Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 459
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rzeczywiście Fuksio biega przy rowerze wzorowo. Pies jest bardzo mądry, fajnie się wyciszył, już nie jest takim rozkojarzonym stworzeniem. Bardzo lubi sobie pobiegać, więc to jest super sposób żeby miał choć trochę normalności.TZ kupił specjalnie na jego gabaryty fleksi, potem się przyda dla innych psiaków jak trafią się większe czyli jest to wydatek uzasadniony -ponad 100 zł.

Posted

Fuksiol, zaprezentuj się równie imponująco jak na tym filmie, a będzie dobrze ;)

A na rowerze to ja widzę TZ mestudio, a nie Fuksa, a za wami jakieś świecące jednym okiem... ufo! :)

Posted

Fuks zaprezentował się pięknie, pokochał sunię, która przyjechała z paniami, polubił panie. Jednak pies jest na tyle rozbrykany, że strach byłoby go zostawiać w domu z innym psem. Wymaga obecności człowieka przez kilka pierwszych miesięcy. Pani się zastanawia.

A teraz wieści jeszcze gorsze.
TZ był zaniepokojony charakterystycznymi obwódkami wokół pyska i oczu u Fuksa, pojechał dziś do weta i tak jak przypuszczał jest to nużyca.
Jak wrócą napiszę więcej, ale podłamana już jestem.

Posted

Oby się Pani właściwie zastanowiła... Są metody na takie zostawianie, ale cierpliwość to podstawa.

Nie martw się Ewuś na zapas - w początkowym stadium obroża Advocate (zdaje się) powinna sobie poradzić z tym paskudztwem. Dość łatwo zmusić te nużeńcowe cygara do wywieszenia białej flagi - przerabiałam oba stadia - i to początkowe i to mocno zaawansowane.

Posted

Stan nie jest beznadziejny, ale Fuks będzie musiał być leczony minimum miesiąc. Zmiany są wokół jednego oka i wzdłuż pyska. Koszt wizyty kolejne 50 zł (oczywiście liczone "po kosztach"). Dodatkowo jest zabezpieczony na pchły i kleszcze w cenie wizyty.

Na zawodach piękności chwilowo będzie musiał pauzować, a my nadal będziemy szukać sponsora. Chyba lubię tego gamonia....

TZmestudio

Posted

mestudio napisał(a):
Stan nie jest beznadziejny, ale Fuks będzie musiał być leczony minimum miesiąc. Zmiany są wokół jednego oka i wzdłuż pyska. Koszt wizyty kolejne 50 zł (oczywiście liczone "po kosztach"). Dodatkowo jest zabezpieczony na pchły i kleszcze w cenie wizyty.

Na zawodach piękności chwilowo będzie musiał pauzować, a my nadal będziemy szukać sponsora. Chyba lubię tego gamonia....

TZmestudio

wyrzuc to chyba...:eviltong:

Posted

Mattilu napisał(a):
wyrzuc to chyba...:eviltong:

jeszcze nie wiem. Ale po 10km dzisiejszej przebieżki po dosłownie dwóch godzinach był rześki jak skowronek o poranku.

Waży 29,5kg (przytył od końca lutego 2,5 kg)

TZmestudio

Posted

Nie mam czasu nawet zajrzec na watki, na poczatek dobra obroze przeciwpchelna np. Preventic, przez miesiac dziala zabojco na nuzenca, potem inwermektyna i kapiele, takie wczesne stadium nuzycy bardzo dobrze rokuje. Czasami nuzyca wystepuje w parze z alergia.
Poczekajmy na zalecenia lekarza wet.

Posted

Obrożę zakupimy w tygodniu, chwilowo jest zabezpieczony kropelkami poprosiłam przy okazji wizyty bo był już czas - dostaliśmy 40 zł (muszę sprawdzić dokładnie sumę) od Jo37 na obróżkę przeciwpchelną. Bardzo dziękujemy. Zamówię dziś obróżkę Preventic.
W tej chwili co tydzień zastrzyki + roztwór do mycia chorych miejsc.

Posted

mestudio napisał(a):
Obrożę zakupimy w tygodniu, chwilowo jest zabezpieczony kropelkami poprosiłam przy okazji wizyty bo był już czas - dostaliśmy 40 zł (muszę sprawdzić dokładnie sumę) od Jo37 na obróżkę przeciwpchelną. Bardzo dziękujemy. Zamówię dziś obróżkę Preventic.
W tej chwili co tydzień zastrzyki + roztwór do mycia chorych miejsc.

Czujność Wasza daje szansę na szybkie pozbycie się nieproszonego gościa.
Fuks, trzymanko ;)

Posted

Witam odwiedzających:-).

Fuks dostał w prezencie 20 zł od Aldrumki, taki niezapowiedziany prezent wyjątkowo cieszy. Bardzo dziękujemy:-).
Zamówiliśmy też Joserę specjalnie dla niego.

Posted

[quote name='mestudio']Witam odwiedzających:-).

Fuks dostał w prezencie 20 zł od Aldrumki, taki niezapowiedziany prezent wyjątkowo cieszy. Bardzo dziękujemy:-).
Zamówiliśmy też Joserę specjalnie dla niego.

Dziekujemy bardzo!:)

Posted

[quote name='Mattilu']A jak zdrowie Fuksa?[/QUOTE]
smarujemy, zastrzykamy i leczymy. Za tydzień na kontrol do lekarza. To będzie dość długie leczenie.

TZmestudio

Posted

[quote name='mestudio']smarujemy, zastrzykamy i leczymy. Za tydzień na kontrol do lekarza. To będzie dość długie leczenie.

TZmestudio[/QUOTE]

niestety długie ... ale będzie dobrze :thumbs: