dog193 Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 [quote name='anka11']a ja pierwszy raz slysze o borowkach i jagodacvh :([/QUOTE] Niemożliwe :diabloti: Naklejka, nie ma co z nią pisać, jak poprosiłam ją o lacie to wybałuszyła na mnie oczy, a potem wyszło, że mówi na to pantofle :( Borówka jest czerwona, jagoda jest czarna, czy tam niebieska czy jak kto woli. Jeszce raz powtarzam, że jogurt jest jagodowy, a nie borówkowy. Iśka miała widocznie nieszczęśliwe dzieciństwo :diabloti: Quote
Avaloth Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 [quote name='Angi']to chyba będzie mój pierwszy i ostatni zlot, więc nie mam za bardzo po co :D :evil_lol:[/QUOTE] zakładasz że będzie tak źle?:diabloti: eee nie wybałuszyłam oczu, bo już dawno słyszałam o laciach od Anuli :cool3: za to Wy wybuchnęłyście śmiechem jak zaproponowałam pantofle :evil_lol: Quote
Culineo Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 borówka amerykanska to jest to http://www.glonek.com/images/mix.jpg pachołki wy jedne :D jagody są małe i rosną w lasach na małych krzaczkach, a borówka jest większa i rośnie na malutkich drzewko/krzaczkach :cool3: wy w życiu na jagodach nie byłyście :D? a na zlocie kłótni o jagodo-borówkach też nie słyszałam :> a psia borówka-przesłodka :loveu: Quote
dog193 Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 No właśnie ja byłam, Iśka nie miała widać tej przyjemności :diabloti: Niemożliwe że nie słyszałyście, kłócę się o to z Iśką za każdym razem :diabloti: Quote
Avaloth Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 Ja miałam przyjemność być na borówkach, polecam :loveu: Borówki amerykańskie kupowane w sklepie albo zbierane u koleżanki z ogródka też dobre :eviltong: Quote
dog193 Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 Na borówkach też byłam :) Nie są zbyt smaczne surowe, dosyć cierpkie... :diabloti: Quote
Culineo Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 te ciemne i duże borówki są pyszne prosto z krzaczka ;d lepsze niż zwykłe jagody :) Quote
dog193 Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 To są borówki amerykańskie i to zupełnie co innego, niż zwykła, czerwona borówka :D Quote
Delvardian Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 Wypracujmy jakąś Terminologię Złotego Środka. Nazwijmy borówkojagody truskawkami, kapcie/pantofle niech zostaną chodakami i jeszcze coś na pole/podwórko trzeba będzie załatwić i git :PP Quote
Culineo Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 taką zwykłą i czerwoną jadłam tylko w postaci tego czegoś do mięsa i oscypków :D a złoty środek by zadziałał gdyby one tylko nie chciały sie kłócić i nie sprawiałoby im to przyjemności :D :evil_lol: Quote
Avaloth Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 Kapcie są w zasadzie uniwersalne chyba więc mogą zostać, u mnie też się mówi zamiennie kapcie i pantofle :D :D Culineo Ty chyba mówisz o żurawinie teraz, a to jeszcze co innego:evil_lol: chyba że z jakimiś innymi jagodami też się to je, nie wiem. Quote
Tepes Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 [quote name='Avaloth'] pfy, lepiej być z małopolski niż ze ślunska. bo to są pantofle! :evil_lol: E Andrzej, grabisz se:mad::diabloti: [quote name='Culineo']kapcie to kapcie, a nie żadne pantofle i laczki :-D < i u nas się chodzi na dwór , a nie na pole :evil_lol:> Tu nikt nie godo o jakiś laczkach ino laćkach/laciach/lać:evil_lol: O nono i do co dworu dokładnie tak, ew podwórko czy coś:cool3: Hahaha a tu dyskusja z zeszłego roku widzę pełna parą:evil_lol: [quote name='Angi']to chyba będzie mój pierwszy i ostatni zlot, więc nie mam za bardzo po co :-D :evil_lol: Hahaha czemu sądzisz, że ostatni co już się do nas zraziłaś?:diabloti: Quote
Culineo Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 a czerwona borówka i żurawina to nie to samo ? :oops: hiohiho Quote
angineuuka Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 [quote name='Tepes'] Hahaha czemu sądzisz, że ostatni co już się do nas zraziłaś?:diabloti: transport, drogie panie transport :evil_lol: Quote
