lilk_a Posted May 12, 2013 Posted May 12, 2013 Lunka-Igiełka taka dostajna jakby się zrobiła :) albo dumna ? ;) Quote
Nutusia Posted May 12, 2013 Author Posted May 12, 2013 (edited) Ma z czego być dumna, z taką Rodziną i w taki domu :) A dziś do domku pojechała Duszka... Domek dokładnie taki, jaki sobie dla niej wymarzyłam - Ciocia Kejciu świadkiem! Edited May 13, 2013 by Nutusia Quote
Nutusia Posted May 13, 2013 Author Posted May 13, 2013 Czy te oczy mogą kłamać?... Kocham Cię, ufam i będę wierna jak... pies :) Duszka wpatrzona w p. Barbarę Quote
jola_li Posted May 13, 2013 Posted May 13, 2013 (edited) Kolejna kartka przybyła w albumie :). Edited May 26, 2013 by jola_li Quote
M&S Posted May 13, 2013 Posted May 13, 2013 :loveu::loveu: http://img689.imageshack.us/img689/3818/zdjecieu.jpg Quote
Celina12 Posted May 23, 2013 Posted May 23, 2013 Rzeczywiście wpatrzona....jak w obrazek....:loveu::loveu::loveu: Właśnie-wierna jak PIES.... Quote
Nutusia Posted May 23, 2013 Author Posted May 23, 2013 Pani Barbara mi pisze, że Dunia przychodzi do niej już nie tylko wtedy, gdy ma coś dobrego w ręku, ale tak po prostu - na pieszczochy i przytulanki. I że jest szczęśliwa, że mają siebie nawzajem :) Quote
Nutusia Posted May 25, 2013 Author Posted May 25, 2013 Jolu, dziękuję... Na razie Mamba jeszcze nie ma DS i nie wiadomo jak się sprawy potoczą z DT, więc poczekam ze wstawieniem tego pięknego portreciku na listę "szczęśliwców" ;) Quote
Nutusia Posted May 28, 2013 Author Posted May 28, 2013 A póki co, podzielę się z Wami radością ze szczęścia Duszki! Była ze swoją ukochaną p. Barbarą w gościach, gdzie poznała 2 pieski i fantastycznie się wśród nich odnalazła. Nie sprawiała żadnych kłopotów ani w podróży autem (ponad 200 km w jedną stronę) ani w gościach. Jestem z niej dumna jak paw! :) A oto Dunia i jej nowi psi przyjaciele: Quote
Celina12 Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 Duszka i Jej PSIAciele....ale cudnie :loveu::loveu: Brawo Drobinko..... Quote
Nutusia Posted May 28, 2013 Author Posted May 28, 2013 A zwróciliście uwagę jaki na drugiej fotce ogonek jest nieostry?... Tak szybko merda, że aparat nie nadążył :) Quote
Celina12 Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 No rzeczywiście....DUŻE się Jej bały??/Bo miny mają niewyraźne.... Quote
figa33 Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 widać jakie maleństwo z Dusi szczęścia kochana psinko:loveu: Quote
jola_li Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 [quote name='Nutusia']A zwróciliście uwagę jaki na drugiej fotce ogonek jest nieostry?... Tak szybko merda, że aparat nie nadążył :)[/QUOTE] Noooooo, ogonek rozmachany :). Wreszcie wyleczona, bezpieczna i kochana Duszka :)! Quote
Nutusia Posted May 29, 2013 Author Posted May 29, 2013 No to jeszcze zacytuję wczorajszego maila od p. Barbary - na dobry początek dnia! Ja sobie poryczałam ze wzruszenia i tak mi błogo, że dzielę tę błogość z Wami ;) Jestem zakochana w Coco a ona -w dodatku- jest moim wymarzonym w każdym wzdględzie psiakiem. Wychodząc do ogrodu, żeby zrobić siusiu, czeka aż ja wyjdę za nią i będę jej towarzyszyć w tym ważnym zajęciu. Czyż to nie jest urocze? Dzisiaj odwiedziła nas Alice, więc odświeżyły swoje relacje. Mimo iż ogród jest mokry, trochę tam pobaraszkowały. Obecnie, leży obok mnie, na drugim krześle i słodko sobie śpi. Ja mam ją w zasięgu ręki i mogę ją (nieustannie) głaskać, podczas gdy ona sobie spokojnie śpi. Wiem, to brzmi infantylnie, nie dbam jednak o to, bo wiem, że Pani mnie rozumie. Jej lękliwość wciąż jeszcze się ujawnia, choć jest coraz lepiej. Bardzo lubi twarożek z oliwą, wiec staram się żeby miała świeży na śniadanie (czyż to nie jest cudowne wariactwo?). Będąc na wyjeździe, o którym wspomniałam poprzednio, miałam okazję porozmawiać z weterynarzem na temat jej diety. Powiedział, żeby zdecydowanie podawać jej preparaty z kurczakiem raczej niż z wołowiną. Podobno wołowina daje więcej uczuleń !? Zbieram rzeczy na bazarek, i gdy tylko będę gotowa, napiszę lub zadzwonię do Pani. Serdeczności Jak ja bym chciała, by więcej ludzi było tak cudownie... infantylnych, Pani Barbaro :) Quote
Celina12 Posted May 29, 2013 Posted May 29, 2013 Mateńko-jak cudownie coś takiego się czyta...słowa naszej Bratniej Duszy...:loveu: Gdyby wszyscy ludzie mieliby takie wariactwa-jakże inaczej byłoby na świecie... Quote
wawer Posted June 3, 2013 Posted June 3, 2013 Widziałam w sobotę u doktorów w Nowym Dworze ogłoszenia Nutusi o niuniach do adopcji. Żeby jeszcze szybciej odgłos był... Quote
Nutusia Posted June 4, 2013 Author Posted June 4, 2013 Będzie, będzie ;) A ja doniosę przy okazji, że Chmurka już jest z powrotem u nas i wyjątkowo dobrze zniosła tę "rewolucję". Nas poznała, a w domu czuje się tak, jakby nigdy z niego nie wyjeżdżała. Przez te 5 miesięcy u p. Mai bardzo się zmieniła na korzyść - jest pewna siebie, wesoła - nie zostało już nic z zastraszonego, czołgającego się do człowieka psiny... Quote
dziuniek Posted June 11, 2013 Posted June 11, 2013 To sobie obejrzałam Twoje psiaki, obecne, nieobecne, tymczasowe i stałe. Duża buźka! Quote
Nutusia Posted June 12, 2013 Author Posted June 12, 2013 O, jak miło, że do nas wpadłaś ;) Mam nadzieję, że będzie okazja, byś je poznała na żywo - tak jak ja miałam wczoraj ogromną przyjemność poznać Twoje pieski i kotki :) Quote
jola_li Posted June 14, 2013 Posted June 14, 2013 (edited) Ciekawe jaka jest kolejna tymczasowiczka :)?... Edited June 15, 2013 by jola_li Quote
Recommended Posts