Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 797
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted (edited)

Ma z czego być dumna, z taką Rodziną i w taki domu :)

A dziś do domku pojechała Duszka... Domek dokładnie taki, jaki sobie dla niej wymarzyłam - Ciocia Kejciu świadkiem!

Edited by Nutusia
  • 2 weeks later...
Posted

Pani Barbara mi pisze, że Dunia przychodzi do niej już nie tylko wtedy, gdy ma coś dobrego w ręku, ale tak po prostu - na pieszczochy i przytulanki. I że jest szczęśliwa, że mają siebie nawzajem :)

Posted

Jolu, dziękuję... Na razie Mamba jeszcze nie ma DS i nie wiadomo jak się sprawy potoczą z DT, więc poczekam ze wstawieniem tego pięknego portreciku na listę "szczęśliwców" ;)

Posted

A póki co, podzielę się z Wami radością ze szczęścia Duszki! Była ze swoją ukochaną p. Barbarą w gościach, gdzie poznała 2 pieski i fantastycznie się wśród nich odnalazła. Nie sprawiała żadnych kłopotów ani w podróży autem (ponad 200 km w jedną stronę) ani w gościach. Jestem z niej dumna jak paw! :)

A oto Dunia i jej nowi psi przyjaciele:

Posted

[quote name='Nutusia']A zwróciliście uwagę jaki na drugiej fotce ogonek jest nieostry?... Tak szybko merda, że aparat nie nadążył :)[/QUOTE]
Noooooo, ogonek rozmachany :).
Wreszcie wyleczona, bezpieczna i kochana Duszka :)!

Posted

No to jeszcze zacytuję wczorajszego maila od p. Barbary - na dobry początek dnia! Ja sobie poryczałam ze wzruszenia i tak mi błogo, że dzielę tę błogość z Wami ;)

Jestem zakochana w Coco a ona -w dodatku- jest moim wymarzonym w każdym wzdględzie psiakiem. Wychodząc do ogrodu, żeby zrobić siusiu, czeka aż ja wyjdę za nią i będę jej towarzyszyć w tym ważnym zajęciu. Czyż to nie jest urocze?

Dzisiaj odwiedziła nas Alice, więc odświeżyły swoje relacje. Mimo iż ogród jest mokry, trochę tam pobaraszkowały.

Obecnie, leży obok mnie, na drugim krześle i słodko sobie śpi. Ja mam ją w zasięgu ręki i mogę ją (nieustannie) głaskać, podczas gdy ona sobie spokojnie śpi. Wiem, to brzmi infantylnie, nie dbam jednak o to, bo wiem, że Pani mnie rozumie.
Jej lękliwość wciąż jeszcze się ujawnia, choć jest coraz lepiej.
Bardzo lubi twarożek z oliwą, wiec staram się żeby miała świeży na śniadanie (czyż to nie jest cudowne wariactwo?).
Będąc na wyjeździe, o którym wspomniałam poprzednio, miałam okazję porozmawiać z weterynarzem na temat jej diety. Powiedział, żeby zdecydowanie podawać jej preparaty z kurczakiem raczej niż z wołowiną. Podobno wołowina daje więcej uczuleń !?

Zbieram rzeczy na bazarek, i gdy tylko będę gotowa, napiszę lub zadzwonię do Pani.

Serdeczności

Jak ja bym chciała, by więcej ludzi było tak cudownie... infantylnych, Pani Barbaro :)

Posted

Będzie, będzie ;)

A ja doniosę przy okazji, że Chmurka już jest z powrotem u nas i wyjątkowo dobrze zniosła tę "rewolucję". Nas poznała, a w domu czuje się tak, jakby nigdy z niego nie wyjeżdżała. Przez te 5 miesięcy u p. Mai bardzo się zmieniła na korzyść - jest pewna siebie, wesoła - nie zostało już nic z zastraszonego, czołgającego się do człowieka psiny...

Posted

O, jak miło, że do nas wpadłaś ;)

Mam nadzieję, że będzie okazja, byś je poznała na żywo - tak jak ja miałam wczoraj ogromną przyjemność poznać Twoje pieski i kotki :)