szafra Posted May 2, 2013 Author Posted May 2, 2013 A jaki zadowolony, wesoły, uśmiechnięty. Z sukami bez problemu już się dogaduje :) Szukamy domu dla Twistera - może przypomnę tak nieśmiało :oops::oops: Quote
Ada-jeje Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 (edited) czy Pirat oprocz karmy juz nie potrzebuje zadnych uslug weta? Kto ma pieniadze z FB? nie pamietam tez kto i dla ktorego psa byl bazarek ktory do konca chyba tez nie ma rozliczenia. jesli mamy dalej wspopracowac, prosila bym ze wszystkie pieniazki ktore sa u prywatnych osob przekazac do Moniki i razem wspolnie bedziemy decydowac na co maja byc wydane. W pierwszej kolejnosci pieniadze te powinny byc wydane na transport psow jesli taka potrzeba zajdzie. i nie wazne ze sa to pieniadze zebrane dla konkretnego psa, bo wszystko co jest mozliwe zakupic na fakture mozna zakupic z konta fundacyjnego, czyli bedzie to zamiana, przesuniecie sumy z jednego watku na inny, a tam gdzie bedzie brak dopiszemy na koncie fundacji brakujaca kwote, pomimo ze taka nie wplynela. Latwo bedzie to tez dla mnie do ogarniecia. Edited May 2, 2013 by Ada-jeje Quote
szafra Posted May 2, 2013 Author Posted May 2, 2013 Ada-jeje napisał(a):czy Pirat oprocz karmy juz nie potrzebuje zadnych uslug weta? Kto ma pieniadze z FB? nie pamietam tez kto i dla ktorego psa byl bazarek ktory do konca chyba tez nie ma rozliczenia. Twister :) Nie potrzebuje już niczego oprócz dobrej karmy i domu ! Pieniądze z licytacji na FB są u mnie - chciałam kupić za nie następny worek karmy dla niego. Bazarek chyba był dla Rockiego ??? To Iza :p - ale czy rozliczony to nie wiem. Czy były jeszcze inne bazarki tego nie potrafię powiedzieć. Quote
Ada-jeje Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 szafra napisał(a):Twister :) Nie potrzebuje już niczego oprócz dobrej karmy i domu ! Pieniądze z licytacji na FB są u mnie - chciałam kupić za nie następny worek karmy dla niego. Bazarek chyba był dla Rockiego ??? To Iza :p - ale czy rozliczony to nie wiem. Czy były jeszcze inne bazarki tego nie potrafię powiedzieć. pisalam juz niejednokrotnie, ze z konta fundacyjnego nie moge pokrywac kosztow paliwa a wiadomo nie kazdego dzis stac na pokrycie takich kosztow. Karme mozna kupic z konta fundacji, bo bedzie faktura a z tych pieniedzy jesli bedzie taka potrzeba pokryjcie koszty transportu dla Chipa, ktory jak najszybciej musi sie znalezc w dobrej klinice jaka jest w dabrowie gorniczej. Albo wspolpracujemy ze soba albo jest to wolna amerykanka w ktorej ja nie biore udzialau. Psow w potrzebie sa tysiace a nie tylko w jastrzebskim schronisku, tym z poza schroniska w JZ gdzie opieka jest dobra tez trzeba pomoc. Quote
Ada-jeje Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 podajcie mi prosze link do watku Rockiego bo nie moge znalezc. Quote
izek77 Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 http://www.dogomania.pl/forum/threads/239161-Rocky-ma-super-dom-!!!-Dzi%C4%99kujemy-%29 Quote
szafra Posted May 6, 2013 Author Posted May 6, 2013 Muszę zapytać jak Gosia stoi z karmą Twistera, bo on to może już cały worek wciął :evil_lol:. Nawet nie wiem na ile taki wór powinien wystarczyć .... Quote
CarlaKolumna Posted May 16, 2013 Posted May 16, 2013 Wór 15kg karmy powinien wystarczyć na ok miesiąc. Dobrej jakości karmy nie trzeba dawać dużo. A na bank łakocie jeszcze dostaje dodatkowo ;) Trzeba Twisterowy DT poprosić o aktualne foty, bo się pewnei psiak zmienił nie do poznania. Zrobi się plakacik przed i po i jedziemy z ogłoszeniami :) Quote
monika55 Posted May 16, 2013 Posted May 16, 2013 Ja nie mam kontaktu do DT, chyba tylko Ty masz, nie wiem. Jeśli wrzucisz tu info to wiadomo że pomożemy. To pies z naszego schronu. Quote
szafra Posted May 21, 2013 Author Posted May 21, 2013 Dziękuję. Twister OK, tylko sierść dalej matowa, wychodzi garściami i łupieżu pełno :( Śmiałyśmy się z Gosią, że za dobrze go karmi i takie efekty. Zamówiłam preparat w syropie na sierść - zapomniałam jak to się nazywa, ale jak tylko będzie dostawa to Wam powiem co to za cudo. Podobno bardzo dobre. Zmieniliśmy też teraz karmę na Hills i zobaczymy jak po niej i czy sierść się poprawi. Faktura będzie wysłana jutro najpóźniej. Będę w tym tygodniu u Twisterka to coś więcej napiszę i fotki będą :) Quote
