malawaszka Posted March 21, 2013 Author Posted March 21, 2013 o rany :mdleje: współczuję Ci ogromnie i zdrowia życzę!!!!!! jaki to musi być ból to nawet sobie nie wyobrażam :shake: Quote
Poker Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 Pyralgina działa tylko przeciwbólowo,a tu trzeba jeszcze Nospę dodać. Pij dużo , ile tylko mozesz , nawet 3 litry na doobę BRR,współczuję.Miałaś już kiedyś kamyki ? Quote
NikaEla Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 Biedna marako :) Pyralgina jest tez w saszetkach, rozpuszczalna, szybciej działa Quote
Anula Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 (edited) Przez lekarza powinnaś mieć przepisane marako tabletki: Zofran (na wymioty),No-spa (rozkurczowy lek),Ketonal (najlepiej Forte-przeciwbólowy) i Furaginum.W razie ataku to jest skuteczne.Pogotowie jak przyjedzie to podaje to oprócz No-Spy tyle,że w zastrzyku.I jeszcze taka dobra rada,którą stosuję to w momencie ataku wejść do wanny z bardzo ciepłą wodą i jeszcze dolewać cieplejszej wody - atak ustępuje,jeżeli pojawia się ponownie, znów zaliczyć wannę. No a Joga zaczyna zapominać o złych doświadczeniach i rozumieć,że człowiek to jest do głaskania i kochania. Edited March 21, 2013 by Anula Quote
akajka Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 O rany! Nieźle z dzikami! U nas też były i nieraz bałam się, że mój olbrzym postanowi nas bronić, a był już dziadkiem… Teraz dowiedziałam się, że dzików już nie ma, wyłapali je i gdzieś wywieźli. Za to na wieczornych spacerach zmykają przed nami sarny (Shila podekscytowana!) Fajnie, że Joga tak radośnie bawi się w śniegu – biedactwo kochane. I wiesz – bardzo się cieszę, że to Ty jesteś tym człowiekiem, któremu w końcu zaufa Joga. O kurczę… tak wczoraj pomyślałam o tym kamieniu… ale miałam nadzieję, że to nie to. Ja też przez to przechodziłam. Powinnam mieć jeszcze jeden (ale liczę na to, że go jednak rozpuściłam). Ja rodziłam w nocy, apapy oczywiście nic nie dawały, wzięłam nospę forte to było ciut lepiej. Teraz na ewentualność kolejnego porodu mam jakieś mocne środki na receptę, ale odpukać… na razie cisza! Twój opis jest jednak drastyczniejszy, niż moje (ciężkie) wspomnienia – może Twój kamyk był większy. O właśnie, ketonal forte mam w apteczce na kolejny poród. Quote
marako Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 (edited) Żyję i mam się dobrze, chyba już po kamieniu, bo tylko pęcherz mi został nie całkiem w porządku, a z boku i z tyłu już nie mam bólu żadnego. (to szło jakoś od nerki przez bok lewy do dołu wczoraj i dziś rano). Jogusia troszkę próbuje (bez skutku) się przełamać i drepce dziś sporo po mieszkaniu, podchodzi do psów, a nawet jak bawię się z którąś do podejdzie też i nie boi się, że ja jestem blisko. Kilka razy mnie powąchała w rękę i ze dwa razy liznęła leciutko. Ale tak standardowo to ucieka pod biurko, jak się do niej zbliżam. Pod biurkiem mogę ją głaskać, nie ucieka. Robię to jak najdelikatniej, żeby nie zraziła się do głaskania, ale polubiła. Ale jednak wciąż próbuję się do niej zbliżyć, a nie tylko czekać i czekać, bo boję się, że przyzwyczai się do izolacji. Wciąż myślę o Kredce, że taka nieufna i wydaje mi się, że tak samo długo potrwa to z Jogą, żeby w ogóle chciała nie uciekać nawet przed nami. A z ostatniej chwili: Joga przyszła dziś spać obok mnie, mniej niż metr ode mnie się położyła na legowisku obok mojego materaca. Widziałam ją nad ranem, a później jak już zrobiło się jasno, też byłla. N spacerze była nadzwyczajnie radosna, galopowała we wszystkie strony i podbiegała do mnie. Dziś 3 tygodnie od jej przyjazdu, może nareszcie coś drgnie i zaczną się jakieś wyraźne postępy... Edited March 22, 2013 by marako Quote
wilczy zew Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 Suuuper,że lepiej się czujesz i psiaste robi postępik :) Quote
Pink Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 A wiesz, ze ja dzisiaj tez sobie uswiadomilam ze to 3 tygodnie ... nie wiem czy dopiero czy az trzy tygodnie ale u mnie zlecialo to tak szybko, ze sie czlek nie obejrzal a z drugiej strony wydaje mi sie, ze chlopaki sa u mnie juz tak dluuuugo. Quote
malawaszka Posted March 22, 2013 Author Posted March 22, 2013 wow szybko zleciało... :mdleje: i znowu o 3 tygodnie starsza jestem :splat: Quote
marako Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 Wszyscy jedziemy na tym samym wózku, jak śpiewał niegdyś Defekt Muzgó Quote
AnkaG Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 No i oczywiście cieszymy się, że Jogusia się odważyła :) Quote
marako Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 Dziś nie mam auta do wieczora, jutro, pojutrze weekend, to nie wiem, czy mój wet jest. W poniedziałek rano pojadę z Jogą na USG i zdecyduje się, kiedy ją ciachamy. Może już trzeba będzie to zrobić. Dziś wieczorem wezmę ją do drugiego (polecanego) weta, żeby jeszcze raz pokazać oczko. Prof. Balicki był tydzień temu tylko w sobotę, w dodatku tylko do 16:00, a miał być do niedzieli lub do późnego wieczora w sobotę. My wracaliśmy z wystawy z Katowic z Otim, co opóźniło i nie miałam już jak zdążyć z Jogą do niego, jak planowałam. Quote
marako Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 Foty kiepskie, bo pogoda marna, ale zamieszczam, bo Jogusia na nich już ładnie zintegrowana ze sforą i szczęśliwa Honda dumna i blada, ze może opiekować się Malizną, nigdy na wystawie tak nie stoi, jak tu. Quote
marako Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 Banda czeka pod furtką, aż otworzę (Oti za mną, maminsynek) Quote
malawaszka Posted March 22, 2013 Author Posted March 22, 2013 jaki ona ma dłuuugiii ogon :loveu: cudna wyluzowana panienka :loveu: a ja dziś odkrylam, że jednak mamy w domu poważny problem z sikaniem na legowiska :mdleje: Figa zasikała prawie wszystkie :placz: przyłapałam ją wczoraj i myślałam, ze tylko jedno ucierpiało... a dziś powąchałam resztę :shake: załamka bo nie wiem co z tym zrobić - ona jest z nami już 2 miesiące... Quote
Margi Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 Może Figusia się przeziębiła? Ta gromadka fajnie się prezentuje.Jogusia taka wyluzowana. Quote
Anula Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 Uwielbiam oglądać fotki psiaków - są cudowne.Marako masz przepiękne psy i to wszystkie,włącznie z tymczasikami. Quote
Poker Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 http://img138.imageshack.us/img138/1654/piatek7.jpg ślicznie Jogusia tu wyglada. Poproszę o nr konta, chcę wpłacić kasę z bazarku. Quote
Recommended Posts