Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

I super się czuje :)

A my mamy wieści z domku naszej szalonej Dumci ;)

Dumaś stał się największym i najwierniejszym przyjacielem Patryka - syna Pani Kasi. Nie wolno nawet w żartach go uderzyć, bo Dumaś rusza do obrony. Raz złapała Panią Kasię zębami za pupę i odciągnęła od Patryka. Kochana obrończyni:smile:
Ma nieograniczone możliwości biegania po podwórku, co skwapliwie wykorzystuje:smile: Bardzo się jednak pilnuje domu i wpada często, żeby skontrolować, czy nic się w czasie jej nieobecności nie zmieniło:smile:
Przytyła i waży obecnie 29 kg! Na zdjęciach tego tak nie widać, bo podobno poszło to w masę.
Ma na koncie kilka par zniszczonych kapci, kilka poduszek i swoje posłanko, ale w głosie Pani Kasi nie słyszałam jakiejś wielkiej tragedii z tego powodu;-)

Uwielbia wychodzić na dwór kiedy tylko ma ochotę. Orzechy włoskie to jej przysmak i rozłupuje je sama

Tu gada no i okropnie pyskuje

• Replies 797
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Zamierzałam jutro, ale nie mogę zgrać zdjęć z aparatu - coś się spsiuło - nie tylko Ciebie technika nie lubi (z wzajemnością) :(
Mogę tylko napisać, że jest podobna do Hopki - z "twarzy" i z odnóży ;)

Posted

Mam wieści od Fraszki! :)

U Frani wszystko w porządku, jest super wyluzowana, jest miłość i przytulańsko.

Żyjemy sobie razem i korzystamy z super pogody i parku.

Są też fotki ;)

Fraszynka tam, gdzie pieski czują się najlepiej :)

Na swoim posłanku z ulubioną zabawką:

A tu minka trochę niewyraźna, bo Pani się zbiera do pracy i dopiero jak wróci będzie spacerek i mizianki...

Posted

I kolejny "kop" do dalszego działania, czyli wieści od Lalki :)

Nastroje Lalkowe w zasadzie bez zmian, czyli znakomicie.Natura wiecznego szczenięcia, zdaje się, pozostanie jej na zawsze.

Boi się jednego z naszych sąsiadów, zaskakujące to, chyba kogoś jej przypomina, jakieś demony z przeszłości?
Prosiłam o radę znajomą behawiorystkę, mamy zalecenia, ale teraz sąsiad wyjechał na działkę i nie ma go do października, więc problem chwilowo nieaktualny.
Udzieliła nam też sporo wskazań w sprawie Lali, a przede wszystkim, w krótkim czasie udowodniła mi, że pies rządzi w naszym domu. :) A wydawało mi się, że wcale, ale to wcale jej na to nie pozwalamy. :)

Za to w innym sąsiedzie się Lala kocha, i to z wzajemnością Takie miziu, miziu, że hej...

Z ciekawostek o Lali, to boi się burzy o wiele bardziej, niż w zeszłym roku. Czuje burzę daleko, daleko przed nami, nie chce wychodzić, ciągnie do domu i potrafi w związku z burzą (byłą, obecną, przyszłą) nie sikać kilkanaście godzin. W czasie burzy bardzo panikuje, sapie i sapie, łazi przy mojej nodze jak raczkujący niemowlak. A trudno jest ignorować kogoś, na kogo ciągle się wpada :) Wolelibyśmy, żeby się bała w jakimś kącie. A ona ciągle swoje.

Włosogłówka, jak to ona - lubi wracać. Leczymy, odrobaczamy, żyjemy dalej. Nasza behawiorystka jest też lekarzem, więc to sporo ułatwia.

Sezon na kleszcze chwilowo zakończony, po prostu nagle przestała przynosić, a w szczycie znajdowaliśmy średnio 1 dziennie. Za to komary dopisują jak cholera. Więc spacery krótsze, bo się nie da.

Zaliczyliśmy wspólny wyjazd do Biskupina, w sierpniu jedziemy na tydzień nad morze - znalazłam fajne domki, gdzie można z psami. Podsyłam link, może się komuś przyda. Między Krynicą, a Piaskami, domki w lesie, wszędzie daleko, a plaża blisko. Lubimy tak.
http://lesniczowka.nadmorze.pl/

Załączam kilka zdjęć, przeważnie z gatunku - "pies ucieka, komary gryzą, zdjęcia do niczego".

Pozdrawiam Panią, pana Sławka i wszystkich Waszych!

Co tam jakość zdjęć, jeśli się na nich widzi, to co się widzi :) A p. Ewie odpisałam, że jeśli Lala rządzi sprawiedliwie i nie wprowadza terroru, a wszyscy są szczęśliwi, to ja bym niczego nie zmieniała - niech rządzi dalej :razz::evil_lol:

A teraz to, na co wszyscy czekają, czyli foty:

Pilnuję Józka jak oka w głowie!

A tu Zosieńka pilnuje mnie ;)

Ale tu pięknie, co?...

Między nami, Dziewczynami :)

Na leśnych ścieżkach...

Posted

Aż mnie ogarnia przewstrętne uczucie zazdrości, że moje Tajusiątko pewnie mi nie dostarczy takich radosnych zdjęć :-(
Za to mam nadzieję, że mnie tu Nutusia nie obtańcuje za odskok od tematu bo zapraszam bardzo, bardzo Wszystkie Kochane Psiolubne Dogomaniaczki na ogrooomny bazarek na oddłużenie psów Karusip i Jagienki. Wiem, że portfele nie są zbyt zasobne, ale każda złotóweczka się przyda http://www.dogomania.pl/forum/threads/244877-Kask-odkurzacz-samochodowy-i-wiele-różności-na-psy-Karusip-i-jagienki-do-21VII-br

Posted

A my sredecznie zapraszamy na bazarek nochalkowy: dochod przeznaczony jest glownie dla Baloniarek, a mozna zareklamowac nos ukochanego psa i zyskac tytul najpiekniejszego nosa dogomanii:)

Posted

Oczywiście, że nikogo nie będę przeganiać, bo przecie i tak chodzi o to samo - o ratowanie psiaków...

A ja w piątek, w długiej korkowej drodze do domu, ucięłam sobie długą, miłą pogawędkę z Basią od Duszki, która zadzwoniła powiedzieć, że uzbierała kolejne fanty na bazarki. A przy okazji opowiadała o cudowności Cocuni :loveu: Jak bardzo się cieszy na spacerki, jak dumnie jeździ w koszyczku na rowerze (zakupiony nowy, większy i wygodniejszy, wyścielony różowym mięciutkim kocykiem dla niemowląt :razz:, jak radośnie bryka w lesie... W nocy śpi już tylko z Basią. Coraz częściej przychodzi na wołanie, bo wie, że zostanie wtedy nagrodzona i wygłaskana. Niedługo znowu Alice zostanie kilka dni u Basi, więc harcom i zabawom nie będzie końca. Ech, Basia mogłaby godzinami opowiadać o Cocuni, a ja tych opowieści słuchać :)

• 3 weeks later...