halszka Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 Lorcia w tym roku również miała okropne problemy z sierścią (wcześniej się to nie zdarzyło) otrzymaliśmy od weterynarza Megaderm w saszetkach i muszę przyznać, że w przypadku Lory preparat sprawdził się rewelacyjnie :) Trzymam kciuki za kawalera,żeby "kudełki" szybko wróciły do normy :) Quote
szafra Posted May 23, 2013 Author Posted May 23, 2013 (edited) Dzięki Halszko - muszę sobie gdzieś zapisać nazwę tego preparatu :p. Twisterek przeniósł się z sukami do letniej rezydencji :evil_lol:. Całymi dniami tam siedzą, wylegują i kopią dołki w piachu. Na noc wracają do domku w podskokach, bo troszkę zimno jednak. Oto ona - wypasiona rezydencja letnia: Edited May 23, 2013 by szafra Quote
szafra Posted May 23, 2013 Author Posted May 23, 2013 Twister czuje się bardzo dobrze, jednak widać na tych zdjęciach, że to już wiekowy pan. Quote
halszka Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 ulala jaka rezydencja...super :) chłopak zmężniał i mimo latek świetnie się prezentuje:) Quote
Aimez_moi Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 Pamietam o chlopaczku i zagladam do Niego....:) Uroczy starszy Pan....:) Quote
szafra Posted May 27, 2013 Author Posted May 27, 2013 Ja się martwię czy on znajdzie kiedyś dom .... Quote
halszka Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 gdyby ktoś napisał tekst,zrobiłabym ogłoszenia,tylko nie wiem jak to się ma do tego tekstu cyt:"Ogłoszenia psów do adopcji mogą robić wyłącznie pracownicy i wolontariusze. Wszystkich sympatyków naszego schroniska prosimy o uzgadnianie z nami takich działań. Dziękujemy Wolontariat" Quote
szafra Posted May 28, 2013 Author Posted May 28, 2013 Halszko nie bardzo wiem o co chodzi, ale prawnym opiekunem Twistera jestem ja i jego ogłoszenia są z namiarami i tel do mnie :) Dziękuję Ci bardzo :loveu:za pomoc. Twister miał wykupiony pakiecik ogłoszeń ale chyba większość wygasła. No i zdjęcia ... on jakoś nie bardzo fotogeniczny :shake: wszystkie jakieś takie nie wyjściowe ma ... Quote
halszka Posted May 28, 2013 Posted May 28, 2013 Taka informacja jest na FB na stronie schroniska a ja się kompletnie pogubiłam kto wolontariusz a kto nie (bo raz wolontariat był ,raz nie,potem podpisywaliście umowy a ostatnio gdzieś czytałam,że umowy wygasły...dla osoby postronnej to wielki galimatias) ;)Bardzo chętnie i często ogłoszenia robiłam spontanicznie,wpadałam na wątek czy wydarzenie: był tekst,namiary,zdjęcia i po sprawie,teraz nie wiem kiedy zrobię dobrze a kiedy źle. Czy są tu linki do ogłoszeń Twisterka,żeby zerżnąć tekst? zresztą poszukam;) i jak znajdę chwilkę ogłoszenia zrobię. Quote
szafra Posted May 28, 2013 Author Posted May 28, 2013 No tak - można się pogubić :shake:. Tu mam jedno z ogłoszeń : http://www.doadopcji.pl/ogloszenie/159078/Twister---porzucone--niechciane-psie-serce---/ Post : http://www.dogomania.pl/forum/threads/240360-Twister-porzucone-niechciane-psie-serce-szuka-DOMU?p=20648168#post20648168 Chyba trzeba trochę poprawić tekst i uaktualnić ... Quote
halszka Posted May 29, 2013 Posted May 29, 2013 Faktycznie to jeszcze ogłoszenia jak bidula był w schronisku,kurczę jakby ktoś skrobnął parę zdań (ja się zupełnie do tego nie nadaję) byłoby super Quote
szafra Posted May 29, 2013 Author Posted May 29, 2013 [quote name='halszka']Faktycznie to jeszcze ogłoszenia jak bidula był w schronisku,kurczę jakby ktoś skrobnął parę zdań (ja się zupełnie do tego nie nadaję) byłoby super[/QUOTE] Skrobnę coś nowego ... może jakaś wena twórcza mnie nawiedzi :p. A fotki jakieś wybierzemy z tych, które są? Quote
halszka Posted May 30, 2013 Posted May 30, 2013 [quote name='szafra']Skrobnę coś nowego ... może jakaś wena twórcza mnie nawiedzi :p. A fotki jakieś wybierzemy z tych, które są?[/QUOTE] o to fajnie:) jeśli chodzi o zdjęcia to jak uważasz,nie wiem czy będzie u chłopaka żeby porobić jakieś fotki? jeśli nie to będzie trzeba z tych wybrać;) Quote
Recommended Posts