Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 628
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny macie racje z tym naglosnieniem w prasie jesli tylko macie taka mozliwosc to zrobcie to bo spoleczenstwo nic o tym nie wie. A im wiecej ludzi bedzie o tym poinformowane tym lepiej dla zwierzakow. Dobrze by bylo zeby ktoras z was mogla te rozmowy nagrywac zeby miec dowod na wszelki wypadek jak odwroca kota do gory ogonem.
Ten sam temat toczy sie rownoczesnie na watku w schronisku Poznanskim. Prawie ta sama sytuacja. Moze dobrze by bylo polaczyc sily.

Posted

ja nawet nie myslę ze nam jej nie wydadza ,tylko moga być problemy natury finansowej oraz pyskówka, czy ja musze to znosić? ja nie jestem 16 letnia gówniarą żeby ze mną tak pogrywać :/ jak nie wydadza jej za 30 zł ide do gazet naświetlę całą sprawe począwszy od terroru w boksie i podejrzeń o ciążę (czego nikt mi nie mówił a co można sprawdzić)

Posted

Stella ma lepiej w schronisku niż w domu tymczasowym...
Natalia,w jakiej Ty melinie musisz mieszkać...Stella ma w schronie spokój,ciszę,wygodne posłanie,psy jej nie męczą, nie gryzą...
A u Ciebie przez tę jedną dobę różne rzeczy mogłyby się wydarzyć...

Posted

Ale nawet gdyby była zdrowa i nie potrzebne byłyby środki na leczenie to wybacz, ale 300 zł za nierasowego psa to przesada, to była kwota rzucona na zniechęcenie do adopcji, pytanie tylko,dlaczego, w jakim celu?

Posted

ewatonieja napisał(a):
chciałam zaadoptować na siebie Stellę -nie mogłam wiec miałam juz podac dane Pani z Wieliczki ale sie okazało że mam zapłacić 300 zł, powiedziałam w gabinecie w jakim stanie jest pies i opuscili do 30 zł, jak dla mnie to za duzo,w koncu byłam wirtualnym opiekunem czyli wpłacałam przez kilka miesiecy na konto schroniska pewna kwote pieniedzy,za darmo szukam psom domów, wychodze z nimi na spacery, dokarmiam, organizuje transporty, doradzam odwiedzającym
dlatego wydawało mi sie ze powinnam zostac potraktowana ulgowo ,g****
Dyrektorka usłyszawszy ze chcę wziąc psa ,jeszcze bezczelnie powołuje sie na Fundację, odmówiła stanowczo, bo w schronisku Stella jest bezpieczna,ma lepiej niż w domu,bo ja tylko ją chce narazić na niepotrzebny stres związany z transportem i nowym otoczeniem, stwierdziłam ze to warunki schroniskowe i trzymanie razem suk i psów doprowadziło do tej nieszczesliwej sytuacji ,w której poszkodowana jest tylko Stella, i ze wcale mi sie nie przypomniało o psie na 12 h(jak utrzymuje Dyrektorka) przed przyjazdem nowego właściciela,
normalnie szkoda słów na rozmowy z tym człowiekiem, jestem umówiona na jutro na godz 11 z Panią Lidią, jesli coś pojdzie nie tak,to prosze Was o wsparcie ,trzeba coś zrobic z tym człowiekiem ,który uważa schronisko i psy za swoją własność oraz świadomie działa na ich niekorzyść

w jaki sposób ta pani powołuje się na Fundację i czy na nIECHCIANE?

Posted

dzwoniła do mnie Agnieszka Ciapus i powiedziała ,ze rozmawialiście na ten temat na ognisku i że wyrazono zgode bym w razie potrzeby "wzięła Stelle na konto Fundacji" ,że to może ułatwić załatwienie formalności

Posted

poprostu mnie szlak trafil :angryy: widze ze p.dyrektor malo psow jest w schronisku i chce aby siedzialy dluuuuuuuuuuuuugi czas...
Juz widze tlumy biegnace do schronu po psy za ktore trzeba jeszcze tyle placic :-o wiekszosc z nich pojdzie se na gielde i kupi szczeniaka za 20zl niz pojdzie do schroniska!
Bardzo mnie ciekawi czy Urzad Miasta zgodzilo sie na takie oplaty za psy... :angryy: czy to tylko p.dyrektor taki wymysl :angryy:

Posted

to moze nie ma? u niej wszystko mozliwe.. :angryy:
niech trzyma wszystkie psy w tym schronisku.. albo nie.. niech powie lepiej ze wszystkie psy sa nie adopcyjne :angryy: niech wszystkie wypusci niech sobie biegaja :angryy: