Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 704
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wacuś dzielnie zniósł noc, został wykąpany, co o dziwo bardzo mu się podobało. Potem biegał po całym mieszkaniu wycierając się o ściany. Ma bardzo słabe tylne nóżki, takie patyczki, ale sprawdzimy to ;)
No i był bity:( Boi się ręki która chce go pogłaskać od góry:( Więcej napisze ciotka Marta, bo dzisiaj cały dzień siedzi w pracy z Asia która go wzięła do siebie..więc pewnie beda gorące relacje ;)

Posted

jak mozna???
jak mozna podniesc reke na takiego tyciego maluszka??:placz:
zabilabym sk.... golymi rekami:placz:
Wacus jak dobrze ze cie juz ciotki stamtad wziely....

Posted

Skąd ja to znam? Z niektórymi lękami mojej suni walczymy do dzisiaj. Na szczęście większość z nich mamy już za sobą, ale ciężko było.

Wacuś i Białasek pilnie szukają kochających domków

Posted

Wacuś tak jak pisała Kaja został wczoraj wykąpany. Podobno niezły z niego obżarciuch :) Dzisiaj czekając na przygotowanie posiłku w międzyczasie wygrzebał sobie z koszyczka marchewkę i zaczął ją konsumować. A jak tymczasowa właścicielka jadła śniadanie to na nią szczekał domagając się, aby się z nim podzieliła :) Nie odstępuje swojej nowej opiekunki ani na krok. Dziadziuś dużo przeszedł w schronisku więc potrzebuje kilku dni na zaklimatyzowanie się w nowym otoczeniu. Jak tylko będę miała aktualne zdjęcia Wacusia to wkleję na forum. Psinka czeka na nowy domek, oby jak najszybciej się znalazł.

Posted

Dorothy napisał(a):
jak mozna???
jak mozna podniesc reke na takiego tyciego maluszka??:placz:
zabilabym sk.... golymi rekami:placz:
Wacus jak dobrze ze cie juz ciotki stamtad wziely....

Widać można . Moja Kropka 1 , która jest u mnie drugi miesiąc(waga 5kg), boi się jak tylko na nią spojrzę :cool1:. Jest tak niepewna siebie , że chodzę przy niej na palcach . Spadająca łyżeczka powoduje , że się cała kuli . :shake:

Posted

Cioteczki, na te nóżki mógłby pomóc mu Artloflex. Podobnie było z 17-letnim Bercikiem, którego wzięliśmy ze schroniska. Poprawa była ogromna.
Cudny Wacuś. Dobrze, że już bezpieczny.

Posted

niestety, to prawda że i takie maluszki są bite... moja jadzia też była... nikt jej też nie przytulał, nie brał na ręce. biedny okruszek, dobrze, że ma chociaż psie odruchy - szczeka jak chce jeść, kradnie marchewki.. :D

Posted

moriaaa napisz proszę w pierwszym poście, że Wacuś jest już w domu tymczasowym i może podaj kontakt do opiekunki psiaka

Wacuś szuka domu stałego !!!
będą fotki z domu tymczasowego ? :)

Posted

Czy ten bialasek dalej w schronisku??Trzeba by maluszkowi znalezc, jakis tymczasowy domek, przynajmiej na razie...czy ktos cos robi w jego sprawie??:placz:szkoda ze tak daleko mieszkam, wziela bym go przynajmniej na tymczas aby bardziej nie zmarniala bidula :-( Za jakie grzechy trafilam na ta stronke...po nocach mi sie snia te nieszczesniki a nic niemoge zrobic zeby im pomoc:placz:

Posted

yvet napisał(a):
Czy ten bialasek dalej w schronisku??Trzeba by maluszkowi znalezc, jakis tymczasowy domek, przynajmiej na razie...czy ktos cos robi w jego sprawie??:placz:szkoda ze tak daleko mieszkam, wziela bym go przynajmniej na tymczas aby bardziej nie zmarniala bidula :-( Za jakie grzechy trafilam na ta stronke...po nocach mi sie snia te nieszczesniki a nic niemoge zrobic zeby im pomoc:placz:

Za grzechy innych:angryy: Nie martw się większość z nas powtarza to sobie codziennie.I...zagryza zęby...

A jeśli propozycja tymczasu jest poważna to myślę, że dziewczyny wykombinują jakiś transport:cool3:

Posted

Pewnie ze propozycja jest powazna, nieraz zabieralam psy z ulicy doprowadzalam do porzadku , odkarmialam czy jezeli trzeba bylo podleczalam.To dlaczego nie mam, jezeli jest mozliwosc pomoc jakiemus ze schroniska sie wydostac.Nawet nie wiedzialm ze tyle nieszczesc w schroniskach czeka...

Posted

wiec jezeli bedzie mozliwosc wyciagniecia malego ze schroniska i jakiegos transportu to bardzo chetnie. Jezeli bedzie cos wiadomo to prosze o kontakt.
Na wszelki wypadek moj nr gg:9059842

Posted

yvet napisał(a):
wiec jezeli bedzie mozliwosc wyciagniecia malego ze schroniska i jakiegos transportu to bardzo chetnie. Jezeli bedzie cos wiadomo to prosze o kontakt.
Na wszelki wypadek moj nr gg:9059842

Kochana czy jesteś w stanie choć troszkę podjechac po malca?
Sprawdzałam na mapie, to faktycznie sporo km..czy este s stanie chociaż 50 km podjechać? Masz samochód?:)

Posted

Hmm.. jedynie autobusem mam mozliwosc, maz siedzi w pracy calymi dniami, niekiedy na nocki tez wiec cieezko mi powiedziec kiedy mial by czas...tzn. gdzie by trzeba bylo podjechac w razie czego??w jakie okolice??

Posted

tak...tylko z moim brakiem orientacji w terenie...raczej musialabym wiedziec miejscowosc w ktora ktos jest w stanie psiaka podrzucic...:oops:jezeli niezalatwie kogos kto moglby mi pomoc to kiepsko to widze.No i jeszcze zalezy kiedy.