Raczyna Posted March 6, 2013 Posted March 6, 2013 [quote name='mestudio']Wczoraj umarłam na zawał przez niego.....Nie wiem jakim cudem ogarnęłam temat. Poszłam na pole z nim na 10 metrowej taśmie treningowej. Daleko od ulicy, ale ulicą biegł koń i on się nim zachwycił, widząc zapędy mocno złapałam smycz, a tu zonk, obroża się odpięła - miał taką zatrzaskową - zapięcie plastikowe. Pobiegł za koniem, bez agresji, a potem bawił się ze mną w podchody. Biegł do przodu i wracał do mnie i tak kilka razy aż w końcu poczuł jakiegoś stwora w zaroślach i zaczął zapalczywie kopać. Owinęłam mu smycz wokół szyi i poszliśmy do domu. Był moment, że zwątpiłam tak daleko pobiegł, ale o dziwo wracał za każdym razem. Od dziś chodzi w metalowej kolczatce odwróconej. Nie życzę nikomu takich przygód.[/QUOTE] to wszystko przez te biegające ulicami konie, ja od dawna twierdzę, że to powinno być zabronione! ;) Quote
Ziutka Posted March 6, 2013 Posted March 6, 2013 [quote name='mestudio']Widać się nie nadaję do tej roboty, Marcin właściwie ciągle jest w pracy, No teraz to wymyśliłaś :mad: Quote
Gusiaczek Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 [quote name='Ziutka']No teraz to wymyśliłaś :mad:[/QUOTE] ] O to! to! Ziuterncjo - wlejmy Kobicie, jak nic ;) Quote
Ziutka Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 [quote name='Gusiaczek']] O to! to! Ziuterncjo - wlejmy Kobicie, jak nic ;)[/QUOTE] No trzeba będzie, bo plecie takie bzdury, że hej :mad: Quote
mestudio Posted March 7, 2013 Author Posted March 7, 2013 [quote name='Gusiaczek']] O to! to! Ziuterncjo - wlejmy Kobicie, jak nic ;)[/QUOTE] Wlać trzeba bo dzień wcześniej sama wpadłam na to, że trzeba mu kupić porządną obrożę....a na spacer polazłam i tak z tą co miał. Quote
Gusiaczek Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 [quote name='mestudio']Wlać trzeba bo dzień wcześniej sama wpadłam na to, że trzeba mu kupić porządną obrożę....a na spacer polazłam i tak z tą co miał.[/QUOTE] No dobra, było minęło, lać nie będę ;) Wysłałam Ci pw - odebrałaś? Quote
mestudio Posted March 10, 2013 Author Posted March 10, 2013 Wczoraj Fuks odwiedził kolejny raz lecznicę. Leczenie jest skuteczne, dostał ostatnią serię zastrzyków i zalecenie kolejnych kąpieli w szamponie leczniczym aby pozbyć się wielkich płatów łupieżu. Koszt wizyty 60 zł. A, no i jest jednak złośliwcem i narwańcem, jak pakowaliśmy Wielkiego Szu do hotelu to wyrwał mi się i poleciał go zagryźć...głupek jeden. Quote
Jola i Czterołapy Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 Pooglądałam sobie Wielkiego Szu i wcale się nie dziwię, bo retrievery z nieznanych mi przyczyn często "nie lubią" ON-ków :shake: Quote
mestudio Posted March 10, 2013 Author Posted March 10, 2013 Jola+Rani+Sari napisał(a):Pooglądałam sobie Wielkiego Szu i wcale się nie dziwię, bo retrievery z nieznanych mi przyczyn często "nie lubią" ON-ków :shake: Tylko on był dwa razy mniejszy od Wielkiego Szu. I dobrze że z dwóch jeden zachował w miarę spokój. I nie był to Fuks. Jednak płynąca krew molosa w Szu daje dużo. TZmestudio Quote
Ziutka Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 Ewuś, Fuksa jak rozumiem nie ogłaszamy jeszcze ? Bo jak cos to pakiety wykupie... Quote
mestudio Posted March 10, 2013 Author Posted March 10, 2013 Ziutka napisał(a):Ewuś, Fuksa jak rozumiem nie ogłaszamy jeszcze ? Bo jak cos to pakiety wykupie... Po kastracji. Do końca tygodnia leczymy, a potem umawiamy się na zabieg. Tak myślę. TZmestudio Quote
Ziutka Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 mestudio napisał(a):Po kastracji. Do końca tygodnia leczymy, a potem umawiamy się na zabieg. Tak myślę. TZmestudio Ma się rozumieć Prezesie :diabloti: Kastracja bedzie ze zniżka ? Quote
mestudio Posted March 10, 2013 Author Posted March 10, 2013 Ziutka napisał(a): Kastracja bedzie ze zniżka ? Na razie nie mam pojęcia. Z trudem ogarniam rzeczywistość. Na konto wolę nawet nie zaglądać. Ale będziemy negocjować z lecznicą. Ostatnio dobrze mi idzie, prawda mestudio?? :-D TZmestudio Quote
Ziutka Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 [quote name='mestudio']Na razie nie mam pojęcia. Z trudem ogarniam rzeczywistość. Na konto wolę nawet nie zaglądać. Ale będziemy negocjować z lecznicą. Ostatnio dobrze mi idzie, prawda mestudio?? :-D TZmestudio To co ma Ewcia powiedzieć ? :mad: Quote
Nutusia Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 A ja myślę, że można go już ogłaszać. Napisać w ogłoszeniu, że po kastracji (najwyżej zaczekają ;)). Tak kiedyś Ziutka ogłosiła naszą Luśkę i poszła potem do super domku jeszcze w posterylkowym fartuszku :) Quote
M&S Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 mestudio napisał(a):Wczoraj Fuks odwiedził kolejny raz lecznicę. Leczenie jest skuteczne, dostał ostatnią serię zastrzyków i zalecenie kolejnych kąpieli w szamponie leczniczym aby pozbyć się wielkich płatów łupieżu. Koszt wizyty 60 zł. A, no i jest jednak złośliwcem i narwańcem, jak pakowaliśmy Wielkiego Szu do hotelu to wyrwał mi się i poleciał go zagryźć...głupek jeden. No głupek, trzeba przyznać... Quote
Ziutka Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 Wysłałam dla Fuksa skromny pieniążek, doszło ? Quote
mestudio Posted March 11, 2013 Author Posted March 11, 2013 Ziutka napisał(a):Wysłałam dla Fuksa skromny pieniążek, doszło ? Uprzedziłaś mnie dobra kobieto. Doszło:-) i bardzo dziękujemy. Tylko gdzieś nadawali, że Ziutka ma skromny budżet chwilowo.....więc? Quote
Ziutka Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 mestudio napisał(a):Uprzedziłaś mnie dobra kobieto. Doszło:-) i bardzo dziękujemy. Tylko gdzieś nadawali, że Ziutka ma skromny budżet chwilowo.....więc? Więc dlatego tak skromnie się przelało :oops: Quote
mestudio Posted March 12, 2013 Author Posted March 12, 2013 Na koncie znalazłam wpłatę od bacpani z informacją, że - dla psiaków - ponieważ Fuks ma wielkie 0, a nawet mniej niż zero to wpisuję dla niego te 50 zł:-). Bardzo dziękujemy za pomoc. Quote
Recommended Posts