Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

to jest nieprawdopodobne zero sygnału gdzie on się zaszył
-albo siedzi biedak gdzieś w schronie ,teraz czytałam facet odzyskał psa po 3 latach z Wojtyszek miał czip ale niestety nie odczytano go,dopiero jakas inna fundacja chyba Medor przejmowała teraz te biedne psiaki i już jest grzeje dupkę w swoim domu,tak że nie należy ufać schronom na słowo a Wojtyszki również obsługują te tereny po których Drops się porusza :(
Dropsikkkkkkkkkk

Posted

Mówię o fundacji Medor - która na dogo jest, a odebrała właśnie te biedaki.
Sygnał z Wojtyszek byłby takim samym cudem jak całkowita likwidacja tego obozu koncentracyjnego dla psów...

Posted

Dziękuję Ewuś!

Cioteczki, powiem Wam, że chciałabym wierzyć tak gorąco jak na samym początku, mieć tyle nadziei i siły do działania. Ale jak tu wierzyć, gdy nie ma nawet najmniejszego punktu zaczepienia... Nie ma gdzie jechać, gdzie szukać...
Dropsiku, patrzę na Twój pysio, ten przeraźliwie smutny pyszczek.... I jedyne, co mi się ciśnie na usta to... przepraszam...
Chcę wierzyć, że żyjesz, ale i to jest trudne... Nawet mój Gizmuś milczy, nie chce powiedzieć, czy jesteś z nim Tam, czy Cię nie ma...

Posted

tylko czy ludzie pozwolili mu się zbliżyć z reguły boją się dużych psów i wola przepędzić :( ja czytając wpis Justyny to zaraz miałam mokre oczy Dropsiku zlituj się nad nami prosimy to już tyle czasu jak cię nie ma a pogoda coraz gorsza
wierzę że jeszcze go zobaczymy bo przecież nie może być inaczej

Posted

[quote name='aska64']tylko czy ludzie pozwolili mu się zbliżyć z reguły boją się dużych psów i wola przepędzić :( ja czytając wpis Justyny to zaraz miałam mokre oczy Dropsiku zlituj się nad nami prosimy to już tyle czasu jak cię nie ma a pogoda coraz gorsza
wierzę że jeszcze go zobaczymy bo przecież nie może być inaczej[/QUOTE]

Słuchajcie, a może on był dzikuskiem?takie psy potrafią sobie poradzić w najtrudniejszych warunkach...

trzymajmy się tego i proszę nie traćmy nadziei...

Czy jest tu osoba, która zna w miarę dobrze te okolice?

Czy dobrze kojarzę, że spora część terenu gdzie może przebywać Drops to lasy?

Posted

madziakato, w tej chwili już nikt nie zna okolic, bo nikt nie ma pojęcia, gdzie może teraz być. Albo śląskie, albo opolskie... A teraz nawet jeszcze dalej... Ostatnio był już widziany w woj.opolskim. Ale to 2 tygodnie temu...
Ale tak - okolice to w większości lasy i pola.
I śnieg :(

Posted

Trzeba mieć nadzieję, że Dropsiu trafi pewnego dnia na osobę, która pierwsze co zrobi po jego złapaniu, to chwyci za czytnik czipów... Bo o tym nawet ludzie zapominają, nie mówiąc o zgłaszaniu wałęsającego się, czy - o zgrozo - potrąconego psa.
W sobotę przybłąkał się do mnie do domu psiak - jork czy inny taki kudłaty... niestety jedyne co wymusiłam na rodzicach (dzięki ci Panie za młodszą siostrę i jej (czasami wkurzającą) umiejętność beku na zawołanie) to to, że nie wywalili go w taki ziąb... Poszłam do lecznicy u nas by sprawdzić stan zdrowia psiaka - wetowi musiałam przypomnieć o czipie. Miał. Okazało się że pies uciekł z Choczni we wtorek...

Posted

[quote name='Lili8522']W takim śniegu myślę, że tę adresatkę szlag trafił... :roll::-([/QUOTE]

Co 2-3 dni przeglądam wszystkie schrony jakie przychodzą mi do głowy-
Katowice, Sosnowiec, Jastrzębie zdrój, Opole,Miedary, TG, Gliwice,
ale najbardziej boję się takich Wojtyszek np.....
regularnie patrzę też na ogłoszenia prywatne-np. znalazłam psa, błąka się pies.

narazie cisza,nic....

ale będę to robić dopóki on się nie znajdzie!!!