Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam,

chodzi o pieska Tomi yorkshire terrier. Tomi bendzie mial w maju 13 lat, rok temu 2011 w zime pokazaly sie pierwsze objawy. Tomi zaczal piszczec mial bole i problem z tylniymi lapkami tzn. z krzyzem. Dostal zaszczyki (Rapidexon) ktore mu pomogly znowu sie poruszac niemial buli i bylo oki rok czasu (Zostalo zdrobione zdjecie rentgenowskie, w zalaczniku sie znajduje) . Dzisiaj ma Tomi znowu problemy tzn. juz tydzien czasu, dostaje znowu zaszczyki , tabletki na bol i kropelki do rozluznienie miesni.

Czy zna moze ktos specjalisty w Polsce (Krakow, Wroclaw, Szczecin, obojetnie) jak chodzi o dobre porady. Mieszkam za granica tutaj lekarz mowil mi o operacji.

Na zdjeciu widac w srodku krzyza nacis. Dowiedzialam sie ze to zwapnienie trzech kregow.

Ciesze sie juz teraz na odpowiedzi i czekam pilnie!!!!

DZIEKUJE!

Posted

[quote name='gryf80']nie wiem jak u ciebie,ale u znanych mi lekarzy wet.takie zwapnienie leczy sie objawowo-operacja jest dosc ryzykowna[/QUOTE]

wiem o tym...... dziekuje . Moze ma ktos jakies doswiatczenie z podobna sprawa?

• 2 weeks later...
Posted

Na zdjeciu widac w srodku krzyza nacis ?
Co Masz na myśli pisząc nacis ? Akurat kość krzyżową widać tylko częściową, za to wyraźne jest zwężenie tchawicy...