Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A jaki zadowolony, wesoły, uśmiechnięty. Z sukami bez problemu już się dogaduje :)
Szukamy domu dla Twistera - może przypomnę tak nieśmiało :oops::oops:

• Replies 308
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

czy Pirat oprocz karmy juz nie potrzebuje zadnych uslug weta? Kto ma pieniadze z FB?
nie pamietam tez kto i dla ktorego psa byl bazarek ktory do konca chyba tez nie ma rozliczenia.
jesli mamy dalej wspopracowac, prosila bym ze wszystkie pieniazki ktore sa u prywatnych osob przekazac do Moniki i razem wspolnie bedziemy decydowac na co maja byc wydane. W pierwszej kolejnosci pieniadze te powinny byc wydane na transport psow jesli taka potrzeba zajdzie. i nie wazne ze sa to pieniadze zebrane dla konkretnego psa, bo wszystko co jest mozliwe zakupic na fakture mozna zakupic z konta fundacyjnego, czyli bedzie to zamiana, przesuniecie sumy z jednego watku na inny, a tam gdzie bedzie brak dopiszemy na koncie fundacji brakujaca kwote, pomimo ze taka nie wplynela. Latwo bedzie to tez dla mnie do ogarniecia.

Edited by Ada-jeje
Posted

Ada-jeje napisał(a):
czy Pirat oprocz karmy juz nie potrzebuje zadnych uslug weta? Kto ma pieniadze z FB?
nie pamietam tez kto i dla ktorego psa byl bazarek ktory do konca chyba tez nie ma rozliczenia.

Twister :)

Nie potrzebuje już niczego oprócz dobrej karmy i domu !
Pieniądze z licytacji na FB są u mnie - chciałam kupić za nie następny worek karmy dla niego.

Bazarek chyba był dla Rockiego ???
To Iza :p - ale czy rozliczony to nie wiem.

Czy były jeszcze inne bazarki tego nie potrafię powiedzieć.

Posted

szafra napisał(a):
Twister :)

Nie potrzebuje już niczego oprócz dobrej karmy i domu !
Pieniądze z licytacji na FB są u mnie - chciałam kupić za nie następny worek karmy dla niego.

Bazarek chyba był dla Rockiego ???
To Iza :p - ale czy rozliczony to nie wiem.

Czy były jeszcze inne bazarki tego nie potrafię powiedzieć.

pisalam juz niejednokrotnie, ze z konta fundacyjnego nie moge pokrywac kosztow paliwa a wiadomo nie kazdego dzis stac na pokrycie takich kosztow. Karme mozna kupic z konta fundacji, bo bedzie faktura a z tych pieniedzy jesli bedzie taka potrzeba pokryjcie koszty transportu dla Chipa, ktory jak najszybciej musi sie znalezc w dobrej klinice jaka jest w dabrowie gorniczej. Albo wspolpracujemy ze soba albo jest to wolna amerykanka w ktorej ja nie biore udzialau. Psow w potrzebie sa tysiace a nie tylko w jastrzebskim schronisku, tym z poza schroniska w JZ gdzie opieka jest dobra tez trzeba pomoc.

Posted

Muszę zapytać jak Gosia stoi z karmą Twistera, bo on to może już cały worek wciął :evil_lol:.
Nawet nie wiem na ile taki wór powinien wystarczyć ....

• 2 weeks later...
Posted

Wór 15kg karmy powinien wystarczyć na ok miesiąc. Dobrej jakości karmy nie trzeba dawać dużo. A na bank łakocie jeszcze dostaje dodatkowo ;) Trzeba Twisterowy DT poprosić o aktualne foty, bo się pewnei psiak zmienił nie do poznania. Zrobi się plakacik przed i po i jedziemy z ogłoszeniami :)

Posted

Dziękuję.
Twister OK, tylko sierść dalej matowa, wychodzi garściami i łupieżu pełno :(
Śmiałyśmy się z Gosią, że za dobrze go karmi i takie efekty.
Zamówiłam preparat w syropie na sierść - zapomniałam jak to się nazywa, ale jak tylko będzie dostawa to Wam powiem co to za cudo. Podobno bardzo dobre.
Zmieniliśmy też teraz karmę na Hills i zobaczymy jak po niej i czy sierść się poprawi. Faktura będzie wysłana jutro najpóźniej.
Będę w tym tygodniu u Twisterka to coś więcej napiszę i fotki będą :)

Posted

Lorcia w tym roku również miała okropne problemy z sierścią (wcześniej się to nie zdarzyło) otrzymaliśmy od weterynarza Megaderm w saszetkach i muszę przyznać, że w przypadku Lory preparat sprawdził się rewelacyjnie :) Trzymam kciuki za kawalera,żeby "kudełki" szybko wróciły do normy :)

Posted (edited)

Dzięki Halszko - muszę sobie gdzieś zapisać nazwę tego preparatu :p.

Twisterek przeniósł się z sukami do letniej rezydencji :evil_lol:. Całymi dniami tam siedzą, wylegują i kopią dołki w piachu.
Na noc wracają do domku w podskokach, bo troszkę zimno jednak.

Oto ona - wypasiona rezydencja letnia:

Edited by szafra
Posted

gdyby ktoś napisał tekst,zrobiłabym ogłoszenia,tylko nie wiem jak to się ma do tego tekstu cyt:"Ogłoszenia psów do adopcji mogą robić wyłącznie pracownicy i wolontariusze. Wszystkich sympatyków naszego schroniska prosimy o uzgadnianie z nami takich działań.
Dziękujemy
Wolontariat"

Posted

Halszko nie bardzo wiem o co chodzi, ale prawnym opiekunem Twistera jestem ja i jego ogłoszenia są z namiarami i tel do mnie :)

Dziękuję Ci bardzo :loveu:za pomoc. Twister miał wykupiony pakiecik ogłoszeń ale chyba większość wygasła.
No i zdjęcia ... on jakoś nie bardzo fotogeniczny :shake: wszystkie jakieś takie nie wyjściowe ma ...

Posted

Taka informacja jest na FB na stronie schroniska a ja się kompletnie pogubiłam kto wolontariusz a kto nie (bo raz wolontariat był ,raz nie,potem podpisywaliście umowy a ostatnio gdzieś czytałam,że umowy wygasły...dla osoby postronnej to wielki galimatias) ;)Bardzo chętnie i często ogłoszenia robiłam spontanicznie,wpadałam na wątek czy wydarzenie: był tekst,namiary,zdjęcia i po sprawie,teraz nie wiem kiedy zrobię dobrze a kiedy źle.

Czy są tu linki do ogłoszeń Twisterka,żeby zerżnąć tekst? zresztą poszukam;) i jak znajdę chwilkę ogłoszenia zrobię.

Posted

[quote name='halszka']Faktycznie to jeszcze ogłoszenia jak bidula był w schronisku,kurczę jakby ktoś skrobnął parę zdań (ja się zupełnie do tego nie nadaję) byłoby super[/QUOTE]
Skrobnę coś nowego ... może jakaś wena twórcza mnie nawiedzi :p. A fotki jakieś wybierzemy z tych, które są?

Posted

[quote name='szafra']Skrobnę coś nowego ... może jakaś wena twórcza mnie nawiedzi :p. A fotki jakieś wybierzemy z tych, które są?[/QUOTE]

o to fajnie:) jeśli chodzi o zdjęcia to jak uważasz,nie wiem czy będzie u chłopaka żeby porobić jakieś fotki? jeśli nie to będzie trzeba z tych wybrać;)