mestudio Posted July 5, 2013 Author Posted July 5, 2013 Wieści o Fuksie mam każdego dnia i najczęściej są dobre, ale były i takie, że Fuks ugryzł synka pani Luizy w rękę, niestety była to ewidentna wina chłopca -ma on zwyczaj podchodzenia do psa z tyłu i rzucania się mu na plecy. Fuks spał a dziecko podeszło i nagle położyło się psu na plecy, bardzo uczulaliśmy panią na takie zachowania gdyż Fuks nie znosi samego klepania po zadku, a co dopiero takiego rzucania się. Wytłumaczyłam, poprosiłam aby ciągle przypominać o tym chłopcu i podać mu przykład, jak on by się czuł gdyby spał, a nagle coś na niego spadło i przycisnęło. Długo rozmawiałyśmy i wracałyśmy do tematu parę razy. Ogólnie jest dobrze, Pani Luiza przesadziła jednak ze smaczkami i dziwnymi przysmakami i Fuks dostał mega uczulenia, bierze leki ma zakaz podjadania, weterynarz nakazał karmić go tylko suchą karmą w konkretnych ilościach, taką jak u nas i jest lepiej. Quote
Poprawna Posted July 5, 2013 Posted July 5, 2013 No to jestem niezmiernie rada, że p. Luiza rozumie zachowania psa i jakoś sobie radzi :) Cieszę się, ze ten cudny psiak znalazł swoje miejsce :) Quote
Poprawna Posted July 5, 2013 Posted July 5, 2013 Rzadko pies po przejsciach od razu jest "samoobsługowy". Kto ma takie wyobrażenie powinien kupić sobie pluszaka :) Quote
Ellig Posted July 5, 2013 Posted July 5, 2013 Dobrze,ze p. Luiza kontaktuje sie z Ewą, w czasie rozmowy, mozna wszystko wyjasnic, Fuksie masz bardzo dobry domek. Quote
mestudio Posted August 23, 2013 Author Posted August 23, 2013 U Fuksa wszystko dobrze, dalej rozmawiamy z Panią Luizą prawie każdego dnia najczęściej na FB. Czasami telefonicznie. Pani Luiza jest bardzo dzielna i mądra przy tym. Naprawdę jestem pełna uznania bo Fuks to taki adh-dowiec odlotowiec. Przepraszam, że rzadko tu zaglądam,ale mam mnóstwo piesków pod opieką wirtualną i fizyczną. Quote
Recommended Posts