Talia Posted March 5, 2013 Posted March 5, 2013 A ja wam powiem zupełnie inaczej. Jagoda to nie jest prawdziwa nazwa gatunku owoców tylko nazwa ich rodzajów. Wszystko czerwone czy czarne to gatunek borówki, która wytwarza owoc soczyste zwane jagodami. Borówka czarna ma potoczną nazwę Czarna jagoda. Quote
dog193 Posted March 5, 2013 Posted March 5, 2013 Talia, nie znasz się, tak jak Iśką :D Jagoda to jagoda, a borówka to borówka :diabloti: Quote
zootechniczka Posted March 5, 2013 Posted March 5, 2013 Przepraszam że przerywam kłótnie o jagody i borówki ;). Chciałam się zapisać wstępnie na zlot + mój nieznośny mały kundel Kostek ;). Quote
Avaloth Posted March 5, 2013 Posted March 5, 2013 [quote name='Talia']A ja wam powiem zupełnie inaczej. Jagoda to nie jest prawdziwa nazwa gatunku owoców tylko nazwa ich rodzajów. Wszystko czerwone czy czarne to gatunek borówki, która wytwarza owoc soczyste zwane jagodami. Borówka czarna ma potoczną nazwę Czarna jagoda.[/QUOTE] Taka mądra Taliusia :loveu: Quote
Rumi. Posted March 5, 2013 Posted March 5, 2013 ja namawiam Ankę i jeśli zostanie namówiona to jedziemy(choć to raczej trudne nie będzie) a więc zapisuje wątek :D Quote
Bewarka Posted March 5, 2013 Posted March 5, 2013 [quote name='zootechniczka']Przepraszam że przerywam kłótnie o jagody i borówki ;). Chciałam się zapisać wstępnie na zlot + mój nieznośny mały kundel Kostek ;).[/QUOTE]Ja ci dam "nieznośny" :lmaa: Quote
anka11 Posted March 5, 2013 Posted March 5, 2013 ja namawiam Ankę i jeśli zostanie namówiona to jedziemy(choć to raczej trudne nie będzie) a więc zapisuje wątek :-D o to dawajcie, dawajcie :D Ja ci dam "nieznośny" :lmaa: to samo pomyslalam :D Quote
Culineo Posted March 5, 2013 Posted March 5, 2013 [quote name='anka11']to samo pomyslalam :D[/QUOTE] ja też ^^ hiohio Quote
polciuaa Posted March 7, 2013 Author Posted March 7, 2013 [quote name='dog193']Anka przynajmniej nie jest z Małopolski :diabloti: I nie mówi na kapcie pantofle :diabloti: wypraszam sobie, ja jestem z małopolski i w życiu nie powiedziałam na kapcie, że to pantofle :evil_lol: [quote name='Avaloth']Jak wychodzisz na zewnątrz wychodzisz na pole. Jak idziesz kopać ziemniaki idziesz w pole. Mieszkam w Krakowie (teraz poza, ale bliziutko) od urodzenia, nie przekonacie mnie :eviltong: O ile pantofle to mogą być też kapcie, czy nawet laćki to na pole to na pole, borówki to borówki, a precle to precle, nie żadne jagody i bajgle/obwarzanki. Mieszkam pod Krakowem i wypraszam sobie po raz drugi dzisiejszego wieczoru, nikt ma na MNIE nie chodzić, o! :evil_lol: [quote name='dog193'] BTW Borówka: http://zdrowieznatury.blox.pl/resource/borowka.jpg Jagoda: https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSOXZuFmJ7syyMSPJnjAukdlndoim2R9NenAX6I-EdXM2QeNnnm Nie widziałam jeszcze borówkowego jogurtu :diabloti: Jogurt jest jagodowy i wygląda tak: https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSBjEESirjJXktNSHnI9W5rdobEwBdqrEnaWoPF7J3c2ussAt23IA Gorole :diabloti: hahahha EWAA! :loveu: [quote name='Naklejka']A to nie jest amerykańska? :cool3: dokładnie tak! to: http://freshlife.com.pl/wp-content/uploads/2009/08/bor%C3%B3wka.jpg to borówka amerykańska :razz: [quote name='dog193']Niemożliwe :diabloti: Naklejka, nie ma co z nią pisać, jak poprosiłam ją o lacie to wybałuszyła na mnie oczy, a potem wyszło, że mówi na to pantofle :( Borówka jest czerwona, jagoda jest czarna, czy tam niebieska czy jak kto woli. Jeszce raz powtarzam, że jogurt jest jagodowy, a nie borówkowy. Iśka miała widocznie nieszczęśliwe dzieciństwo :diabloti: też tak myśle :evil_lol: [quote name='Culineo']a czerwona borówka i żurawina to nie to samo ? :oops: hiohiho MISZCZU! :loveu: [quote name='Talia']A ja wam powiem zupełnie inaczej. Jagoda to nie jest prawdziwa nazwa gatunku owoców tylko nazwa ich rodzajów. Wszystko czerwone czy czarne to gatunek borówki, która wytwarza owoc soczyste zwane jagodami. Borówka czarna ma potoczną nazwę Czarna jagoda. widać, że byłaś na biol-chemie kochanie :loveu: :D [quote name='zootechniczka']Przepraszam że przerywam kłótnie o jagody i borówki ;). Chciałam się zapisać wstępnie na zlot + mój nieznośny mały kundel Kostek ;). zapisuje ;) [quote name='Rumi.']ja namawiam Ankę i jeśli zostanie namówiona to jedziemy(choć to raczej trudne nie będzie) a więc zapisuje wątek :D namawiaj namawiaj! :D Quote
Recommended Posts