Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='mestudio']Wczoraj umarłam na zawał przez niego.....Nie wiem jakim cudem ogarnęłam temat.

Poszłam na pole z nim na 10 metrowej taśmie treningowej. Daleko od ulicy, ale ulicą biegł koń i on się nim zachwycił, widząc zapędy mocno złapałam smycz, a tu zonk, obroża się odpięła - miał taką zatrzaskową - zapięcie plastikowe. Pobiegł za koniem, bez agresji, a potem bawił się ze mną w podchody. Biegł do przodu i wracał do mnie i tak kilka razy aż w końcu poczuł jakiegoś stwora w zaroślach i zaczął zapalczywie kopać. Owinęłam mu smycz wokół szyi i poszliśmy do domu.
Był moment, że zwątpiłam tak daleko pobiegł, ale o dziwo wracał za każdym razem. Od dziś chodzi w metalowej kolczatce odwróconej.
Nie życzę nikomu takich przygód.[/QUOTE]

to wszystko przez te biegające ulicami konie, ja od dawna twierdzę, że to powinno być zabronione! ;)

• Replies 459
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Gusiaczek']]
O to! to! Ziuterncjo - wlejmy Kobicie, jak nic ;)[/QUOTE]
No trzeba będzie, bo plecie takie bzdury, że hej :mad:

Posted

[quote name='Gusiaczek']]
O to! to! Ziuterncjo - wlejmy Kobicie, jak nic ;)[/QUOTE]

Wlać trzeba bo dzień wcześniej sama wpadłam na to, że trzeba mu kupić porządną obrożę....a na spacer polazłam i tak z tą co miał.

Posted

[quote name='mestudio']Wlać trzeba bo dzień wcześniej sama wpadłam na to, że trzeba mu kupić porządną obrożę....a na spacer polazłam i tak z tą co miał.[/QUOTE]

No dobra, było minęło, lać nie będę ;)
Wysłałam Ci pw - odebrałaś?

Posted

Wczoraj Fuks odwiedził kolejny raz lecznicę. Leczenie jest skuteczne, dostał ostatnią serię zastrzyków i zalecenie kolejnych kąpieli w szamponie leczniczym aby pozbyć się wielkich płatów łupieżu.
Koszt wizyty 60 zł.

A, no i jest jednak złośliwcem i narwańcem, jak pakowaliśmy Wielkiego Szu do hotelu to wyrwał mi się i poleciał go zagryźć...głupek jeden.

Posted

Jola+Rani+Sari napisał(a):
Pooglądałam sobie Wielkiego Szu i wcale się nie dziwię, bo retrievery z nieznanych mi przyczyn często "nie lubią" ON-ków :shake:

Tylko on był dwa razy mniejszy od Wielkiego Szu. I dobrze że z dwóch jeden zachował w miarę spokój. I nie był to Fuks. Jednak płynąca krew molosa w Szu daje dużo.

TZmestudio

Posted

Ziutka napisał(a):
Ewuś, Fuksa jak rozumiem nie ogłaszamy jeszcze ?
Bo jak cos to pakiety wykupie...

Po kastracji. Do końca tygodnia leczymy, a potem umawiamy się na zabieg. Tak myślę.

TZmestudio

Posted

mestudio napisał(a):
Po kastracji. Do końca tygodnia leczymy, a potem umawiamy się na zabieg. Tak myślę.

TZmestudio

Ma się rozumieć Prezesie :diabloti:

Kastracja bedzie ze zniżka ?

Posted

Ziutka napisał(a):

Kastracja bedzie ze zniżka ?

Na razie nie mam pojęcia. Z trudem ogarniam rzeczywistość. Na konto wolę nawet nie zaglądać.
Ale będziemy negocjować z lecznicą. Ostatnio dobrze mi idzie, prawda mestudio?? :-D

TZmestudio

Posted

[quote name='mestudio']Na razie nie mam pojęcia. Z trudem ogarniam rzeczywistość. Na konto wolę nawet nie zaglądać.
Ale będziemy negocjować z lecznicą. Ostatnio dobrze mi idzie, prawda mestudio?? :-D

TZmestudio
To co ma Ewcia powiedzieć ? :mad:

Posted

A ja myślę, że można go już ogłaszać. Napisać w ogłoszeniu, że po kastracji (najwyżej zaczekają ;)). Tak kiedyś Ziutka ogłosiła naszą Luśkę i poszła potem do super domku jeszcze w posterylkowym fartuszku :)

Posted

mestudio napisał(a):
Wczoraj Fuks odwiedził kolejny raz lecznicę. Leczenie jest skuteczne, dostał ostatnią serię zastrzyków i zalecenie kolejnych kąpieli w szamponie leczniczym aby pozbyć się wielkich płatów łupieżu.
Koszt wizyty 60 zł.

A, no i jest jednak złośliwcem i narwańcem, jak pakowaliśmy Wielkiego Szu do hotelu to wyrwał mi się i poleciał go zagryźć...głupek jeden.

No głupek, trzeba przyznać...

Posted

Ziutka napisał(a):
Wysłałam dla Fuksa skromny pieniążek, doszło ?

Uprzedziłaś mnie dobra kobieto. Doszło:-) i bardzo dziękujemy. Tylko gdzieś nadawali, że Ziutka ma skromny budżet chwilowo.....więc?

Posted

mestudio napisał(a):
Uprzedziłaś mnie dobra kobieto. Doszło:-) i bardzo dziękujemy. Tylko gdzieś nadawali, że Ziutka ma skromny budżet chwilowo.....więc?

Więc dlatego tak skromnie się przelało :oops:

Posted

Na koncie znalazłam wpłatę od bacpani z informacją, że - dla psiaków - ponieważ Fuks ma wielkie 0, a nawet mniej niż zero to wpisuję dla niego te 50 zł:-).
Bardzo dziękujemy za pomoc.