Ta sama! :) Tyle, że ona w końcu w tamtym domu nie zamieszkała (o matko, jak dobrze!!!!!!)
A to jakoś nie załapałam - a może po prostu zapomniałam ;).

Joluś, a moje 2 tymczasowane kociny w ramki byś mi oprawiła? W końcu im się też "pamięć" należy ;)

No jasne! Kurczę, że też mi to nie przyszło wcześniej do głowy ;). Tylko jakieś zdjęcia poproszę, albo linka do nich :).

Posted (edited)

Znalazłam takie zdjęcia:

To Krystynka, prawda :)? Nie ma takich, na których byłaby ciut większa ;)?

I to Buźki - chyba będzie najlepsze :) :

Edited by jola_li
Posted

[quote name='AMIGA']Jednak cuda się zdarzają.[/QUOTE]

[quote name='mari23']ja takich cudów pilnie potrzebuję aż trzynaście......[/QUOTE]

[quote name='AMIGA']I tego Ci życzę[/QUOTE]

zdarzył się .... a jakże.....
kolejne dwie biedy.... przybyły.......