prazsky krysarik Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 Witam wszystkich. Mija 10 dzień jak stałam się szczęśliwą posiadaczka ratlerka miniaturki :) Ponieważ jest to mój pierwszy piesek w życiu - z ciekawością patrze na każdy ruch pupilka:) Od pierwszego dnia zauważyłam coś w oczku mojego maleństwa - myślałam ze to sierść albo jakaś niteczka, albo kurz. Ponieważ się nie znam i nie przeszkadzało to jemu - nic nie robiłam. Dziś położył się u mnie na kolanach - i zobaczyłam ze to "coś" w jego oku nie przesuwa się :( To znaczy ze jest to jakieś chyba uszkodzenie. Czasami jak się bawi - to patrzy w jednym kierunku i nagle podskakuje jakby kogoś zobaczył z innej strony. Myślałam ze wariat jeden - ma takie zabawy. A teraz zastanawiam się czy czasami nie jest powodem to oko:( Do weterynarza mamy 28 lutego. Wiec teraz nie wiem czy czekać czy iść natychmiast :( Quote
prazsky krysarik Posted March 10, 2013 Author Posted March 10, 2013 Pani powiedziała ze to rasa "przypodłogowa" i zbiera wszystkie kurze i dla tego czasami coś ma w oczach. I z tego powodu również lecą mu łzy. Pewnie ma racje - bo nic już ostatnio na szczęście nie zauważam w oczkach :) Quote
prazsky krysarik Posted May 22, 2013 Author Posted May 22, 2013 Zmieniłam weterynarza - teraz już wiem ze ratlerki - są BARDZO delikatne . Ma czasami w oczku to jednym to drugim jakby przyklejana cieniutka skórkę Teraz ma już 5 mies - sam pokazuje łapką ze jemu coś w oku przeszkadza. I wystarczy zamknięte oczko leciutko pomasować - i ta skorka, która jemu przeszkadza - sama się odklei. I razem ze łzami wyjdzie z oka. Jest ok :) Quote
Recommended Posts